Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strzelec - pytania odnośnie tej profesji

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram strzelcem i mam kilka pytań odnośnie tej klasy.
1. Expić rewolwerami czy armatą? I na czym róznica polega w tej broni.
2. Jak dostałem od jakiegoś ziomka z różowej misji rewolwer na 25 bardzo dobry to gdzie dorwac taki sam drugi? :D Bo 1 mialem bardzo slaby, a 2 dobry.
3. Jakie kamienie do itemów wkładać? 
4. Jaką funkcje pełni na 65 lvl strzelec w PT? jest w ogole przydatny, czy ciezko znalezc PT?
5. Skupiać się na bonowaniu rewolwerów czy armaty i na ktorym lvl uzywac armaty?
PS. Nie grałem nigdy na ang wersji, jestem nowy i wolałbym gdybyście pisali po polsku nazwy, ponieważ nazewnictwo angielskie dużo mi nie pomaga :/

Opublikowano

1. Expić rewolwerami czy armatą? I na czym róznica polega w tej broni.

Rewolwerami jest zdecydowanie szybciej i łatwiej.

2. Jak dostałem od jakiegoś ziomka z różowej misji rewolwer na 25 bardzo dobry to gdzie dorwac taki sam drugi? [:D] Bo 1 mialem bardzo slaby, a 2 dobry.
Najprościej będzie kupić drugi rewolwer za monety, które dostajesz z misji. Na 25 lvlu zbiera się bodajże brązowe.

3. Jakie kamienie do itemów wkładać?

Wzmocnienie magii.

4. Jaką funkcje pełni na 65 lvl strzelec w PT? jest w ogole przydatny, czy ciezko znalezc PT?
Strzelec to DPS, czyli Twoim zdaniem jest zadawanie dużego dmgu. Przydatne jest też usypianie i ogłuszanie przeciwnika.
Nie będziesz miał problemu ze znalezieniem grupy.

5. Skupiać się na bonowaniu rewolwerów czy armaty i na ktorym lvl uzywac armaty?

W Aionie expi się stosunkowo szybko, więc ja polecałabym Ci zainteresować się armatą dopiero na 65lvlu. Wcześniej tylko rewolwery.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Takie małe pytanko czym różnią się kolory misji, niebieskie/zielone i różowe.. i które to te misje z mentorem (gram sam i nie ma mi kto pomoc xD)

Opublikowano

Takie małe pytanko czym różnią się kolory misji, niebieskie/zielone i różowe.. i które to te misje z mentorem (gram sam i nie ma mi kto pomoc xD)

Zielone? :P

Żółte misje, to kampanie. Trzeba robić wszystkie, aby odblokowywały nam się kolejne kampanie. Za nie dostajemy najwięcej expa i lepsze itemy.

Ciemnoniebieskie też warto robić. Są to misje np. na odblokowanie slotu stygmatu albo umożliwiają wejście do jakiejś instancji.

Zwykłe, niebieskie nie są aż tak ważne. Wybieraj tylko te, za które masz sporo expa/kinah/gear.

Różowe, to misje eventowe, zazwyczaj nagrodą są jakieś lepsze itemki, ale niektóre wymagają grupy, aby je wykonać (misje do wykonania w danej instancji). Też warto je robić.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Żółte-kampanie -> dają najwięcej doświadczenia

Jasne niebieskie -> questy poboczne - rób jak brakuje Ci expa do lvl

Zielone? Są takie ? :>

Ciemne niebieskie->ważne questy, które odblokowują np. miejsca na nowe stygmy, wejście do instancji itp. 

Różowe -> tzw. misje "Postęp", odbierasz je u kapłanów błogosławieństwa. Tutaj masz wszystkie obecne misje tego typu https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S9686IM2ateN6FU-HDpNYqHs1RinLbgrl9NiA5b7jUk/pubhtml# i co można z nich dostać ;) Dali ostatnio dużo nowych, więc tak nie ogarniam wszystkich fajnych, ale na pewno te "Dobrobyt Elyosów"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...