Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Netem na Lapku

karz97

Pytanie

Opublikowano

Posiadam 2 laptopy na 1 net śmiga po 10 mb/s, a na 2 ledwo po 1 mb/s, ten problem jest tylko przy pobieraniu, bo normalnie skany na speedtest pokazują że po 10 mb/s powinien chodzić a jak puszcze pobieranie to ledwo co 1 mb/s i to tylko na tym lapku i nwm czy to wina formatowania czy jakiegoś programu lub czegoś innego, na necie szukałem i tylko znalazłem jakąś wzmiankę o tym:

włączona opcja ArcaHTTP w programie antywirusowym typu ArcaVir.

i nwm jak to spr. ani wyłączyć, a nie mam zamiaru pobierać na lapku po 20 minut plik co normalnie się pobiera po 1 minute, 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem połączony przez WiFi, a jak to spr. to miałem zawsze na 1 lapku neta załączonego i na tym dobrym pobieranie było po 10mb/s a na tym drugim max 1mb/s, a pobierałem to samo 

Opublikowano

ale nie rozumiecie, jak pobieram na laptopie 1 i tylko na nim a 2 jest off to pobiera się po 10mb/s prze wi fi, a jak pobieram na 2 a pierwszy jest off to idzie nawet nie cale 1mb/s na kablu na 1 skacze do 15mb/s , a na 2 do 2mb/s wiec się pytam czy to jest spowodowane załączeniem jakiejś osłony czy co bo już nie mam sił do tego ... 

Opublikowano

No zrobiłem i dalej nic, mam lapka świeżo po formacie, a przed formatem wszystko było ok. tylko teraz się tak zaczęło dziać.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...