Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z overclockingiem

dolecki997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz najpierw pobrać zasilacz, procesor i 1kg mózgu.

OVC to nie żaden program, hack itp. Jest to skrót od OverClock (OverClocking), czyli podkręcanie procesora, zwiększenie jego taktowania, a co za tym idzie przyspieszenie pracy komputera co z kolei przekłada się na wyższą wydajność w grach. Nie żebym chciał kogoś urazić ale jeśli autor tematu nie ma pojęcia co to właściwie jest, to lepiej nie próbować instruować go jak to wykonać itp, bo wiadomo jakie mogą być tego efekty :)

Opublikowano

W Warrocku spotkałem się z tym, że ludzie sobie pisali ovc, ale chyba w znaczeniu, że przeciwnik używa GPS czy WH, tak wynikałoby z kontekstu tego co piszą.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

W Warrocku spotkałem się z tym, że ludzie sobie pisali ovc, ale chyba w znaczeniu, że przeciwnik używa GPS czy WH, tak wynikałoby z kontekstu tego co piszą.

ovc oznacza to, ze użytkownik podkręca parametry procesora ;) zauważyć to można, ze ma on troszke szybsze ruchy w grze, tj lekki SpeedHack ;)

Opublikowano

Na pewno nie. Chyba, że są to typowe płaczki, które nie wiedzą co jest co, a próbują zabłysnąć. Tak na prawdę to w tej grze nie ma aż tylu hackerów jak wydaje się ludziom, bo widzę, że nazywają kogoś hackerem tylko dlatego że przegrywają... Więc taki licznik szybko bije... Ale wracając do tematu.. OVC to nie żaden program, to nie żaden hack, to nie jest nic fizycznego... To po prostu czynność, która jest niedozwolona w grze. Nie wolno jej mylić z hackiem, bo to dwie odmienne praktyki.

Opublikowano

podsumowując wypowiedzi moje i cvvaniaka, hack jest programem, zas ovc jest to overclocking czyli czynność polegająca na zwiększeniu taktowania procesora ;)

co do autora: bez odpowiednich umiejętności nie radzimy podkręcać procesora, gdyż możemy go uszkodzić :)

Opublikowano

ovc oznacza to, ze użytkownik podkręca parametry procesora ;) zauważyć to można, ze ma on troszke szybsze ruchy w grze, tj lekki SpeedHack ;)

Nie tylko lekki "SpeedHack" ale także szybsze strzelanie z broni a widać to doskonale na broni Famas gdzie magazynek opróżniasz szybciej niż zwykle i widać tylko jak przeskakuje co 2/3 a nawet 4 naboje.

Opublikowano

jeżeli gość leciał jakby na speed hacku bo był tak podkecony i się do tego przyznał http://screenshooter.net/100113531/vuxgfbl, to można to jakoś zgłosić ?

Oczywiście, że możesz to zgłosić przez stronę warrocka a dokładniej przez support. Istnieje tylko mały problem gdyż to co ten koleś napisał jest zasłonięte przez nick jakiegoś gracza i nie da się tego doczytać.

Opublikowano

Może ktoś podać jakieś programy do ovc ? Tutaj na forum albo priv,

Z góry dziękuje 

ovc to overclocking czyli podkrecanie parametrow komponentów pc :D

nie ma do tego programu, kazdy parametr podkrecsz inaczej ;p

Musisz najpierw pobrać zasilacz, procesor i 1kg mózgu.

OVC to nie żaden program, hack itp. Jest to skrót od OverClock (OverClocking), czyli podkręcanie procesora, zwiększenie jego taktowania, a co za tym idzie przyspieszenie pracy komputera co z kolei przekłada się na wyższą wydajność w grach. Nie żebym chciał kogoś urazić ale jeśli autor tematu nie ma pojęcia co to właściwie jest, to lepiej nie próbować instruować go jak to wykonać itp, bo wiadomo jakie mogą być tego efekty :)

... Czytaj od początku... 

320551442138510845087.png
Opublikowano

Ok może źle sprecyzowałem pytanie , posiadam procesor i5 4590 non k , z zablokowanym mnożnikiem , i chciałbym podkręcic go poprzez podniesienie BCLK, wiem że można to zrobić w biosie , ale w tedy nie przyniesie to żadnego efektu w grze. Wiec potrzebuje do tego programu.

1160103682.png 34747311.png
Opublikowano

Ok może źle sprecyzowałem pytanie , posiadam procesor i5 4590 non k , z zablokowanym mnożnikiem , i chciałbym podkręcic go poprzez podniesienie BCLK, wiem że można to zrobić w biosie , ale w tedy nie przyniesie to żadnego efektu w grze. Wiec potrzebuje do tego programu.

Skoro masz zablokowany mnożnik to nie podkręcisz.. Jedyne co możesz spróbować to uruchomić tryb turbo bo z tego co wyczytałem to ten procesor w trybie turbo osiąga taktowanie do 3.7 GHz.

Opublikowano

Geniuszu to czemu software overclocking jest zabroniony, a w biosie podkrecanie jest dozwolone. Gdyż nie jest to samo w przypadku warrocka.

1160103682.png 34747311.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...