Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić forum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby mieć ,,takie forum jak mpc" to musisz mieć IP.Board, żeby mieć IPB musisz mieć kasę, w co wątpię że masz. Linku nie ma ;o, jedynie do hostingów, a raczej ich cenników. Więc zbierz pieniążki i pisz do nas jaki hosting polecamy ;)). 

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Licencja IP.Board - 75 dolarów czyli około 300 złoty. Do tego hosting hmm tak ze 40 złoty starczy. A domene załatwisz już od 20-stu :)

graphic.png

Opublikowano

są jakieś darmowe strony rzeby zrbić forum dajciel linka 

Na darmowym nikt nie wejdzie na forum oraz nie masz większości opcji :)

Opublikowano

Polecam frazę w google: "darmowe fora", takiego jak MPC nie będziesz miał, ponieważ do tego trzeba mieć zapał i umiejętności.

Możesz mieć darmową subdomene + myBB. W zamian będziesz miał pełno reklam, a serwery będą często padać. Jeżeli chcesz robić forum na większą skalę to musi być kasa. ^^

//@VasseK a kojarzysz jaki host ^^, może zhackowali :D?

aw

Opublikowano

jest jedno a raczej było - forum które było na darmowym hoście i miało 7k użytkowników. Było to forum informatyczne :P

graphic.png

Opublikowano

Tak jak użytkownicy wyżej pisali by mieć forum takie jak MPC musisz posiadać IP.Baord które niestety nie jest darmowe... ( moze i dobrze ). Co mogę Ci polecić to na początku idź po testuj różne silnik na darmowych hostingach typu ugu.pl czy też cba.pl :) polecam zacząć od MyBB jeśli chcesz uzykać podobny efekt co ma MPC :)

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Nie koniecznie musisz je robić na IPB, jest wiele darmowych alternatywnych silników typu mybb, phbb by przemo może nie są one idealne ale są darmowe i na pewno godne uwagi. Osobiście wolę mybb choć ciężko jest ze stylami. 

Opublikowano

zawsze możesz sobie napisać własne forum

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...