Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyskakuje ci błąd microsoft Visual c++ runtime error ? Pomoge ci!

SicoL332

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie dawno zacząłem znowu grac w MT2 ale gdy wchodze w m1 to nawet nie moge wejsc a już mnie wywalało aż do dzisiaj!

Pokaże wam co zrobiłem! Aby ten błąd was już za przeproszeniem nie wkur*wiał. A więc tak:

Wchodzimy w start i wpisujemy cmd nastepnie klikamy na to prawym i wybierzcie

'' Uruchom jako administrator ''

Następnie...

Problem:

Problem z działaniem gry pojawia się na komputerach wyposażonych w kartę z serii nVidia GeForce
i działających w systemie Windows Vista/7/8/XP x64. Jest on powodowany przez nieprawidłowe zarządzanie
i przydzielanie pamięci przez system operacyjny.

Niestety wskazówki supportu były zbędne a reinstall metina czy systemu operacyjnego nie pomagał...

Rozwiązaniem błędu jest ta oto kombinacja:

(Wpisujemy w cmd)

Dla Windows Vista/7/8:

bcdedit /set IncreaseUserVA 2800 (lub 2900 lub wiecej ale nie przesadzajcie)

Dla Windows XP:

/3GB /USERVA=2800

Wpisujecie 2800 lub więcej mi pomoglo 2900,

Wam powinno to pomóc, lecz mi to nie pomogło.

Ja miałem tak że na 2800 nawet do m1 nie mogłem sie zalogować,

teraz jeśli wam to nie pomogło musicie spróbować tak jak ja.

Jeśli nie działa wam na 2800 wpisujecie 2900, ja na 2900 mogłem wejsc na server ale co 5min znowu błąd,

więc wchodzicie do folderu z MT2, wybieracie AutoPatcher lub Clienta gry i klikacie prawym.

Wybieracie ''własciwości'' nastepnie '' zgodność '' i tam zaznaczacie

'' Uruchom program ze zgodnością z '' i wybieracie '' Windows XP (Service Pack3) ''

zaznaczacie także na dole ''uruchom jako administrator'' oraz nie zapomnijcie ''zastosuj'' i pamiętajcie jeśli nie działa to użyjcie 2900.

Mi to pomogło teraz znowu sobie gram w MT2, jeśli niewieciee o co chodzi lub wam nie działa piszcie! ;D pzdr.

Opublikowano

U mnie to nie działało, musiałem pobierać z innego źródła, nie chodzi o www Metka ale ze strony jak pamiętam chyba "DobreProgramy" Czy jakoś tak... i włączyłem update (przez tego kurczaka) i poszło jakimś cudem.

banner.gif

Opublikowano

Ten problem ma chyba co 2 gracz metina.

Dlatego fajnie, że i takie problemy są opisywane w prosty sposób.

Leci +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam  ja mam  windows xp i niestety  zadne rozwiazaie  problemu  nie pomaga  na laneris.pl nadal wywala mi blad c++ a robilem juz wszystko co mozliwe instalowalem c++ nic to nie dalo wpisywalem tez te  komędy pod win xp  jako  administrator kompka niestety po nacisnieciu  enter system nie   akceptuje  takiej  komędy mi  czy  ma ktos  inny  sposób na  rozwiazanie problemu ?? prosze o pomoc 

Opublikowano

Myślę, że coś to wniesie ;) Dobry HELP dla potrzebujących.

1357040469-U286162.png
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...