Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do wylaczania w razie wysokiej temperatury

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jest taki program. Nazywa się on BIOS -.- Wystarczy wszystko skonfigurować  (chociaż to powinno być odrazu skonfigurowane), (jak nie wiesz co to BIOS, to poczytaj, ja tu nie chcę spamu robić). A jak karta graficzna się przegrzewa to zarówno stery od kart nvidii jak i amd automatycznie wyłączają wszystko co korzysta z mocy obliczeniowej karty graficznej a potem wywala Bluescreena lub/i wywala sterowniki (a windows sam wywala bluescreena lub po prostu wychodzi do pulpitu "a dla karty graficznej to przejście w tryb 2D")

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Wiem co to jest BIOS.

Skoro on ma taką opcje.To dlaczego niektorzy przy podkrecaniu podzespolow mowia: uwazaj zebys nie spalil.

Jak maja spalic skoro w biosie niby jest ta opcja wylaczania/restartowania kompa powyzej jakiejs temperatury.

ie068n.jpg
Opublikowano

To taki hmm. można powiedzieć stereotyp. Spalić procesor podczas OC można, oczywiście, ale jedynie gdy jest się bardzo głupim i ustawi zbyt wysokie napięcie. Jakie jest max tolerowane napięcie masz na stronie o procesorze. W moim przypadku Intel Core i5 3570k ma max. 1.6v z tego co pamiętam. Jeżeli ustawie ponad tą wartość, spalę procesor. Po podkręceniu procesor się mocno grzeje. Jednak nie ma możliwości, żeby doszło do przegrzania i uszkodzenia procesora z tego powodu. BIOS zabezpiecza. Mam nadzieję, że rozumiesz

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...