Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Łatwy bohater

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam jakiegoś łatwego bohatera. Na każdą linie. Tak łatwego, że nawet największe nooby mają nimi pozytywne staty. 

Opublikowano

Nie chodzi mi o to że postać ma być na każdą linie, tylko że obojętnie na jaką linie. I co do mostera to bym się spierał. Nim moje średnie staty to 4/6. A to pozytywne nie jest.

Opublikowano

Nunu, Teemo, Master Yi - od tych postaci zaczynałem. Wszystkie bardzo łatwe do ogarnięcia. No a jeśli chodzi o staty to same się nie wbiją. Nie ma postaci, która gwarantuje dodatnie staty. 

Opublikowano

Według mnie dość łatwymi postaciami na początek gry jest Garen, Ashe, Soraka czy Caitlyn. Naprawdę dość prościutkie postacie, może nie wykorzystasz ich na początku w pełni, ale na pewno są dość proste. Myślę, że jeszcze dość prostą do ogarnięcia postacią jest Annie, jeżeli opanujesz jej pasywkę to powinieneś spokojnie dać sobie radę na midzie :)

Opublikowano

Top: Garen (banalna farma z E, bardzo twardy ale przy tym zadający potężne obrażenia, szczególnie w early, a w mid/late z E i R)

Jungle: Yi (mocne Q, po prostu odpalasz R, E i wbijasz Q w przeciwników. cała filozofia)

ADC: Caitlyn (PPM2win. Wystarczy umieć klikać PPM i wygrasz lane :D Bardzo mocna w early, najdłuższy zasięg z podstawowych ataków, co daje jej mocny harass)

Support: Soraka (po prostu latasz za ADC i uderzasz twarzą w klawiaturę)

MID: Annie (szykujesz stuna, odpalasz na kogoś Q, R, ewentualnie W i typ leży. Burst chyba najlepszy w grze + banalna farma)

916741414680034286162.png

Opublikowano

wiekszosc postaci do 1350 jest łatwa, poniewaz ci bohaterzy zostali stworzoni razem z grą, maja starą mechanike i latwą. porownaj sobie np. annie z syndra. roznica kolosalna, choc zdarzaja sie trudne postacie np. twisted fate. 

Opublikowano

Co do Garena i Ashe to raczej grać nie będę, ale nimi o dziwo mam dobre staty, no i pickowanie ich na rankedzie to samobójstwo. 

Opublikowano

Top: Garen (banalna farma z E, bardzo twardy ale przy tym zadający potężne obrażenia, szczególnie w early, a w mid/late z E i R)

Jungle: Yi (mocne Q, po prostu odpalasz R, E i wbijasz Q w przeciwników. cała filozofia)

ADC: Caitlyn (PPM2win. Wystarczy umieć klikać PPM i wygrasz lane :D Bardzo mocna w early, najdłuższy zasięg z podstawowych ataków, co daje jej mocny harass)

Support: Soraka (po prostu latasz za ADC i uderzasz twarzą w klawiaturę)

MID: Annie (szykujesz stuna, odpalasz na kogoś Q, R, ewentualnie W i typ leży. Burst chyba najlepszy w grze + banalna farma)

annie najlepszy burst w grze ahahah co?? czy my gramy w te sama gre? gosciu ty chyba syndry nie widziales... to ona ma najlepszy burst w grze.

caitlyn najdluzszy zasieg z aa, a tristana najmniejszy? 

garen to gowno, nie zadaje zadnych poteznych obrazen. jest to chyba najbardziej noobska postac w grze, nic tylko "DEMASJAA" i wyskakuje ci taki garen z krzakow po twojej solo quadrze i dobija z ulta. 

aha i co do tematu, nie ma postaci na kazda linie latwego. kiedys byl lee sin, bo zarowno na jungle, topa mida jak i bota na supporta, teraz na mida i topa sie juz nim nie chodzi. poza tym, lee jest trudna postacia. 

Opublikowano

@Freejung

Moim zdaniem jednak Annie ma lepszego bursta ;) Ale Syndra też ma potężnego.

Tristana czemu najmniejszy? Nic takiego nie napisałem

Garen jest naprawdę dobry jak UMIE się nim grać :) Łatwo osłabić przeciwinka w early tak, żeby był bezużyteczny w mid/late. Dodatkowo jest bardzo twardy i łatwo zabija carry przeciwnika

916741414680034286162.png

Opublikowano

Polecam Ahri dobry burst, niezła ucieczka oraz możliwość szybkiego feedowania się na sąsiednich liniach.

Moze jest dobra (mój najlepszy Mid-Laner) ale on potrzebuje latwego a jak nie trafisz W to lezysz ><

Opublikowano

Polecam Fiore ;>

Podejście do gracza x2 z Q.

Speed atack, speed, pasywka z lifesteal.

Jeżeli grasz rankedy na low elo lub zwykłe gry to łatwo się nią feednąć ;> a jak Fiora się feednie to zazwyczaj można napisać GG.

Wbijasz później z Q starasz się zadać jak najwięcej DMG i ultujesz, bardzo łatwo oragnąć jej mechanike :)

Dużo osób uważa że to champion dla noobów, dzieciaków itd..

jednak to nie prawda.. wystarczy mieć trochę w głowie i wiedzieć jak na nią grać.

Troszkę trudniejsza postać do carrowania: Yasuo.

Możesz go później zakupić mid/top tylko staraj się brać go wtedy jak masz w teamie kogoś z podrzuceniem ;) jego Q w dobrego gracza nie jest łatwo trafić a wtedy jesteśmy o ult w plecy ^^, jednak jeżeli chodzi o niskie elo.. to 1 na 20 osób unika skilli... ^^

Polecam duo wukong jungle, yasuo mid postaraj się wtedy wygrać mid i nafarmić, wukong zawsze może pomóc ;) olać reszte drużyny i przetrzymać do mid/late w tf wybrać dobry moment i w 2 wygrywacie gre.

@Edit musisz mieć ogarnięgo wukong-a ;x bo randomy czasami robią takie akcje że szkoda gadać ;D

Co do Garena.. to jest to bardzo upierdliwa postać ;> nie wiem jak to określić..

widzisz np. Riven w enemy? pickujesz Garena i nie dajesz jej dojść do farmy..

to jest taka ściana zadająca DMG..

Trafiłem 2 razy na ogarniętego garena i nie mogłem nawet wyjść z pod wierzy(Riven)..

z większością wygrywałem spokojnie ^^ ale Garen to dość dziwna postać..

w late słabnie i staje się kupą :D każdy go ominie i wybije mu cały tam ^^ jednak kto powiedział że trzeba grać aż do late?

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...