Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Która firma jest lepsza microvps.pl czy minthost ?

varkos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do postawienia serwera minecraft na vps. Jednak chciałby się dopytać , która firma będzie lepsza pod to zastosowanie  ?  Jak wygląda w obu tych firmach obsługa ? Dodatkowo czy jest możliwość dostania serwer testowego oraz , która firma ma lepszy panel ?

Opublikowano

Z całego serca polecam MintsHost. Świetna obsługa, niskie ceny i wydajne serwery.

Tak - masz serwer testowy.

Właśnie napisałem do minthost i powiedzieli mi , że nie udzielają okresu testowego (dziwne) Napisałem też do microvps i serwer testowy otrzymałem. Dziwi mnie polityka firmy minthost dlatego że nie  udzielą okresy testowego nawet 24h. Jak sprawa wygląda z łączem w micro jest 200 mb/s a w minthost ? Dodatkowo jak minthost radzi sobie z ddos 

Opublikowano

Ja mam vps`a u mintshost już rok i jak na razie jest ok. Tylko że nie używałem go jeszcze w sporych serwerach a raczej w takich 12-15 osobowych i działało super. Obsługa jest też bardzo dobra w każdym problemie jaki miałem odpisali mi w ciągu 1 godziny + live chat. Dla mnie jest OK. Daję Okejke ;D(Do tego jeszcze niskie ceny za vps`y z dyskami SSD)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Nie zauważyłem twojego tematu.  ( Pewnie bym nie pisał)

Ja mam vps`a u mintshost już rok i jak na razie jest ok. Tylko że nie używałem go jeszcze w sporych serwerach a raczej w takich 12-15 osobowych i działało super. Obsługa jest też bardzo dobra w każdym problemie jaki miałem odpisali mi w ciągu 1 godziny + live chat. Dla mnie jest OK. Daję Okejke ;D(Do tego jeszcze niskie ceny za vps`y z dyskami SSD)

Dzięki za informację. A jak sprawa wygląda z łączem w tej firmie ? Rozumiem , że vps jest wpięty do portu 100 mb/s ? Ile z tego rzeczywiście możesz korzystać ? Z góry dzięki za informację. 

Opublikowano

Nie zauważyłem twojego tematu.  ( Pewnie bym nie pisał)

Dzięki za informację. A jak sprawa wygląda z łączem w tej firmie ? Rozumiem , że vps jest wpięty do portu 100 mb/s ? Ile z tego rzeczywiście możesz korzystać ? Z góry dzięki za informację. 

Mój kolega też ma i on bardziej się tym bawił i mówi że jest 100mb/s :) bo chcesz serwer minecraft? jak tak to nie bierz tego pierwszego oni mają Limit Transferu 800 GB jest trochę za mały jak na serwer minecraft`a! A minsthost ma a raczej nie ma limitu transferu :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ochrona DDoS na MintHost? Chciałeś powiedzieć jej brak. Nie ma tam żadnej ochrony DDoS. ;)

W ogóle VPS do serwera? Średnie rozwiązanie, chyba, że do 40 osób, to polecam OVH. Przynajmniej w miarę gwarantowane zasoby, światowa sieć i w miarę dobry anty-ddos.

Opublikowano

Mój kolega też ma i on bardziej się tym bawił i mówi że jest 100mb/s :) bo chcesz serwer minecraft? jak tak to nie bierz tego pierwszego oni mają Limit Transferu 800 GB jest trochę za mały jak na serwer minecraft`a! A minsthost ma a raczej nie ma limitu transferu :)

Nie istnieje coś takiego jak brak limitu transferu - zwykły chwyt marketingowy. 

Opublikowano

Tzn wiecie może i jest bez limitu ale jak łącze spada do kilku mb/s to nie jest ciekawie. Tu mam limit 800GB , gdzie mogę zawsze dokupić ale poziom łącza nie spada poniżej 190 mb/s. Tak samo dziwi mnie kwestia czemu microvps może dać serwer testowy a minthost nie. Czy boją się sprawdzenia ich czy co ?

Opublikowano

Tzn wiecie może i jest bez limitu ale jak łącze spada do kilku mb/s to nie jest ciekawie. Tu mam limit 800GB , gdzie mogę zawsze dokupić ale poziom łącza nie spada poniżej 190 mb/s. Tak samo dziwi mnie kwestia czemu microvps może dać serwer testowy a minthost nie. Czy boją się sprawdzenia ich czy co ?

Może po prostu nie chcą dawać testowych, każda firma ma inną politykę. Nie możesz im tego zabronić. 

Opublikowano

Nie istnieje coś takiego jak brak limitu transferu - zwykły chwyt marketingowy. 

No dobra LIMIT TRANSFERU JEST TAKI ŻE GO NIE WYKORZYSTASZ TAK SZYBKO! pasi? Też mnie zdziwiło że minstshost nie daje serwerów testowych, ale kupiłem na miesiąc i zostałem na dłużej. Mój kolega ocenia mintshosta na 8/10 support w mintshoscie jest super! Co jakiś czas może coś się stać i będą jakieś problemy ale wrazie ich wystąpienia wystarczy się skontakować z supportem a oni powinni pomóc :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

No dobra LIMIT TRANSFERU JEST TAKI ŻE GO NIE WYKORZYSTASZ TAK SZYBKO! pasi? Też mnie zdziwiło że minstshost nie daje serwerów testowych, ale kupiłem na miesiąc i zostałem na dłużej. Mój kolega ocenia mintshosta na 8/10 support w mintshoscie jest super! Co jakiś czas może coś się stać i będą jakieś problemy ale wrazie ich wystąpienia wystarczy się skontakować z supportem a oni powinni pomóc :)

Ja Cię nie hejtowałem, tylko ładnie i grzecznie napisałem :)

Opublikowano

Ja Cię nie hejtowałem, tylko ładnie i grzecznie napisałem :)

Spoko ja tylko się poprawiłem :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Po wszystkich przemyśleniach jednak wybrałem microvps.pl. Za kilka miesięcy napiszę jak się sprawuje. Dzięki wszystkim za opinie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...