Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

T-34-3 - Stabilizator Pionowy, czy System naprowadzania?

Hubertus323f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wybrać? Gram tym czołgiem dość ostro (zjeżdzam na przeciwników, taranuję, na mapach miejskich campie i objeżdam miasto dookoła jak drużyna ogarnie :)

Edit: Dodam, że mam z misji stabilizator, ale mogę go sprzedać i kupić naprowadzanie :)

Opublikowano

Po co kupowałeś ten czołg!? Najgorszy czołg 8 tieru w grze...

Top: Stabilizator o niebo lepszy.

Opublikowano

Z tego co obiło mi się o uszy, T-34-3 (Wpisałem T-34-2) ma prawdopodobnie kiedyś dostać lekkiego buffa. A co do tematu, to stabilizator. 

Opublikowano

Z tego co obiło mi się o uszy, T-34-2 ma prawdopodobnie kiedyś dostać lekkiego buffa. A co do tematu, to stabilizator. 

t-34-2 jest fajny i nie potrzebuje buffa. ale t-34-3 to tragedia :P

Opublikowano

Jeździsz - lepsza staba, stoisz - lepsze EGLD. Proste.

Dodatkowo stabę masz, a więc nie musisz tracić 250 000 kredytów.

A T-34-3 jest dość lekki, więc lepiej nie taranuj.

Opublikowano

A tam... Nie taki najgorszy ;) Dzięki. Co z tego, że jest lekki? fajnie mi sie nim taranuje :D Ja wszystkim taranuje (niektore HT cromwellem taranuje :P) Żadko mam sytuacje, ze gdybym nie staranowal to bym przezyl.

Opublikowano

Taranuje się tylko lżejsze czołgi bądź w wyjątkowych sytuacjach, bo jak taranujesz cięższego to tracisz więcej HP niż zadajesz... cromwell jest bardzo lekki, a T-34-3 też dość lekki.

Opublikowano

Jeździsz - lepsza staba, stoisz - lepsze EGLD. Proste.

Dodatkowo stabę masz, a więc nie musisz tracić 250 000 kredytów.

A T-34-3 jest dość lekki, więc lepiej nie taranuj.

Błąd. Staba nie zmniejsza kółko po wystrzale, więc jest dużo lepsza od EGLD nawet jak stoisz. szybkość celowania to stała ustalona dla gry, z pewnego rozrzutu kółka, do pewnego rozrzutu kółka. Teorytycznie - jak masz celność 0.3 i taki sam rozrzut w ruchu co czołg z celnością 0.4, to czołg z celnością 0.4 szybciej zgra celownik, jeżeli oba mają tą samą prędkość celowania.

Także - Staba>EGLD.

Opublikowano

Cokolwiek. Dla autora: jego teorii zaprzecza odpowiedź oficjalnego supportu gry, argumentem że moja teoria nie jest prawdziwa jest "wiele testów fioletów". Wybierz sam.

Opublikowano

Cokolwiek. Dla autora: jego teorii zaprzecza odpowiedź oficjalnego supportu gry, argumentem że moja teoria nie jest prawdziwa jest "wiele testów fioletów". Wybierz sam.

Tylko że setki osób, w tym także ja robiło testy EGLD vs Staba i 100% wyszło na korzyść Stabilizatora. Skończ, bo wiesz że support nie ma pojęcia o grze.

Opublikowano

Tylko że setki osób, w tym także ja robiło testy EGLD vs Staba i 100% wyszło na korzyść Stabilizatora. Skończ, bo wiesz że support nie ma pojęcia o grze.

Napisałem o tym. Niech autor sam wybierze swoją wersję, przestańmy się kłócić bo nie ma sensu.

A co do tematu: @Hubertus323f kupiłeś go za golda czy przez sklep WG? Bo jak kupiłeś przez sklep WG to:

Masz prawo odstąpić od tego zakupu w terminie 14 dni bez podania powodu. Okres ten liczony jest od dnia zakupu.

I za kasę kupić jakąś porządną premkę, a nie coś takiego. Do twojego stylu gry najbardziej pasuje FCM 50 t - jest od T-34-3 szybszy i cięższy.

Opublikowano

Napisałem o tym. Niech autor sam wybierze swoją wersję, przestańmy się kłócić bo nie ma sensu.

A co do tematu: @Hubertus323f kupiłeś go za golda czy przez sklep WG? Bo jak kupiłeś przez sklep WG to:

I za kasę kupić jakąś porządną premkę, a nie coś takiego. Do twojego stylu gry najbardziej pasuje FCM 50 t - jest od T-34-3 szybszy i cięższy.

Kupiłem przez sklep WG, ale niestety - francuskimi nie gram :P Już się przyzwyczaiłem o gry nim... Dzisiaj 2700dmg 3 kille było ok :)

Opublikowano

Kupiłem przez sklep WG, ale niestety - francuskimi nie gram :P Już się przyzwyczaiłem o gry nim... Dzisiaj 2700dmg 3 kille było ok :)

2,7k i 3 kille to na isie-6 słaba bitwa :P

Opublikowano

Co wybrać? Gram tym czołgiem dość ostro (zjeżdzam na przeciwników, taranuję, na mapach miejskich campie i objeżdam miasto dookoła jak drużyna ogarnie :)

Edit: Dodam, że mam z misji stabilizator, ale mogę go sprzedać i kupić naprowadzanie :)

Ten czołg jest za delikatny do taranowania, nadaje się do walki podjazdowej (atakujesz  z boku na pełnym gazie sprzedajesz bułe i uciekasz, 14 s (12 s w najlepszej konfiguracji) przeładowania to za dużo na walkę na średnich i bliskich odległościach) w ostateczności do walki w zwarciu gdzie okrągła wieża, w miarę dobre pochylenie przedniego pancerza (90mm) i nie za wysoka sylwetka jeszcze mogą coś zdziałać w sprzyjających okolicznościach. Świetnie też nadaje się jako spoter jeśli niema lekkich czołgów jest w miarę szybki i zwrotny. Campić tym czołgiem na mapach miejskich to czysta herezja to jedyny tern gdzie jego prawie zerowe (-30) opuszczenie działa nie jest przeszkodą.

Najlepsze rozwiązanie do poprawienia do znośnych warunków celności działa przy strzelaniu to wentylacja, stabilizator, BiA, Strzał z biodra i Gładka jazda. Poza tym przy Strzale z biodra jak i Gładkiej jeździe jest informacja że są skuteczniejsze tylko ze Stabilizatorem więc nie opłaca się brać Systemu naprowadzania który zmniejsza kółko celownika o 10% jak i tak musisz czekać te 3,5 s by precyzyjnie trafić w cel, szczególnie że te same 10% można uzyskać z wentylacji i BiA.

Opublikowano

Ten czołg jest za delikatny do taranowania, nadaje się do walki podjazdowej (atakujesz  z boku na pełnym gazie sprzedajesz bułe i uciekasz, 14 s (12 s w najlepszej konfiguracji) przeładowania to za dużo na walkę na średnich i bliskich odległościach) w ostateczności do walki w zwarciu gdzie okrągła wieża, w miarę dobre pochylenie przedniego pancerza (90mm) i nie za wysoka sylwetka jeszcze mogą coś zdziałać w sprzyjających okolicznościach. Świetnie też nadaje się jako spoter jeśli niema lekkich czołgów jest w miarę szybki i zwrotny. Campić tym czołgiem na mapach miejskich to czysta herezja to jedyny tern gdzie jego prawie zerowe (-30) opuszczenie działa nie jest przeszkodą.

Najlepsze rozwiązanie do poprawienia do znośnych warunków celności działa przy strzelaniu to wentylacja, stabilizator, BiA, Strzał z biodra i Gładka jazda. Poza tym przy Strzale z biodra jak i Gładkiej jeździe jest informacja że są skuteczniejsze tylko ze Stabilizatorem więc nie opłaca się brać Systemu naprowadzania który zmniejsza kółko celownika o 10% jak i tak musisz czekać te 3,5 s by precyzyjnie trafić w cel, szczególnie że te same 10% można uzyskać z wentylacji i BiA.

System naprowadzania skraca czas skupiania, a nie zmniejsza kółko. Stabilizator zmniejsza kółko i skraca czas celowania, ponieważ gdy kręcisz wieżą i zwiększy Ci się colownik o X% to nie czekasz 3,5 sec na całkowite skupienie, dlatego szybciej skupia się ze stabilizatorem niż skupiaczem.

Opublikowano

Nieprecyzyjnie się wypowiedziałem. System naprowadzania skraca czas celowania 10% mniej (w grze jest to odwzorowane jako zmniejszony o 10% okręg celowania - co nie jest najlepsze bo koliduje z rozrzutem celownika a jeśli działo długo skupia to praktycznie nie jest to zauważalne). Stabilizator poprawia o 20% celność przy ruchu i obrocie wieży czyli zmiesza rozrzut celownika po strzale ale nie skraca czasu celowania (za skrócenie czasu celowania odpowiada wentylacja, system naprowadzania, BiA i racje bojowe).

T-34-3 z wentą, stabilizatorem, systemem naprowadzania, BiA, strzałem z biodra, gładką jazdą i racjami ma na 100 metrach celność rzędu 0.405, czas celowania skrócił się do 2,72 s ale rozrzut celownika po strzale wynosi 2,814 czyli potrzebujemy jeszcze w przybliżeniu 0,1 s by uzyskać celność w granicach min 0,405 max 0,441. Jednakże najbardziej optymalny zestaw wyposażenia na T-34-3 to wentylacja, stabilizator uzupełnione o BiA, strzał z biodra oraz gładką jazdę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...