Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowa Eula - obowiązuje czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Ostatnio dość porządnie zaniedbałem minecrafta i sprawy z nim związane a że za niedługo chciałbym otworzyć serwer chciałbym dowiedzieć się w skrócie co mnie ominęło. Proszę o skróconą listę albo linki (wiem że google nie gryzie).

Pozdrawiam Marcin

Opublikowano

A czy widziałeś serwer gdzie zastosowali się do EULA? 

MCH*.pl ma to gdzieś , skkf też więc 5/6 polskich serwerów ma to gdzieś. Jak masz non-premium serwer nie stosuj się do EULI.

Opublikowano

Temu w wersji 1.8 już wprowadzili obowiązkową EULA. Nie uruchomisz serwer jak nie zaakceptujesz :P, ale i tak Bukkit już nie udostępnia silników ( EULA ), spigot jeszcze tak.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Temu w wersji 1.8 już wprowadzili obowiązkową EULA. Nie uruchomisz serwer jak nie zaakceptujesz :P, ale i tak Bukkit już nie udostępnia silników ( EULA ), spigot jeszcze tak.

wut? co ma do tego EULA ? co ty wymyślasz...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

EULA zacznie być przestrzegana nieunikniona jak nigdy, jednakże na niekorzyść mojangu, gdyż dużo osób przyzwyczaiło się do BUKKIT API jako takiego oraz samego w sobie bukkita. Mojang podobno coś ma tam kontynuować, ale bądźmy realistami ;)  na pierwszym planie to ten silnik nie będzie, a jak już będzie kontynuowane to ...zapewne albo będzie płatne.. albo gówniane itd... 

P.S. Alternatywą są nowe silniki np.. w C++ można by w końcu zrobić coś porządnego bo mcserver idzie w dobrym kierunku ;)

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Opublikowano

wut? co ma do tego EULA ? co ty wymyślasz...

Nie zdziwię się, jak za jakiś czas Mojang wprowadzi licencje na serwer Mc. Chcesz mieć swój serwer ? Zakup licencje.

2w6ic6t.png

Opublikowano

Nie zdziwię się, jak za jakiś czas Mojang wprowadzi licencje na serwer Mc. Chcesz mieć swój serwer ? Zakup licencje.

tak, a ziemią rządzą jaszczurki przebrane za ludzi, w 100% się z tobą zgadzam.

Czytaliście kiedyś rzeczy które pisze Mojang? cokolwiek o nich wiecie? :D 

Bo gadacie czyste głupoty... Aktualnie np. Mojang stara się odblokować wszystkie repa bukkita i spigota, bo jakiś fochnięty dev je zablokował wykorzystując ujne prawo USA

BukkitSmerf

Opublikowano

Gościu większej bzdury nigdy nie słyszałem. Czytałeś może dlaczego download bukkita jest aktualnie zamknięty? Nie to się nie wypowiadaj. Bukkit NIE JEST MOJANGU!! ON JEST OPEN SOURCE. (Jest Mojangu)Jak by wprowadzili licencje na serwery to by musieli przerobić całe pliki serwerowe. I wtedy gra by upadła! Bo tylko serwery trzymają ją przy życiu bo kto gra teraz na single player bez modów? Bez serwerów ta gra by sensu nie miała!!. A dl bukkita wróci gdy odblokują ich repo na githubie(dl bukkita zamkneli dlatego iż gość który wcześniej tworzył bukkita zreportował ich na mocy praw autorskich do bukkita, bo craftbukkit działa na podstawie bukkita i bez niego się nie uda go zkompilować, napewno za parę dni przywrócą)

@top A eula obowiązuje od 1 sierpnia. I blokują serwery premium z non-premium nie wiem jak jest ale raczej też pewnie coś robią a skkf ma to w d***e bo nie łamie EULA. Ja jednak wolę serwery które je przestrzegają bo są one pozbawione pay2win. Ale w polsce ich nie ma :|

BUKKIT NIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY PRZEZ EULA TYLKO NA MOCY PRAW AUTORSKICH JEDNEGO Z BYŁYCH TWÓRCÓW!!!!

@down aghh no tak zapomniałem ja głupi. Przepraszam za pomyłkę chodziło mi oco innego i napisałem co innego :P Chodziło mi że to nie mojang odciął repo bukkitowi(bo wiele osób tak twierdzi) tak jak @Karolina_666 napisała zgodzę się z tym w 100% oraz chce przeprosić za moją pomyłkę dzięki @shooly :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Gościu większej bzdury nigdy nie słyszałem. Czytałeś może dlaczego download bukkita jest aktualnie zamknięty? Nie to się nie wypowiadaj. Bukkit NIE JEST MOJANGU!! ON JEST OPEN SOURCE. Jak by wprowadzili licencje na serwery to by musieli przerobić całe pliki serwerowe. I wtedy gra by upadła! Bo tylko serwery trzymają ją przy życiu bo kto gra teraz na single player bez modów? Bez serwerów ta gra by sensu nie miała!!. A dl bukkita wróci gdy odblokują ich repo na githubie(dl bukkita zamkneli dlatego iż gość który wcześniej tworzył bukkita zreportował ich na mocy praw autorskich do bukkita, bo craftbukkit działa na podstawie bukkita i bez niego się nie uda go zkompilować, napewno za parę dni przywrócą)

@top A eula obowiązuje od 1 sierpnia. I blokują serwery premium z non-premium nie wiem jak jest ale raczej też pewnie coś robią a skkf ma to w d***e bo nie łamie EULA. Ja jednak wolę serwery które je przestrzegają bo są one pozbawione pay2win. Ale w polsce ich nie ma :|

BUKKIT NIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY PRZEZ EULA TYLKO NA MOCY PRAW AUTORSKICH JEDNEGO Z BYŁYCH TWÓRCÓW!!!!

Bukkit jest własnością Mojang - został zakupiony w momencie, gdy Dinnerbone dołączył do Mojangu.

Opublikowano

Gościu większej bzdury nigdy nie słyszałem. Czytałeś może dlaczego download bukkita jest aktualnie zamknięty? Nie to się nie wypowiadaj. Bukkit NIE JEST MOJANGU!! ON JEST OPEN SOURCE. Jak by wprowadzili licencje na serwery to by musieli przerobić całe pliki serwerowe. I wtedy gra by upadła! Bo tylko serwery trzymają ją przy życiu bo kto gra teraz na single player bez modów? Bez serwerów ta gra by sensu nie miała!!. A dl bukkita wróci gdy odblokują ich repo na githubie(dl bukkita zamkneli dlatego iż gość który wcześniej tworzył bukkita zreportował ich na mocy praw autorskich do bukkita, bo craftbukkit działa na podstawie bukkita i bez niego się nie uda go zkompilować, napewno za parę dni przywrócą)

tak jak @shooly napisał

+

Na mocy bezsensownej ustawy w USA.

Bo to co sie stalo oznacza ze każda z ponad 1000 (?) osób które wprowadzily kiedys jakieś zmiany do bukkita mogą go zablokować...

I gdzie tu jest wtedy open source?!

I to sie tyczy każdego projektu w openSource... LWJGL, linux...

BukkitSmerf

Opublikowano

Eula była zawsze jest i będzie obowiązuje każdy serwer zarówno premium jak i no-premium

no-premium łamie eule samym faktem że jest no-premium, więc jak jesteś no-premium lub masz server no-premium to możesz ją olać bo i tak ją łamiesz...

BukkitSmerf

Opublikowano

Jak już mowa o EULI, to mam pytanie bo mi się o uszy obiło, że ona obowiązuje tylko wersje bukkit'a kiedy już ją zatwierdzili tj. od 1.7.10 +. Czyli na niższych wersjach można s serwer stawiać jak się chce? Jest to prawda ?

edit: Jeżeli oczywiście te zablokowane wersje bukkit'a znów by odblokowali

Opublikowano

Jak już mowa o EULI, to mam pytanie bo mi się o uszy obiło, że ona obowiązuje tylko wersje bukkit'a kiedy już ją zatwierdzili tj. od 1.7.10 +. Czyli na niższych wersjach można s serwer stawiać jak się chce? Jest to prawda ?

edit: Jeżeli oczywiście te zablokowane wersje bukkit'a znów by odblokowali

obowiązuje na wszystko... możesz sobie nawet na classic postawić i euli musisz się trzymać.

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...