Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ashe - szukam poradnika

paczeeky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.  Ostatnio zaciekawiła mnie postać ashe, ponieważ lubie grać adc , ale ucze się jeszcze nia grac , ale mam problem - otóż nie moge znalezc aktualnego poradnika np od 4.13 patcha, może mi ktos wyslac taki poradnik ?  

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Opublikowano

Jak ziomek przed tobą ucieka to kaplica dla niego. (Takie slow'y)

Odpalasz Q tylko wtedy gdy bijesz kogoś.

W daje slow'a warto mieć to na uwadze.

Walisz R pizgasz z AA jak skończy się stun to walisz W potem gonisz typa nakładając slow'a z Q.

Gdy masz gotową pasywkę walisz 1 AA w przeciwnika. (Wali z krytem 100%)

Podstawa: statik, infinitek, phantom (Dobry kryt z szybkością ataku + nie musisz się obawiać że miniony cię zblokują podczas gonienia lamusa)

Dobrze jest wywalić ulta z krzaków jak ziomek cię nie widzi (większa szansa że nie uniknie) po czym zgasić go jak peta.

E pozwala rozświetlić krzaki dzięki czemu możesz omijać pułapki, sprawdzać czy stoi baron albo smok itd. Dodatkowo daje jakiś tam bonus do golda.

Podstawa to doprowadzić przeciwnika do sytuacji że musi uciekać przed tobą. (Najlepiej jak nie ma flasha :D oraz pomoc nie dojdzie zbyt szybko)

Taka sytuacja: Czaisz się w krzaku z passywką nabitą. Twój target pojawił się na lini. Walisz ulta potem od razu wlatujesz z AA potem W slow'y na Q. Szybko go lowujesz do 50% hp ziomek chce przed tobą uciekać a ty go na slow'ach dojeżdżasz.

+ slow'y

+ stun

+ niedoceniana (często jest tak że nie umieją na nią grać)

+ dodatkowy gold

+ może wykryć lamusów w krzakach dzięki E

Tyle w temacie.

wHgO0WT.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...