Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer NoHamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce pograc z kolegami w minecrafta i zrobic serw bez hamachi. Ogladnalem poradnik , ip w propeteries ustawilem jak ipv4 , tak samo przekierowalem porty w routerze (mf28d). Na serwer moge tylko wbic przez adres ipv4 , juz nie wspomne ze ja i koledzy przez moj pubiczny tez nie wejdziemy.

Router ZTE MF28D

LTE I MC 1.6.4

P.S sorry za orto ; szybka stycznosc z klawa smartfona

Opublikowano

ale on nie ma tego samego neta , kolega jest daleko ode mnie [1km] i gdy mu chce podać swoje AKTUALNE ip to nie działa mu serwer , mi też nie działa z publicznego ip ; tylko z prywatnego ipv4 czyli 192.168.0.103. A to zmienne ip mi się zmienia gdy resetne router lub kompa więc nie powinno to stwarzać problemu ,a ip moge wpisywać cały czas od nowa aktualne.

P.S podeślijcie dobry poradnik do tego , ponieważ ktoś pisał ,że tego dużo w sieci a ja pustki widzę.

Opublikowano

Nie zrobisz tego przez wifi. Jakby byli z tobą na jednym wifi to byście pograli ale nie są to nie zrobisz tego 

Prosze państwa, przez wifi tego nie zrobi?

Ma, poprostu zewnętrzne, ip a do tego trzeba mieć wewnętrzne ip, zewnętrzne= zmienne po dniu zmienia się na inne ip.

jak przeczytalem te 2 posty to widze 2 idiotow ktorzy sie gowno znaja i sie wypowiadaja...

wifi i kabel nie ma roznicy przy tworzeniu serwa 

i tak jestes podlaczony do neta i tak 

w przekierowywaniu portow dajesz tcp 

najlepiej jak w server.properties nie wpiszesz zadnego ip a innym podajesz publiczne

Opublikowano

Trochę się zdziwiłem ponieważ na pewnej stronie pokazało mi ip zewnętrzne  a dziś wpisałem na wyżej podanej stronie moje ipv4 [192.168.0.103] i pokazało wewnętrzne. Ja już sam nie rozumiem :(

Opublikowano

Jeśli odblokowałeś porty i masz zewnętrzne ip to podaj kolegom adres ip z tej strony:

http://mojnumerip.pl/

Jeśli nie będzie działać to albo źle zrobiłeś coś, lub masz wewnętrzne ip.

Opublikowano

Zobaczył, filmik na YouTubie, i myśli ze zadziała.

Po 2 ja idiota nie jestem :D.

Mówię, prawdę, ponieważ zewnętrzne, IP, nie pozwala się na łącznie z innymi graczami.

Wyłącz, zapore systemu windows i antivirusa może zadziała.

Tutaj, możesz sprawdzić czy masz wewnętrzne czy zewnętrzne.

http://www.pokapoka.pl/zewnetrzne_czy_wewnetrzne.php

....

to jak k***a niby ludzie maja sie laczyc po wewnetrznym ip ???

jak sie idioto nie znasz to sie nie wypowiadaj

Opublikowano

W pliku properties , zakładce server ip zostawiłem puste pole i teraz mogę się połączyć z ip hamachi i ipv4 czyli 192.168.0.103 , z żadnym innym nie mogę. Nie rozumiem czemu , a gdy wpiszę w properties swoje ip publiczne [46.76.6.91] to piszę ,że jest taki port czy coś w tym stylu.

Opublikowano

W pliku properties , zakładce server ip zostawiłem puste pole i teraz mogę się połączyć z ip hamachi i ipv4 czyli 192.168.0.103 , z żadnym innym nie mogę. Nie rozumiem czemu , a gdy wpiszę w properties swoje ip publiczne [46.76.6.91] to piszę ,że jest taki port czy coś w tym stylu.

Może od początku odblokuj port 25565 na routerze, w configu nie ustawiaj żadnego IP, wyłącz zaporę lub antywirusa, Ty łączysz się pod IP: :25565 a koledzy Twoje ip czyli 46.76.6.91:25565.

Opublikowano

Proszę was , pomóżcie. Pewien Pan na filmie ma taki sam adres ipv4 i bramę domyślną , on się łączy przez swój publiczny adres ip a ja robie tak samo jak on , a i tak nie mogę :( ani kolega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...