Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwera jest popularny/najbardziej opłacalny?

Looken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam zamiar stworzyć swój kolejny serwer, lecz nie wiem jaki tryb wybrać, do wyboru:

RPG, mianowicie serwer na podstawie Gothic'a Jedynki

Minigames, mam parę ciekawych mini gierek.

Free Build, z dużymi ręcznymi działkami, i ciekawymi eventami.

Który z tych trybów jest najbardziej opłacalny? Który wam się najbardziej podoba, i który by wypalił?

Napiszcie w komentarzach.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Serwer RPG będzie najlepszym rozwiązaniem z tych wszystkich przedstawionych wyżej. Jest on najbardziej interesujący, questy, jest  mało takich serwerów.

Opublikowano

Jest wiele serwerów tego typu, które podałeś.

By Twój serwer był inny niż wszystkie, musisz mieć oryginalne pluginy i ciekawą mapę.

Nie wystarczy tylko ładne prezentacja i kilka itemów.

Ja wybrałbym RPG, bo zbyt dużo o nich nie słychać ;).

Opublikowano

@iVenoom dokładnie mam takie samo zdanie. Ja osobiście nie znam serwerów RPG, a kiedyś słyszałem, że są epickie. Najmniej jest takich serwerów RPG. Jeszcze do tego jakby były autorskie pluginy to byłby mega. Minigames już zaczęły się "przejadać". Polskie serwery Minigames, na prawie każdym są te same, nie zmieniają nic.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

@Ridller ehh... "autorskie pluginy" w większości to kłamstwa, u mnie raczej autorskich nie będzie, bo nie mam kasy na takie coś, ja znam dużo pluginów, tak jakby je "studiuje" czyli wchodze na stronę bukkita, i sobie przeglądam, dlatego połącze najciekawsze, najbardziej epickie pluginy, i stworzę serwer RPG Na podstawie gry Gothic 1.

Opublikowano

Serwer RPG, będzie jednym dobrym z typów grania, tylko do tego trzeba dobrej ręki by nie grało 10 osób na krzyż : >

Opublikowano

@kBx18 postaram się, by był jak najbardziej doskonały :D, ale do tego trzeba czasu, tym bardziej że nikt się na zgłosił jeszcze na budowniczego :/, w dodatku ten problem z bukkitem / spigotem.

Opublikowano

No tak bo Mojang wkupiło, silniki Bukkit ;> A i tak sam za niedługo z kumplami startuje z serwerem Survival+Frakcje z reklamą ;> Gildia NAJS ze skkf'a jak coś ; > 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...