Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak edytować pluginy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś program do otwierania pliku .jar  i zmieniania kodu pluginu w tych classach, nie chce inclasstranslator bo to nie program do zmieniania kod pluginu tylko wiadomości, podacie jakiś program do edycji kodu?

PS: Nie che programu dzięki któremu mogę zobaczyć kod i przekopiować do eclipse!

Opublikowano

1. 7Zip, WinRAR...

2. Wydaje mi się że pliki .class trzeba programem rozbić na normalny text (taki jak w notatniku), zmodyfikować i w konsoli zmienić je spowrotem na .class

3. Nie wiem czy wolno edytować pluginy.

Opublikowano

1. 7Zip, WinRAR...

2. Wydaje mi się że pliki .class trzeba programem rozbić na normalny text (taki jak w notatniku), zmodyfikować i w konsoli zmienić je spowrotem na .class

3. Nie wiem czy wolno edytować pluginy.

Ty się wogule nie znasz -_- , chce zmieniać kod pluginu  , ale nie znam żadnego  fajnego programu prócz DirtyJoe

Opublikowano

Raczej nie ma programu który pozwala Ci edytować kod JARa - zazwyczaj pierw się go dekompiluje, wrzuca do IDE i tam kompiluje ze zmianami ...

Opublikowano

Pisałem że nie chce kopiowac kodu i wklejać do eclipse -_- po za tym jest przecież dirtyjoe ale nie da się tam dodawać kodów :(

Opublikowano

Nie ma programów do edycji kodu prosto z .jar

Pierw go wrzucasz do jd-gui i klikasz tam u góry File-->Save All Source

Potem w eclipse tworzysz nowy projekt i importujesz spakowany plik który się stworzył przez jd-gui i tylko jeszcze poprawiasz błędy i gotowe. Zmieniasz co chcesz i Kompilujesz znowu. Pamiętaj jest to rozwiązanie BEZ SENSU bo naruszasz prawa autorskie. Jeżeli edytujesz plugin z bukkit.org to upewnij się że na stronie nie ma linku do githuba gdzie jest cały kod za darmo. A po 2 zdekompilowany kod nie jest taki sam jak oryginalny więc nie ucz się z pluginów które dekompilujesz bo jest tam dużo śmieciowego kodu!!

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Nie ma programów do edycji kodu prosto z .jar

Pierw go wrzucasz do jd-gui i klikasz tam u góry File-->Save All Source

Potem w eclipse tworzysz nowy projekt i importujesz spakowany plik który się stworzył przez jd-gui i tylko jeszcze poprawiasz błędy i gotowe. Zmieniasz co chcesz i Kompilujesz znowu. Pamiętaj jest to rozwiązanie BEZ SENSU bo naruszasz prawa autorskie. Jeżeli edytujesz plugin z bukkit.org to upewnij się że na stronie nie ma linku do githuba gdzie jest cały kod za darmo. A po 2 zdekompilowany kod nie jest taki sam jak oryginalny więc nie ucz się z pluginów które dekompilujesz bo jest tam dużo śmieciowego kodu!!

tworze nowy projekt w eclipse i jak mam to przeimportować?

Opublikowano

tworze nowy projekt w eclipse i jak mam to przeimportować?

klikasz prawym i klikasz import :P dalej już sobie musisz sam poradzić(po zaimpotowaniu) bo będą błędy :P Mam nadzieje że obejrzałeś przynajmniej jeden poradnik ja zrobić plugin? bo jak nie to nie bierz się za to ! i poszukaj jakiegoś tuta!

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

klikasz prawym i klikasz import :P dalej już sobie musisz sam poradzić(po zaimpotowaniu) bo będą błędy :P Mam nadzieje że obejrzałeś przynajmniej jeden poradnik ja zrobić plugin? bo jak nie to nie bierz się za to ! i poszukaj jakiegoś tuta!

ale prawym w eclipse ?

Opublikowano

ale prawym w eclipse ?

A gdzie indziej? 10 lat masz ? Przeczytaj jakiś poradnik na temat tworzenia pluginów i dopiero potem modyfikuj inne. Bo te podstawy się przydają ahh...

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

A gdzie indziej? 10 lat masz ? Przeczytaj jakiś poradnik na temat tworzenia pluginów i dopiero potem modyfikuj inne. Bo te podstawy się przydają ahh...

Ja umiem robić pluginy i mam 16 lat, ale nigdy nie importowałem ich z jd-gui -_-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...