Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Antyvirusy się żrą :D - Problem AVG & Avast

Fennec

Pytanie

Opublikowano

Witam Szanownych Panów i Szanowne Panie,

mam taki problem :/

3810514099425741143187.png

Jak widzicie 2 antyvirusy się żrą.

Chcę się zapytać czy najlepiej mieć 2 antyvir, czy tylko jednego?

http://www.avgthreatlabs.com/virus-and-malware-information/info/opencandy/?name=OpenCandy.7AF&utm_source=TDPU&utm_medium=RS&CTRY=pl&LNG=pl&PRTYPE=AVF&V=2014&AI=0&BE=21199305

macie link do zagrożenia AVG.

Q&A:

Q: Czemu 2 antyvirusy? Non-sens.

A: Ponieważ lepiej mieć 2 odpowiedzi i zdania. I tak jeszcze czasem ESET'em skanuję :3

--

Czy macie swoje zdanie i opinie o tych dwóch av(tak bd nazywał: antyvirus).

Co jest wg. WAS lepsze: AVG czy avast.

--

To dla mnie ma znaczenie :/ Czy wolicie 2 av, czy 1 av na 1 komputer ?

Czy korzystacie z ESET'a?

Co innego polecacie?

--

Dziękuję za odpowiedzi (:

aw

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ekhem, 80 infekcji. nie było tam aż tyle wirusów, chłopie :P

Z tego 14 - kwarantanna, i ok. 40 wyleczonych.

Lecz nadal jestem za ESET'em. Co chwilę nowe sygnatury :P a dowiaduję się o tym po aktualizacji :D

Ma online scanner ;) o dziwo nic nie płaci... co do antyvirusa instaluj EseT jeżeli masz darmowego jeżeli nie to Avg wybierałbym Esed jak darmowy a jak nie darmowy to AVG oba AntyVirusy  są dobre i ci posłużą ;) 

Opublikowano

A co z waszymi doświadczeniami z NOD32 (ESET)?

Planuję wykupić licencję.

Byłem z nim mało zżyty ale mój brat go ma na kompie i jak widać sobie radzi całkiem dobrze (Wykrywa co do jednego wirusa( .PS:Jest darmowy bo go zainstalował ze strony producenta  (tak myśle bo czy jest darmowy się go nie pytałem ale pewnie jest jak juz go sporo czasu ma ) ale jak byś miał wybierać i tak polecam AVG ^^ 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCzłowiekLorda moje preferencje:

vfF8ag6.png

I Kacpersky'ego testowałem i nie przypadł mi do gustu, ponieważ nie ma opcji "skanowanie folderów(ustawionych przez użytkownika)".

Testuję aktualnie: Ashampoo Anti-Virus

aw

Opublikowano

ESET NOD32 - ANTYVIRUS kosztuje 127zł brutto bodajże licencja na rok.

Więc prawdopodobnie zhakował :/

Albo ma Online Scanner.

--

Ja jestem za ESET'EM - szybki,sprawny,niezawodny. Wykrył 80 infekcji, avast, AVG i Ashampoo nawet na to nie spojrzały.

PS.: Mam na razie demo. 

aw

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCzłowiekLorda moje preferencje:

3924514100763161143187.png

I Kacpersky'ego testowałem i nie przypadł mi do gustu, ponieważ nie ma opcji "skanowanie folderów(ustawionych przez użytkownika)".

Testuję aktualnie: Ashampoo Anti-Virus

Cóż to polecam AVG posiadam go i jest świetny ;-) ale jak dla mnie kaspersky najlepszy :D ale jeżeli ci nie odpowiada to AVG. 

Opublikowano

Ja jestem za ESET'EM - szybki,sprawny,niezawodny. Wykrył 80 infekcji, avast, AVG i Ashampoo nawet na to nie spojrzały.

Każdy antywirus wykrywa inaczej wirusa. Pewnie wykrył jakieś 'Trojan.Downloader" czyli posłużył się swoim systemem heurystyki i tyle, stąd te 80 wirusów.

Opublikowano

Ekhem, 80 infekcji. nie było tam aż tyle wirusów, chłopie :P

Z tego 14 - kwarantanna, i ok. 40 wyleczonych.

Lecz nadal jestem za ESET'em. Co chwilę nowe sygnatury :P a dowiaduję się o tym po aktualizacji :D

aw

Opublikowano

Dla mnie najlepszy jest Norton. Nie używaj 2 antywirusów jednocześnie.

Opublikowano

MBAM, u mnie na chomiku jest dostępny login wraz z hasłem do usług PREMIUM, jak chcesz link to pisz PW...

@Edit generalnie mam MBAM razem z nortonem i się nie żrą...

Opublikowano

To jest logiczne że będą się nawzajem wykrywać. Trzymanie dwóch antywirusów na komputerze to zły pomysł, nie daje Ci to większego bezpieczeństwa, jedynie zamula komputer.

Osobiście polecam Ci G-DATA, nowy, świetny antywirus, bardzo dobrze wypada na testach, aktualnie ma szansę walczyć z najlepszymi. Jest mało znany ale mam nadzieje że to się zmieni.

Opublikowano

Osobiście na 1 komputerze mam antyvirusa AVG  i świetnie wykrywa wirusy , a na 2  komputerze mam Kaspersky i jest o wiele lepszy od AVG jest darmowy mogę ci podać link , pobierzesz go ze strony głównej. EDIT:2 antyvirusy na komputerze 1? jest to totalna głupota kiedyś przed przypadek też zainstalowalem 2 antyvirusy i ledwo odpaliłem komputer ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...