Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry sprzed lat

bamus777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam gry w którą grałem kilka lat temu.

Pamiętam tylko szczegół ;P Była tam misja w której, dostajemy miasto atakowane nieustannie przez wroga. Jedyną drogą ratunku są statki na których można uciec na inną wyspę, gdzie rozwijamy się i odbijamy miasto. Jedną z jednostek dostępnych w grze byli faceci z beczkami prochu, pamiętam też żołnierzy wystylizowane na egipskich wojowników oraz wojowników w skórach panter.

Pomóżcie, z góry dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Ehh, ciężko powiedzieć, może Europa Universalis? Wiem, że to jest trochę inna gra, ale dość podobne. Ciężko będzie znaleźć, poleciłem Ci grę najbardziej zbliżoną. Jak znajdę zedytuje.

Opublikowano

Europa Universalis jest zupełnie inna :/

W tej grze masz widok na mape, a w tej co szukam to ... stara gra i coś podobnego do Seltersów np. Rozbudowujesz się tam trochę stawiasz wieżyczki itd. Jako jednostki to właśnie w klimacie egipskim, reszty jednostek za bardzo nie pamiętam.

Stara gra, ma na pewno ponad 6-8 lat lekko

Opublikowano

Jedyna znana mi gra gdzie przeciwnik atakował miasto i coś było z beczkami czy kamieniami to Army of Exigo ale to chyba orkowie tam nawalali na miasto.

Albo sprawdz te:

-Rise & Fall 

-Warrior kings / tu się uciekało statkiem ale czy były jakieś beczki?

Opublikowano

@bamus777

A  nie pamiętasz czy w grze świat był pokazany w rzucie izometrycznym lub 2D lub 3D?

Trudne do rozgryzienia. Może coś z tego:

Praetorians
Lords of the Realm III
Cultures 2: Wrota Asgardu
Nemesis of the Roman Empire
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam po roku

Dalsze propozycje co to może być za gra ? Nadal nieznaleziona i żadna z powyższych

Przypomina trochę Age of Empire chyba 3, gdzie trzeba uciekać z wyspy przed turkami i potem odbudować swoje miasta itd. Potem też są ci wojownicy ze skórami panter, wtedy gdy docierasz do Ameryki. Z twojego opisu średnio można odgadnąć jaka to gra, bo z takimi misjami to można się często spotkać w grach strategicznych.

Opublikowano

A spróbuj sobie przypomnieć i podaj jak najwięcej szczegółów związanych z tym atakowanym miastem. Było otoczone murem, palisadą, nie było? "rozwijamy się" W jaki sposób? Jak wyglądały te statki? Podaj wszystko co pamiętasz, będzie prościej!

Może Pharaoh?

Opublikowano

A spróbuj sobie przypomnieć i podaj jak najwięcej szczegółów związanych z tym atakowanym miastem. Było otoczone murem, palisadą, nie było? "rozwijamy się" W jaki sposób? Jak wyglądały te statki? Podaj wszystko co pamiętasz, będzie prościej!

Może Pharaoh?

Pamiętam że ta gra była bodajże dodana co starego wydania gazety CD-Action.

Gra jest na pewno sprzed 2009r.

Pamiętam że jednostkami w niej były między innymi takie jak spory gość, dość gruby który nosił beczki z prochem i nimi rzucał, inną jednostką jest właśnie wojownik bez pancerza chyba jedynie właśnie w skórę pantery odziany, był dość wysoki.

W grze było można rozwijać swoje miasto, można było mieć statki, odpierać ataki innych itd.

Wiem że to stara gra strategiczna, jednakże od lat próbuje ją znaleźć i nie mogę.

Opublikowano

@bamus777

Jeżeli była dodana do CD-action i była to pełna wersja gry, to tutaj powinieneś ją znaleźć.

http://lowcygier.pl/historia-pelnych-wersji-w-cd-action/

Z nudów tak sobie przejrzałem tą listę. Masz tytuły od 2002 roku do początku 2012. Jeżeli tutaj nie ma (to jest lista wszystkich RTS'ów i RTS'o podobnych tytułów), to nie było tego w CD-Action:

- Kohan: Battles of Ahriman

- Civilization: Call to Power

- Saga: Rage of the Vikings

- Majesty: Gold Edition

- Warlords: Battlecry

- Cleopatra

- Warcraft 2 Battle.net Edition

- Cutthroats

- Scorched 3D

- Spells of Gold (to może być to, bo patrząc po ss'ach są jacyś duzi goście)

Warrior Kings: Battles

- Praetorians

- Etherlords 2

- Kozacy: Europejskie Boje

- Settlers 3: Złota Wersja

- The Chosen: Well of Souls

- Knights of the Temple

- Medieval Lords

- Three Kingdoms: Fate of the Dragon

- Empire Earth

- Posejdon: Bóg Atlantydy

- Zeus: Pan Olimpu

- Prince of Qin

- Caesar 3

- Heaven & Hell

- Temple of Elemental Evil

- Total Annihilation: Kingdoms

- Armies of Exigo

- Gods: Kraina Nieskończoności

- Imperial Glory

- Legend: Hand of God

- Rise & Fall: Civilizations at War

- Imperium Romanum

- Piraci Nowego Świata 2: Dwa Skarby

- King's Bounty: Legenda

- Dark Messiah of Might and Magic

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Niestety to żadna z gier powyższych, ale wielkie dzięki za linka oraz tytuły, będę szukał linkiem podanym przez Ciebie.

Grę nie znalazłem i pewnie tutaj nie znajdę więc można zamknąć.

Opublikowano

i dobrze ci tak k***a xD

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...