Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co do xpierii j?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dostałem od siostry xperie j i skarżyła się ona na to, że telefon sam się wyłącza, smsy dochodzą do niego po 2 dniach, fon strasznie laguje i sie wiesza więc musze coś z nim  zrobić. Tylko co? Proszę mi powiedzieć co mam wgrać, odblokować i jak to zrobić. Chodz mi o to, jaki rom, kernel itd.

Proszę o podanie wszystko co mam zrobić by telefon chodził stabilnie i płynnie. :)

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Ten telefon jest strasznie syfiasty, nie wiem czy mu cokolwiek pomoże. Możesz spróbować zainstalować KitKata, jest bardziej przystosowany do słabych telefonów. Na przykład CyanogenMod, lecz musiałbyś poszukać nieoficjalnych buildów.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Po takich operacjach myslę, że będzie dobrze ;)

zrobienie wipe - przywrócenie ustawień fabrycznych - zrootowanie fona - wgranie cwm - wgranie rom'a - odblokowanie bootloader'a - wgranie kernel'a - zamiana taktowania procesora

Hmmm? :D

sygna1.png

Opublikowano

Po takich operacjach myslę, że będzie dobrze ;)

zrobienie wipe - przywrócenie ustawień fabrycznych - zrootowanie fona - wgranie cwm - wgranie rom'a - odblokowanie bootloader'a - wgranie kernel'a - zamiana taktowania procesora

Hmmm? :D

Odblokować BL musisz przed wgrywaniem systemu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

To nie będę wgrywał kernela tylko rom "AndroidNow Light ModedCM10 Project by Kolos28-jlo" używa ktoś? :)

sygna1.png

Opublikowano

Przy okazji do CM10 i wyżej musisz wgrać ICSa i na niego dopiero wgrać CMa.

Xiaomi Mi3: MiDev (KK 4.4, MiDev Kernel)
Nexus 7 2012: Odblokowany (AOSP5.0, Root)
Nie pomagam na PW, od tego jest forum

Apple ma kiczowaty system, bo bazuje na BSD~

Opublikowano

Polecam wejść na forum.android.com.pl tam znajdziesz nieograniczone zasoby do tego telefonu. Dzięki tamtemu forum zmodowałem już 2 telefon i nie upieprzyłem.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...