Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mag - od nowa

Gość myworld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy gra magiem jest ciekawa skille, sp? Czy gra magiem od nowa zaczyna się dobrze? W jakie karty inwestować? I które są uniwersalne? Jeśli można bardzo bym prosił o odpowiedź z góry dzięki!

Opublikowano

Gra każdą klasą jest ciekawa ;-; Skille na normie to takie sobie, ale potem i tak nie będziesz ich używał. Każde sp maga jest dobre, ja polecam zainwestować w holly i poska/vc. Zaczyna się łatwo, ale mag to staje się kox dopiero na +80.

giphy.gif

Opublikowano

Mag na normie ma wyjątkowo mocne skille. Gra zaczyna się łatwo, warto mieć wr ognia i wody 30%+ na start. Karty sp maga:

Red- wolna karta, wolne rzucanie skilli, w nagrodę dostajemy masę obszarowek oraz potężne obrażenia. Twoja 1 karta spędzisz z nią trochę czasu ale nie warto ulepszać chyba że złapiesz bakcyla.

Holka- karta support na początek warto inwestować, będziesz z niej korzystać (LoD, pvp rajdy) mało skilli bijacych, nie zastąpiony buff. Około +9 spokojnie wystarcza.

Blue- karta podobna do reda tyle że tu dostajemy trochę szybsze rzucanie zaklęć oraz masę stunow. Czy zainwestujesz zależy od Ciebie. Nadaje się do expa poza lod oraz pvp.

Dg- missuje, głównie do pvp oraz expa +90.

Vc- karta do wszystkiego pvp glaca exp,rajdy. Warto inwestować. karta jest szybka i szybko rzuca zaklęcia. Zdejmuje również masę resa.

Posejdon- karta z ogromnym zasięgiem głównie do glacy, miło się robi pvp z sinami wszystko dzięki ogromnemu zasięgowi. Nadaje się też do expa, dość wytrzymała.

Sp7- opisze za 2-3 dni jak wyexpie maga.

Mag jest,postacią która jest przyjemna na początku z powodu ogromnego dmg. Z czasem zaczniesz,odczuwać brak wytrzymałości oraz mała prędkość poruszania się. Postać maga,wymaga,inwestycji w,dobre eq,oraz osłonki z niezakłóconym. Nie obejdzie się bez resa. Mag nabiera uroku na 80/90+

Opublikowano

Mag na normie ma wyjątkowo mocne skille. Gra zaczyna się łatwo, warto mieć wr ognia i wody 30%+ na start. Karty sp maga:

Red- wolna karta, wolne rzucanie skilli, w nagrodę dostajemy masę obszarowek oraz potężne obrażenia. Twoja 1 karta spędzisz z nią trochę czasu ale nie warto ulepszać chyba że złapiesz bakcyla.

Holka- karta support na początek warto inwestować, będziesz z niej korzystać (LoD, pvp rajdy) mało skilli bijacych, nie zastąpiony buff. Około +9 spokojnie wystarcza.

Blue- karta podobna do reda tyle że tu dostajemy trochę szybsze rzucanie zaklęć oraz masę stunow. Czy zainwestujesz zależy od Ciebie. Nadaje się do expa poza lod oraz pvp.

Dg- missuje, głównie do pvp oraz expa +90.

Vc- karta do wszystkiego pvp glaca exp,rajdy. Warto inwestować. karta jest szybka i szybko rzuca zaklęcia. Zdejmuje również masę resa.

Posejdon- karta z ogromnym zasięgiem głównie do glacy, miło się robi pvp z sinami wszystko dzięki ogromnemu zasięgowi. Nadaje się też do expa, dość wytrzymała.

Sp7- opisze za 2-3 dni jak wyexpie maga.

Mag jest,postacią która jest przyjemna na początku z powodu ogromnego dmg. Z czasem zaczniesz,odczuwać brak wytrzymałości oraz mała prędkość poruszania się. Postać maga,wymaga,inwestycji w,dobre eq,oraz osłonki z niezakłóconym. Nie obejdzie się bez resa. Mag nabiera uroku na 80/90+

Zapomniałeś dodac, że do maga jest najtańsze eq :)

lucyfergif.gif

Opublikowano

Granie magiem od początku jest ciężkie, lecz na poziomach 75+ zaczyna być ładnie. Eq też nie jest najdroższe. Początkowe sp na maga nie są najgorsze, lecz i nie najlepsze. Red mag jest prawie do wszystkiego na początku, lecz nie za bardzo nadaje się do glacy. Zresztą, to według upodobań ludzi. Holly jest takim Supportem. Szczególnie na rajdach i arence. Nie za bardzo nadaje się do różnych misji ponieważ ma mało skilli bijących. Może się przydać także na lod. Nie nadaję się na tanka - tak jak cały mag i wszystkie jego sp. Blue mag nadaje się na pojedynki pvp, glacę, misje no i czasami rajdy. Nie nadaje się na LoD. Blue mag ma bardzo dużo skilli bijących więc nadaje się na arenkę i galcę oraz misje. DC jest do expa i pvp. Często missuje, przydatny 80+. Bardziej nie muszę opisywać karty. vc, i władca przypływów i proroka nie mam więc ci nie opisze. Jednym zdaniem mag jest dobry, ale nie na początek.

Opublikowano

Mam na magu sp2 holy i sp1 maga, reda mam +0 21job, holy mam +0 19job, i mam 38lv i 24job, z anckiem jak szybko na grochach wbije 35job. Czy warto mieć z 3 postacie z dużymi lv na jednym koncie? Bo ja tak mam.

Opublikowano

Posejdon zdecydowanie najbardziej uniwersalna karta dla maga:

1. Glaca

- duży zasięg

- dobry def (oczywiście z buffem + buff od puszka)

- debuffy spowalniające

- stuny ( w tym ten od wielorybka co długo trwa)

2. Arena

- dobry jako support

- usypiasz przywolanych graczy i jest z 10 sec luzu

- oczywiście stuny pozwolą ci zatrzymać uciekających

3. EXP (oczywiście wulkan i wszedzie gdzie mobki ognia)

- ściąganie potworków do środka za cię polubi np. wk ktory po wywaleniu skilli ma jeden ktory ma maly zasięg szczególnej strefy

- skille głównie obszarowe co się sprawdza na tego typu hunty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...