Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ile to moze kosztowac ?

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prywatna klinika 100-300 zł zależy głównie od miasta. Możesz iść do lekarza rodzinnego, powiedzieć, że często się zadrapujesz w to znamię np. przy zakładaniu koszulki no i da ci skierowanie z NFZ

War... War never changes...

Opublikowano

Nie, za darmo tego nie robią. To już podchodzi pod plastykę dlatego w zwykłym NFZ w Polsce tego nie zrobisz :D. Zostaje Ci tylko prywatna klinika. Jeżeli Ci to usuną, najczęściej wymrażają bądź wycinają, możesz mieć po prostu niewielką bliznę :)

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Popytaj w prywatnych klinikach to się szybciej dowiesz niż na forum, kiedyś chyba to widziałem to usuwali to zamrażaniem/laserowo/wycinali nie pamiętam dokładnie ale coś z tych trzech opcji.

Opublikowano

jeśli lekarz rodzinny da ci skierowanie na usunięcie takiego znamienia to koszty zabiegu pokrywa fundusz NFZ. Lekarz ci może dać skierowanie jeśli zachodzi obawa, że w jakiś sposób możesz uszkodzić / podrażnić znamię (np. poprzez zakładanie koszulki itp.) im bardziej to znamię wystaje tym bardziej przekonująca jest wersja o tym, że często się zadrapujesz nie.

War... War never changes...

Opublikowano

a ta blizna bedzie taka wypukła czy nie :D?

Wypalą Ci to laserem ;D

Miałem pieprzyka na plecach dużego i skorzystałem z tej opcji. Będzie śmierdziało przez 15min spaloną kurą xD

2662114216934981012447.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...