Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzrosty pingu chwilowe. Czemu?

bronz smurf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od już dłuuuugiego czasu mam wzrosty pingu. Ogólnie mam internet taki : http://www.speedtest.net/my-result/3736205195

więc nie jest najgorszy by pograć w LoLa. Z pół roku temu grałem normalnie bez wzrostu pingu.

Problem jest taki, że gram sobie mam z 50-70pingu a nagle potrafi jebnąć na 1-3 sekund ping 1500 przez co ginę lub tracę lasthity nawet z L# Kappa. Czym to jest spowodowane? Nie używam torrentów, skype, steam itp w tym czasie więc nie piszcie o tym.

Wirusów już nie ma bo skanowałem wieloma programami i wykasowałem a i tak było ich mało. Zaporę mam wyłączoną, antywirusa też więc czemu mi rośnie ping?

Support Rito mi napisał z automatu, że mu przykro i to może wina ich serwerów (bullshit) lub mam się zapoznać z jakimś artykułem..

Opublikowano

To je laptop a pakietów nie tracę (sprawdzałem w cmd). Ostatnio nawet naprawiło się ale jak zresetowałem laptopa to problem wrócił.. może jakiś proces to robi? ale nie mam żadnych podejrzanych

Opublikowano

Jak to? Przegrzewający się lapek ma wpływ na ping? Jestem w technikum informatycznym i o tym nie słyszałem. Zrobiłem wszystko co uczyli i mam lagi. Chciałem kupować nowy internet ale nagle pewnego dnia przestał ping skakać to zrezygnowałem z tego pomysłu ale znow to powróciło to chce to zniwelować. Niby gry wygrywam większości na tych skokach pingu ale bywa tak, że jest TF a ja stoje jak słup a inni grają i gówno więc gg ;__;

Opublikowano

Zużycie procesora czasami sięga (przynajmniej u mnie) prawie 100% i mam duże spadki fps jak i większy ping

nn4e86.gif

The future starts today, not tomorrow.

The rest is silence. High by the beach.

Will you go crazy? What do you mean?

Opublikowano

ale mu rady dajecie ;d tylko po to zeby sobie posty nabic...

ja ci poradze zebys pobral net meter i mial go uruchomionego caly czas i kiedy bedziesz mial skok pingu to sprawdz czy jakis program/proces nie pobiera ci czegos. 

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...