Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Master Yi - Jak grac?

TheUploading

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem poczatkujacym, a wlasciwie kompletnie zielonym graczem Lola, gram w niego od wczoraj (niecale 2 dni) i najbardziej spodobala mi sie klasa Master Yi, i mam pytanie dla tych co juz dluzej graja, jakie Itemy kupowac mu, jak grac? TOP, MID, BOT? Nie zbardzo lubie Junglowac wiec to odpada, chyba ze to konieczne to moge tak grac, nie dokonca ogarniam rowniez ta jungle, wytlumaczylby mi w 100% ktos ? Oraz jeszcze jedno, jak skille ladowac?

Czyli jednym slowem chce:

Jak grac Master Yi

Junglowac czy nie?

Jakie itemki kupowac?

Jakie skilla ladowac?

Dzieki wielkie :)

Przepraszam z gory za ortografie ale pisane na szybciora.

Opublikowano

2. nie, jestes poczatkujacy wiec nei junglij w dodatku tego nie lubisz wiec czemu mialbys to robic

3, 4. polecam strony lolking.net znajdź tam tutorial na odpowiednią linie (jak nie idziesz junglowac to pamietaj by nie patrzec na tutorial z jungli bo ci nie dopasuje)

<>

Opublikowano

1. Ogólnie w miarę ostrożnie grasz do 6 poziomu, gdy zdobędziesz ulti to wbijasz się w przeciwnikó :) Zawsze na starcie Teamfightów (walk drużynowych najczęściej 5v5 albo 4v4) odpalasz swój superskill ®, E oraz klikasz Q na jakiegoś dość miękkiego championa przeciwników :) Potem już idzie z górki.

2. Jak nauczysz się junglować to Yi jest bardzo dobry na tej pozycji. Ale jak to dopiero są Twoje pierwsze chwile w LoLu to raczej idź na Topa :)

3. doran's blade i potka --> buty podstawowe --> składasz powoli blade of the ruin king, w międzyczasie kupujesz buty berserkera --> phantom dancer --> infinity edge --> bloodthirster --> lastwisper albo guardian angel

Oczywiście doran's blade sprzedajesz gdzieś tak po 2 dużym itemku, jak np. bedzie Ci brakowało z 200 golda to czegoś innego. Potki też kupujesz zależnie od tego jak radzisz sobie na lane.

4. Maxujesz Q albo E, to już od Ciebie zależy. W na samym końcu.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Nie jungluj bo Master to postać co ma się farmić. W jungli da radę to robić ale 0 ganków bo tylko zabijasz moby w jungli i stackujesz latarnię ewentualnie teleport i gankujesz (teleport+smite).

Build to ja gram tak : Butki na speed atk-->botrk-->youmuu-->infinity--> i dalej w sumie to tak zależy. Ja robię BT (Bloodthirster) i potem jakiś def item np Omen/GA.

Ogólnie postać c*****a ale na pierwsze lvle działa i na niskich dywizjach. Potem ma ciężej. A wbity Masterem to robić bardziej jak Katariną.. czyli czekasz aż Twój team zainicjuje walkę i wskakujesz w ich ADC/APC i tyle kosisz wszystkich na ulcie i co chwila Q.

Opublikowano

Polecam Disstream na twitch.tv on bardzo często gra masterem yi, możesz się wiele nauczyć, wg. mnie to najlepszy polski jungler więc od kogo się uczyć jak nie od niego :) do tego jest sympatyczny, bardzo kulturalny i mowi jak grać masterem i innymi junglerami :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

@gralfon wypierdalaj z tym disem. Bob jakiś.

Nie graj jungli, bez run jest bardzo trudna. Na twoim lvlu możesz go zrobić nawet pod build ad carry i tez bedziesz kosil. Ale polecam: buty na AS, statik, botrk, ie, lw, survi

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

@gralfon wypierdalaj z tym disem. Bob jakiś.

Nie graj jungli, bez run jest bardzo trudna. Na twoim lvlu możesz go zrobić nawet pod build ad carry i tez bedziesz kosil. Ale polecam: buty na AS, statik, botrk, ie, lw, survi

Przecież Dis to najlepszy polski jungler, teraz ma serie do challengera i jestem pewien, że go wbije i pokaże zawistnym, że jest dobrym graczem (najlepszym w Polsce) i potrafi mimo hejtów, także wciąż go polecam on często Yi gra więc nauczysz się łatwo :)

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...