Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer

KeragosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , hostuje server terraria i mój kolega nie może wbić !!! Pisze mu ciągle Connection ... Macie jakieś pomysły ? jesteśmy w 1 sieci chamaczi !Tak pisze tag bo mam 3 lata !Pomocy !

Opublikowano

Po pierwsze musisz odblokować port serwera na którym hostujesz (najczęściej 7777).
Po drugie czy twój kolega może wbić na inne serwy czy tylko z twoim ma problem?

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

słuchajcie jest nas 3 ... I nie może jeden z nich wbić a drugi może .. Chodzi mi o to czy porty w panelu sterowania wystarczą bo coś nie za bardzo mu to idzie i nie działa .... Ma on windows 8.0 nie wiem czy są z tym jakieś problemy co do takich rzeczy FireWall też jest off nie ma też avasta ani innego anty wira .

Opublikowano

Wersja windowsa nie ma znaczenia. A czy twoj kolega drugi na pewno jest w tej samej sieci i wpisuje dobre ip? Zapore może niech wylaczy?

"Upadli powstaną"

Opublikowano

@KeragosPL

Aby on wszedł musisz odblokować port:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie Panel sterowania. W polu wyszukiwania wpisz zapora, a następnie kliknij Zapora systemu Windows.

2. W lewym okienku kliknij Ustawienia zaawansowane.  Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

3. W oknie dialogowym Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi w lewym okienku kliknij pozycję Reguły ruchu przychodzącego, a następnie w prawym okienku kliknij opcję Nowa reguła.

4. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi w Kreatorze nowej reguły ruchu przychodzącego.

Źródło: 

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/open-port-windows-firewall#1TC=windows-7

Tam musisz podać port serwera (najczęściej 7777).

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...