Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o Goclever Quantum 600

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć od osób, które posiadają telefon Goclever Quantum 600, czy owy telefon dobrze sie sprawdza, i jakie mają o nim opinie (wady/zalety)

Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć, jaki telefon polecacie kupić. Zalezy mi na :

- ekranie ponad 5 cala,

- systemie android,

- rozdzielczości HD,

- conajmniej 1 GB RAM'u, i 1 GHz częstotliwości,

- Cenie do 600 zł

Mam świadomość tego, że w tej cenie trudno dostać coś dobrego, lecz może sie coś znajdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Temat został umieszczony w złym dziale - powinieneś napisać go w dziale platformy mobilne. Zostanie przeniesiony.

Za około ~700 zł dostaniesz nową Moto G - bardzo dobry telefon za tą cenę. Może warto się zastanowić?

@Naigodz

Za niedługo wyjdzie Moto G 4G z obsługą kart Micro SD.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Temat został umieszczony w złym dziale - powinieneś napisać go w dziale platformy mobilne. Zostanie przeniesiony.

Za około ~700 zł dostaniesz nową Moto G - bardzo dobry telefon za tą cenę. Może warto się zastanowić?

No tak. Moto G wydaje sie być dobrym smartfonem, ale jednak nie pasuje mi w niej pare rzeczy :P

- karta MicroSIM

- brak możliwości wyciągnięcia baterii

- brak możliwości włożenia karty MicroSD

- troszkę za mały ekran 

Opublikowano

No to szukaj coś innego, ja tylko dodam żebyś nie kupował goclevera. Żadnego modelu. Serwis goclevera jest śmieszny, telefony czasami od nowości mają wady i ogólnie kiepskie wykonanie. Ja Ci mogę również polecić Moto G. Nie pożałujesz zakupu. W tej cenie nie ma lepszego sprzętu.

Opublikowano

Gdyby Moto G miał przynajmniej 5 cali, to bym się nie zastanawiał, bo rzeczywiście jest dobry. No ale ten ekran mi nie odpowiada.

Opublikowano

To może ja się wypowiem.

Zacznijmy od.. 

- karta MicroSIM

W którym miejscu to jest wada? Przecież kartę micro sim można wyciąć ze zwykłej sim'ki za darmo lub też za jakieś symboliczne 5 zł w GSM'ach więc gdzie jest ten problem? 

- troszkę za mały ekran 

a jednak zdecydowanie lepszy od konkurenta jakim jest GC Q600.

- brak możliwości wyciągnięcia baterii

Podając taki budżet, jaki jest 600 zł to jesteś za bardzo wybredny. 

Nie dość że liczba modeli jest ograniczona, bo jednak ciężko znaleźć coś sensownego w tej cenie to jeszcze przeszkadza Ci brak wymiennej baterii? Rozumiem że jest postęp i tak dalej ale nie wiem odkąd pamiętam nigdy w życiu nie wymieniałem baterii w telefonie więc czy to jest naprawdę takie ważne? Telefony wbrew pozorom też długo trzymają chyba że ktoś katuje Angry Birds przez kilkanaście godzin. 

- brak możliwości włożenia karty MicroSD

na początku zastanów się ile pamięci Ci faktycznie potrzeba i pamiętaj że w Moto G masz chmurę 50GB. 

Goclever Quantum 600, czy owy telefon dobrze sie sprawdza, i jakie mają o nim opinie (wady/zalety)

Nie sprawdza się, ma słabe podzespoły a konkurować to on może sobie no nie wiem, z Galaxy Ace. 

Poza tym beznadziejny serwis i ogólnie mimo tych cudownych cyferek nie ma w tym telefonie nic zachwycającego. 

Mam świadomość tego, że w tej cenie trudno dostać coś dobrego, lecz może sie coś znajdzie.

Owszem że trudno dostać coś dobrego, szczególnie gdy jest się bardzo wybrednym dlatego albo zapolujesz na Chińczyki które będziesz musiał serwisować w Chinach i tak dalej, albo celujesz w modele przeznaczony na rynek Europejski i bierzesz Moto G lub ewentualnie Xperię M2 która niestety nie ma ekranu w HD ale ma takie same podzespoły jak Moto G i slot na kartę pamięci. Ewentualnie można celować w coś używanego ale to też kwestia szczęścia. 

lownfast

Opublikowano

A co możecie powiedzieć na temat firmy OVERMAX ?

Znalazłem ciekawego smartfona, mianowicie OVERMAX Vertis Mile. Wydaje się być dobrym urządzeniem. Jedyne co mnie niepokoi, to wyświetlacz 540 x 960 px, przy 6 calach.

Napiszcie co o tym sądzicie.

Opublikowano

Czytałeś w ogóle mojego posta? 

Po co Ty się pchasz w takie rzeczy, bo ja nie rozumiem.. Jak chcesz duży ekran to kup sobie wydajny tablet a nie jakiś cienki smartfon który nawet nie ma rozdzielczości HD przy ekranie 6" no człowieku..

Jeżeli chcesz dobrego smartfonu przy takim ekranie to niestety musisz dołożyć ok 400-500zł do jakiejś 5 calówki i nie cudować szukając co kolejnych jakże niesprawdzonych modeli. Mamy wrzesień a Overmax VM siedzi nadal na androidzie 4.2 gdzie lada moment będzie android L.. 

Tak jak pisałem wcześniejsze propozycje, albo pakuj się w jakiegoś chińczyka gdzie ewentualny serwis będziesz miał na dalekim wschodzie. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...