Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Próba grania w LoL'a

Ljx

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Chcę sobie zagrać w LoLa, ponieważ 90% mojej klasy w to gra a jak usłyszeli Dota to o co kaman. Powiedzcie na co zwrócić uwagę grając, taktyki, opisy roli oraz podajcie postaci, którymi mogę grać jako początkujący (najlepiej solo).

Doświadczenie z Doty

Top10 polska, prawie top 200eu

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

O grze nie ma co gadać na początku. Musisz zagrać i sam ogarnąć. Na start dostaniesz rotacje różnych postaci, pograj wszystkim i sprawdź jak Ci się gra.
Imo postacie dla początktujących Garen/Annie/Master YI(możesz je kupić w cenie 450 pz). Są to najtańsze postacie z gry.

Top - zazwyczaj solo. Na małych levelach gra się we 2 na linii, bo ludzie nie znają jungli.

Mid - zazwyczaj solo.

Jungle - farmisz w jungli ze smite i pomagasz na liniach.

Bot - adc + support. Jeden farmi i bierze kille, drugi go wspiera podczas gry.

Opublikowano

Na topie przeważnie masz rozgrywkę solową, zazwyczaj gra jest pasywna, farmisz, uważasz na ganki wchodzisz w wymiany, zabijasz lub nie. Przeważnie ale nie zawsze. Grają tam Tanki/off-tanki czasem ap/ad assasyni

Mid to już bardziej agresywna linia często grają tam nukerzy którzy wchodzą w częste wymiany, linia jest gankowana zazwyczaj częściej. Grają Nukerzy, Ad/Ap Assasyni 

Jungle to miejsce w którym mobile postacie zazwyczaj z dobrym cc farmią z smite (przeznaczonym do tej roli) a następie wykonuje ganki z rzeki lub linii najczęściej.

Bot czyli najgorętsza linia przeważnie, gra tam Adc oraz support który go wspomaga, zaś drugi bierze kille i farmę. Grają tam Supporty i Adc raczej nic innego tam się nie spotyka.

W lolu masz summoner spelle czyli coś czego w docie nie ma, dodatkowe skille jak flash czy ignate zadajacy dmg, raczej nic skomplikowanego.

Z taktyk, ważne jest zdobywanie drake'ów oraz rozstawianie wardów, w normalnych rozgrywkach linie są freezowane aby jungler miał cięższe ganki.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie graj w lola bo to gowno.

Zbiorowisko najgorszych flamerow, niedorozwojow i debili - a to wszystko w jednej grze!

Dodatkowo niedawno weszly bardzo przydatne programy - naciskasz spacje i program gra sam za ciebie !

Ja na twoim miejscu bym nie zaczynal, jak chcesz jakis inny tytul to strife(goraco polecam) lub heroes of the storm

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...