Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win8 mała pomoc przy konfiguracji! :-)

itzPROGAMERz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

S!emanko,słuchajcie bracia-jestem zielony w Win8,może nie tyle zielony co po prostu nie podoba mi się konfiguracja całego systemu-więc mam kilka pytań:

1.Problem z ts.. Kiedy mam odpalonego TS (najczęściej używam go do gier fps-WolfTeam,CS 1.6 etc) i włączę inną aplikację np. Metin2 lub WolfTeam-to "nie działa" mi klawisz który ustawiłem do włączenia mikrofonu aby coś mówić-jeśli napisałem niewyraźnie to chodzi mi o Push-to-talk (ustawiony mam na ctrl) 

2.Jak zrobić nowe konto na Win8.1? Ponieważ kiedy klikam w ->Ustawienia->Zmień ustawienia komputera to nic mi się nie wyświetla.. 

3.Da się zmienić nazwę użytkownika? (Jeśli tak to jak?) 

No i to są chyba moje główne trzy problemy-więc jeśli ktoś by mi je pomógł rozwiązać nagrodziłbym limitem + :]

Opublikowano

1. ----

2.
Sposób 1:
Prawym na Ten komputer > zarządzaj > użytkownicy i grupy lokalne > użytkownicy > kliknij PPM w oknie > Nowy użytkownik.

Sposób 2:
Jeżeli wolisz przez  Panel Sterowania to wtedy: Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem > Dodaj nowego użytkownika.

Sposób 3:
Uruchom konsole jako administrator i wpisz:

net user login haslo /add

3. 
Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem >  Zmień nazwę konta

Opublikowano

1. ----

2.

Sposób 1:

Prawym na Ten komputer > zarządzaj > użytkownicy i grupy lokalne > użytkownicy > kliknij PPM w oknie > Nowy użytkownik.

Sposób 2:

Jeżeli wolisz przez  Panel Sterowania to wtedy: Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem > Dodaj nowego użytkownika.

Sposób 3:

Uruchom konsole jako administrator i wpisz:

net user login haslo /add

3. 

Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem >  Zmień nazwę konta

Żaden z sposobów nie działa niestety,przy sobie pierwszym nie otwiera mi się okno "zarządzaj",jeżeli chodzi o drugi sposób to również nie otwiera mi się okno "dodaj nowego użytkownika"  a przy sposobie trzecim (zapomniałem że da się robić konto za pomocą cmd-props Ci za to),no więc jeżeli chodzi o sposób trzeci to również nie działa ponieważ wyskakuje "Błąd systemu 5 - odmowa dostępu"  -więc domyślam się że cuś będę musiał skonfigurować...

A jeżeli chodzi o trzecie pytanie to możesz mnie nakierować gdzie jest "zmień nazwę konta"? Gdyż klikam prawym nic się nie wyświetla a po bokach też nic ciekawego nie pisze.. 

30353454048658787161.png

Opublikowano

Żaden z sposobów nie działa niestety,przy sobie pierwszym nie otwiera mi się okno "zarządzaj",jeżeli chodzi o drugi sposób to również nie otwiera mi się okno "dodaj nowego użytkownika"  a przy sposobie trzecim (zapomniałem że da się robić konto za pomocą cmd-props Ci za to),no więc jeżeli chodzi o sposób trzeci to również nie działa ponieważ wyskakuje "Błąd systemu 5 - odmowa dostępu"  -więc domyślam się że cuś będę musiał skonfigurować...

A jeżeli chodzi o trzecie pytanie to możesz mnie nakierować gdzie jest "zmień nazwę konta"? Gdyż klikam prawym nic się nie wyświetla a po bokach też nic ciekawego nie pisze.. 

4659914098352081245266.png

2.

Wyżej napisałam, abyś otworzył konsolkę jako administrator (zniknie wtedy "Błąd systemu 5 - odmowa dostępu" odmowa dostępu jest przez to, że nie ma praw admina). 

3.

Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem >   wejdź w konto, któremu chcesz zmienić nazwę i tam jest opcja Zmień nazwę konta. 

Nazwę można zmienić też przez zarządzaj, ale tobie okno się nie otwiera. 

Jeszcze możesz spróbować tak: 

1. Kliknij klawisze Windows + r

2. W oknie uruchom wpisz

control userpasswords2

3. zaznacz konto, któremu chcesz zmienić nazwę i kliknij właściwości. 

Opublikowano

2.

Wyżej napisałam, abyś otworzył konsolkę jako administrator (zniknie wtedy "Błąd systemu 5 - odmowa dostępu" odmowa dostępu jest przez to, że nie ma praw admina). 

3.

Panel Sterownia > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników >  Zarządzaj innym kontem >   wejdź w konto, któremu chcesz zmienić nazwę i tam jest opcja Zmień nazwę konta. 

Nazwę można zmienić też przez zarządzaj, ale tobie okno się nie otwiera. 

Jeszcze możesz spróbować tak: 

1. Kliknij klawisze Windows + r

2. W oknie uruchom wpisz

control userpasswords2

3. zaznacz konto, któremu chcesz zmienić nazwę i kliknij właściwości. 

Dzia-dziękuję limit! :] 

(Przepraszam że nie doczytałem punktu trzeciego :( )

/@cls plz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...