Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się kupić DayZ?

Healer18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema. Opłaca się kupić teraz dayz? czy później będzie droższa? czy będę musiał coś dokupować potem żeby grać jak oficjalnie gra wyjdzie? 

Opublikowano

Moim zdaniem opłaca się wydać kase na DayZ gra ma trochę bugów ale moim zdaniem da się normalnie grać, podobno później ma gra podrożeć. Kiedy wyjdzie oficjalna wersja gry nie będziesz musiał nic na nowo kupować. 

Opublikowano

Opłaca się choćby dlatego, że gra ma być droższa (i taka pewnie będzie, bo twórcy obniżają cenę zbierając środki na dokończenie gry). No i dlatego, że jest z*******a ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No i dlatego, że jest z*******a ;) .

Następnym razem uzasadnij swoją wypowiedź. Moim skromnym zdaniem nie opłaca się. Czemu? Gra posiada mnóstwo bugów, fatalną optymalizacje i ogólnie brakuję klimatu. :P Najlepiej byłoby poczekać albo po prostu porządnie się zastanowić. Gra nie ma nic wspólnego z jej tematyką czyli przetrwaniem. Obecnie to jeden wielki Deathmatch. Taki battlefield tylko rozgrywka toczy się wolniej i oczywiście wszystko musimy sami uzbierać. Jeśli bardzo ciekawią cię gry tego typu. Polecam obczaić Breaking point'a do Army 3. ;) 

Opublikowano

Najlepiej byłoby poczekać 

... aż cena wzrośnie dwukrotnie.

Następnym razem uzasadnij swoją wypowiedź.

Uzasadniłem już w tylu postach, że aż nie chce mi się pięćset razy pisać tego samego.

Gra jest po prostu z*******a, więcej argumentów nie trzeba.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

... aż cena wzrośnie dwukrotnie.

Nie wzrośnie jestem tego pewien. Nie dosyć, że gra nie jest warta wyższej ceny to jeszcze jedynie, by na tym stracili. :)

DayZ ma prawo się tobie podobać, ale podawać idiotyczny argument "Zaje*****" jest po prostu bezsensu.

Opublikowano

a co zrobicie jeżeli jej nie skończą? 

Tego się nie da przewidzieć. Chociaż to jest pewnie, że kiedyś zaprzestaną prac nad DayZ i stworzą nową odsłonę albo gra całkowicie odejdzie w niepamięć. ;) Ostatnio zapowiedzieli wersję na PS4. Premiera ma się odbyć w 2017. :D Więc myślę, że do tego czasu będą pracować nad grą. ;p

Opublikowano

Tego się nie da przewidzieć. Chociaż to jest pewnie, że kiedyś zaprzestaną prac nad DayZ i stworzą nową odsłonę albo gra całkowicie odejdzie w niepamięć. ;) Ostatnio zapowiedzieli wersję na PS4. Premiera ma się odbyć w 2017. :D Więc myślę, że do tego czasu będą pracować nad grą. ;p

No nie gadaj. Teraz dowaliłeś.

Pewne jest, że kiedyś zaprzestaną, ale kiedy? W 2030? W 2040?

Gra ma przechodzić na nowy silnik, sprzedali 2.5 miliona egzemplarzy, jest umowa z Sony na PS4, są częste patche, nie ma opcji, żeby przestali robić grę ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

a jest w miarę zrobiona już ta gra że można fajnie pograć? ludzie mówią że to jest bardziej walka pomiędzy graczami niż zombiakami 

Opublikowano

a jest w miarę zrobiona już ta gra że można fajnie pograć? ludzie mówią że to jest bardziej walka pomiędzy graczami niż zombiakami 

w miarę jest zrobiona więc można grać sobie spokojnie oczywiście jak w każdej grze bugi występują lub inne rzeczy ale, co do drugiego pytania to moim zdaniem jest trochę walki z zombiakami i trochę z graczami tak pół na pół, oczywiście to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Jeśli chodzi o zombie to są trochę irytujące na razie. Zgodzę się z kolegą wyżej. Pół na pół.

w miarę jest zrobiona więc można grać sobie spokojnie oczywiście jak w każdej grze bugi występują lub inne rzeczy ale, co do drugiego pytania to moim zdaniem jest trochę walki z zombiakami i trochę z graczami tak pół na pół, oczywiście to tylko moje zdanie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Moje zdanie jest  takie , jak kupiłem grę to nie żałowałem dlaczego?  Otóż jak teraz jako  PRE-ALPHA  kosztuje  minimum 99 zł  max 120 zł  to co dopiero  BETA czy też  już oficjalna? Na moje oko  po premierze oficjalnej  wersji  DayZ  będzie  kosztować  nie mniej niż 190 zł góra 230 zł  bo zwyższ to już przesada , Gra jest  Alpa ma swoje wkurzające bugi jak i te które można przymknąć  oko , do tych  najgorszych to  Zombie  przechodzą  przez ściany , Spadki  drastyczne fps w miastach potrafi z 60 zejść  do 20-15 , a także  bugi typu  wchodzi na drabinę naglę  złamana nóg czy też  idziesz w róg  kucnąć  a nagle you are dead.

Do plusów zaliczam to że  gra  ma  na razie  w miarę klimat  post-apokaliptyczny  , możesz craftować plecak i inne  rzeczy   , ulepszony interfejs , Ciekawość co jest tu  co jest tam ; ) Kilka miejsc do zwiedzenia między innymi zamek : 

3029814099547491231074.jpg

4755414099547491231074.jpg

Pierwsza najlepsza rzecz jaka jest to POMOC innemu graczowi , nie trzeba znać ANG perfekcyjnie tylko podstawowe słowa , " jesteś głodny ?" "Chcesz pić?" "Co tam słychać" "rzuć broń" etc , etc.

A  drugia i nie zastąpiona  to :

9692914099547491231074.jpg

Granie z  Kolegami :) Na prawdę czasami chodzenie we trójkę przez połowę mapki +  gadając  na skype  jest to  dobre na zabicie nudy ,  czasami  po żartujemy czasami  postrzelamy do  stacji  benzynowych Ubaw po pachy ;)

Ja ci nie powiem czy opłaca się kupić ale  po przeczytaniu tego może  trochę ci pomogłem ;)  Z góry  Pozdrawiam.

PS:  Piszą  nie którzy o tym MPCforum Match  jedna jest racja że na razie ci co już przegrali  100 godz w dayz  nie mają co robić tzn  jesteś full  wypas postacią i nie ma dalszej części "Misji etc"  Pozostaje tylko PVP ;)  Ale PVP naprawdę czasami ciekawe jak te z  tematem  "STARY GDZIE KUR** MOJE STOPY" 

5424314099547491231074.jpg

Opublikowano

Moje zdanie jest  takie , jak kupiłem grę to nie żałowałem dlaczego?  Otóż jak teraz jako  PRE-ALPHA  kosztuje  minimum 99 zł  max 120 zł  to co dopiero  BETA czy też  już oficjalna? Na moje oko  po premierze oficjalnej  wersji  DayZ  będzie  kosztować  nie mniej niż 190 zł góra 230 zł  bo zwyższ to już przesada , Gra jest  Alpa ma swoje wkurzające bugi jak i te które można przymknąć  oko , do tych  najgorszych to  Zombie  przechodzą  przez ściany , Spadki  drastyczne fps w miastach potrafi z 60 zejść  do 20-15 , a także  bugi typu  wchodzi na drabinę naglę  złamana nóg czy też  idziesz w róg  kucnąć  a nagle you are dead.

Do plusów zaliczam to że  gra  ma  na razie  w miarę klimat  post-apokaliptyczny  , możesz craftować plecak i inne  rzeczy   , ulepszony interfejs , Ciekawość co jest tu  co jest tam ; ) Kilka miejsc do zwiedzenia między innymi zamek : 

3029814099547491231074.jpg

4755414099547491231074.jpg

Pierwsza najlepsza rzecz jaka jest to POMOC innemu graczowi , nie trzeba znać ANG perfekcyjnie tylko podstawowe słowa , " jesteś głodny ?" "Chcesz pić?" "Co tam słychać" "rzuć broń" etc , etc.

A  drugia i nie zastąpiona  to :

9692914099547491231074.jpg

Granie z  Kolegami :) Na prawdę czasami chodzenie we trójkę przez połowę mapki +  gadając  na skype  jest to  dobre na zabicie nudy ,  czasami  po żartujemy czasami  postrzelamy do  stacji  benzynowych Ubaw po pachy ;)

Ja ci nie powiem czy opłaca się kupić ale  po przeczytaniu tego może  trochę ci pomogłem ;)  Z góry  Pozdrawiam.

PS:  Piszą  nie którzy o tym MPCforum Match  jedna jest racja że na razie ci co już przegrali  100 godz w dayz  nie mają co robić tzn  jesteś full  wypas postacią i nie ma dalszej części "Misji etc"  Pozostaje tylko PVP ;)  Ale PVP naprawdę czasami ciekawe jak te z  tematem  "STARY GDZIE KUR** MOJE STOPY" 

5424314099547491231074.jpg

Widzę, że chyba grasz na niskich ustawieniach, bo wyglądają te ss okropnie ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Są już tutaj całkiem  świeże tematy o tym czy się opłaca kupić. Polecam przeczytać.

Dla mnie JEDYNYM plusem dlaczego można to kupić to to, że gra jest teraz najtańsza.

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej to szukaj starych tematów, bo mi sie tu nie chce produkować 

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Widzę, że chyba grasz na niskich ustawieniach, bo wyglądają te ss okropnie ;) .

Komputer  nie jest za dobry  GeForce GT 9600 , Procesor  AMD ATHLON  5400 + ; ) 

Ważne że w ogóle gram ;x

Opublikowano

Ta gra jest okropnie zoptymalizowana, więc nawet dobre komputery mają grę na średnich i niskich.

76561198030011137.png

Opublikowano

gra owszem ładnie wyglada, ale tylko jak się stoi w miejscu

nie ukrywam, mam mocny sprzęt ale mimo iz ustawiłem wszystko na minimum to gra nadal sie ścina a walka z zombiakami jest tak dennie głupia że lepiej walnać głową w mur

trzeba sie sporo namęczyc zeby siekierą trafic w zombiaka a on potrafi nas trafić nawet z odległosci kilkunastu metrów

wydałem te 23,99 euro i jest to jedna z niewielu gier kiedy żałuje wydanych pieniędzy

zombie pojawiaja się z nikad, przenikaja przez sciany, trafiaja z kilkunastu metrów, cz nawet i innego piętra niż się aktualnie znajdujemy

słychać ich jęk z odległości kilku killometrów jakby był tuż obok przez co nie da sie przejsć spokojnie bo co chwile sie wydaje ze stoi obok

podczas walki z zombiakiem jeśli się trafi w inna część ciała niż w głowę to siekiera przelatuje przez niego jak przez ducha nie zadajac zadnych obrżeń

mogą nas zobaczyć z naprawde wielkiej odległości  bez względy na to czy stoisz, kucasz czy leżysz

kiedy sie przed nimi ucieknie do wody do skurczybyki spacerują sobie po dnie cały czas idąc za toba

jeśli jesteś w budynku i wstaniesz np: zeby ściagnać coś z półki lub zobaczyć przez okno wszystkie zombiaki w okolicy cie zobaczą i wala do budynku

upadek z wysokości dwóch schodów powoduje połamanie nóg

można tak wymieniać i wymieniać

jeśli w finalnej wersji gra nadal będzie tak kiepska to będzie  mój najgorszy wydatek w kwestii gier jaki dokonałem 

Opublikowano

Kupiłem DayZ jakiś tydzień temu głównie dlatego, że później ma być droższe.

Wiedziałem, że gra nie jest jeszcze rewelacyjna, ale nie sądziłem że jest aż tak źle.

Optymalizacja jest delikatnie mówiąc zła, mam bardzo dobry sprzęt, a w miastach są takie ściny, że ledwo da się grać, niezależnie od detali graficznych.

Po drugie, trochę frustruje brak pojazdów, mało rzeczy do roboty, nie czuć kompletnie klimatu zombie apokalipsty itp.

Pod tym względem np. DayZ Origins i inne mody biją Standalone na głowę.

Podsumowując, według mnie DayZ SA w obecnej formie jest bardzo słabe do grania.

Polecam je kupić tylko dlatego, że gra ma potem podrożeć i mieć nadzieję, że jednak kiedyś zmieni się mocno na lepsze.

Jeśli chcecie pograć w naprawdę fajny survival, to odpalcie sobie jeden z DayZ Modów, choćby Origins, który mi osobiście daje 100 razy więcej funu niż SA.

Opublikowano

Jeśli chcecie pograć w naprawdę fajny survival, to odpalcie sobie jeden z DayZ Modów, choćby Origins, który mi osobiście daje 100 razy więcej funu niż SA.

no tak, ale co do tego potrzeba, czy musze zaś instalować Arme i  te mody

Opublikowano

no tak, ale co do tego potrzeba, czy musze zaś instalować Arme i  te mody

Musisz mieć zainstalowaną Armę 2 i Armę 2: Operation Arrowhead, a następnie ściągnąć odpowiedniego moda.

Przed DayZ SA jeszcze długa droga by stało się ono tak grywalne jak mody. Oczywiście potencjał jest ogromny, ale trzeba poczekać na poważniejsze zmiany w produkcji, np. wprowadzenie pojazdów i znaczną poprawę optymalizacji.

Opublikowano

Wystarczy pobrać program DayZ Commander.

To menadżer modów do DayZ

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...