Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Talon czy Kha'zix ? W obecnej mecie

Bartigab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Talon czy Kha'zix? Kogo polecacie w obecnej mecie jakie zalety ma jeden i drugi chmapion? Podajcie plusy i minusy i który według was jest lepszy i dlaczego :) Polecam za fajne opd :)

Opublikowano

ani Talon nie jest w mecie ani Khaz . Teraz tam khazix troche wrócił do mety ale bardziej na topa maksując W/E/Q . Osobiście majnowałem Talona , ale stwierdziłem że brak mu kopa ostatnio , a line face nie jest latwo wygrać z dobrym AP Midem , pokroju ogarniętej Syndy/Orianny.

Opublikowano

ani Talon nie jest w mecie ani Khaz . Teraz tam khazix troche wrócił do mety ale bardziej na topa maksując W/E/Q . Osobiście majnowałem Talona , ale stwierdziłem że brak mu kopa ostatnio , a line face nie jest latwo wygrać z dobrym AP Midem , pokroju ogarniętej Syndy/Orianny.

Kha na topa? Bronze V?

@TOP: Talonem idzie się na mida, lecz raczej nie na solo Q tylko w drużynówkach do odpowiedniego teamu. Kha'Zixa bierze się do jungli (maxujesz R->W->Q->E, ewoluujesz W->Q->E) Po wymaxowaniu i ewoluowaniu Q bije więcej niż przed zmianami (pod warunkiem że złapiesz wroga na izolacji)

Jednak polecam Ci Talona gdyż jest on łatwiejszy do gry, nim na solo Q możesz też bardzo dużo zdziałać gankując (przy odpowiednim buildzie "kerujesz") Kha'Zixa trzeba ogarnąć, a jest dość trudny.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Według mnie to Twój wybór, obaj są nawet mocni

Talon:

+bardzo dobra farma

+duża regeneracja many

+dobry burst

+łatwy escape

-trochę słaby pasyw

-gdy nie ma ulta bardzo łatwo go zabić

-łatwo się go counteruje

Kha'Zix:

+w miarę szybka jungla

+dobre ganki

+łatwo ściąga ADC przy TF

+w mid łatwa farma

-aby był dobry w mid/late musi zdobyć kilka killi w early

916741414680034286162.png

Opublikowano

Kha na topa? Bronze V?

@TOP: Talonem idzie się na mida, lecz raczej nie na solo Q tylko w drużynówkach do odpowiedniego teamu. Kha'Zixa bierze się do jungli (maxujesz R->W->Q->E, ewoluujesz W->Q->E) Po wymaxowaniu i ewoluowaniu Q bije więcej niż przed zmianami (pod warunkiem że złapiesz wroga na izolacji)

Jednak polecam Ci Talona gdyż jest on łatwiejszy do gry, nim na solo Q możesz też bardzo dużo zdziałać gankując (przy odpowiednim buildzie "kerujesz") Kha'Zixa trzeba ogarnąć, a jest dość trudny.

,, Talonem idzie sie na mida , lecz raczej nie na solo Q tylko w drużynówkach ,, Polecam talona bo jest łatwiejszy do gry na solo  Q ,, Masło maślane . Lulu gra sie na LCS na topie , jeszcze mi powiedz że to support i tyle do niczego innego sie nie nadaje , sledz troche scene lola , a nie żyjesz 2013 rokiem . Teraz J4 widzi sie coraz częściej na supporcie niż np Annie . Więc kha zix idealnie nadaje sie na topa i nie tylko . Czemu miałby niby nie być na tą linie ?. 

Opublikowano

,, Talonem idzie sie na mida , lecz raczej nie na solo Q tylko w drużynówkach ,, Polecam talona bo jest łatwiejszy do gry na solo  Q ,, Masło maślane . Lulu gra sie na LCS na topie , jeszcze mi powiedz że to support i tyle do niczego innego sie nie nadaje , sledz troche scene lola , a nie żyjesz 2013 rokiem . Teraz J4 widzi sie coraz częściej na supporcie niż np Annie . Więc kha zix idealnie nadaje sie na topa i nie tylko . Czemu miałby niby nie być na tą linie ?. 

"Polecam talona bo jest łatwiejszy do gry na solo  Q" Gdzie ja to napisałem?

@Edit: A odpowiadając na to pytanie: Czemu miałby niby nie być na tą linie ?

Bo byle jaka Riven, Renekton, Nidalee, Maokai go zaruchają... 

PS: W 2013 roku Kha'Zixem chodziło się przeważnie na mida.

Opublikowano

slyszalem ze talon jest teraz op pickiem na mida, nie wiem co na to wplynelo bo przez osatnie miesiace byl po prostu slaby (zed to lepszy talon, tylko bez silenca). 

w korei ponoc niezle cisnie, ale co ja w ogole mowie europa i ameryka 100 lat za murzynami.

ostatnio go kupilem zeby przetestowac, ogolnie jest w moim uznaniu z*******y, a szczegolnie dlatego ze ma silenca, przez tą sekunde masz okazje zadac przeciwnikowi darmowy dmg, do tego na wymaxowane R z 40% cdr masz co jakies 30 sek, wiec op. 

do tego mini-ignite na Q, latwo o first blooda na papierze (typu karthus). 

ma dobre roamy, cc, dasha (tylko do enemy, z niezlym zasiegiem). w nizszych ligach jesli wrogowie nie kupuja pinkow to w tf;ach jestes z*******y.

Opublikowano

slyszalem ze talon jest teraz op pickiem na mida, nie wiem co na to wplynelo bo przez osatnie miesiace byl po prostu slaby (zed to lepszy talon, tylko bez silenca). 

w korei ponoc niezle cisnie, ale co ja w ogole mowie europa i ameryka 100 lat za murzynami.

ostatnio go kupilem zeby przetestowac, ogolnie jest w moim uznaniu z*******y, a szczegolnie dlatego ze ma silenca, przez tą sekunde masz okazje zadac przeciwnikowi darmowy dmg, do tego na wymaxowane R z 40% cdr masz co jakies 30 sek, wiec op. 

do tego mini-ignite na Q, latwo o first blooda na papierze (typu karthus). 

ma dobre roamy, cc, dasha (tylko do enemy, z niezlym zasiegiem). w nizszych ligach jesli wrogowie nie kupuja pinkow to w tf;ach jestes z*******y.

Dasha ma Ahri, Vi Graves, Lucian etc. To w grach MOBA nazywa się Blinkiem (Flash, E Talona, Ulti Kassadina etc.)

Opublikowano

Czemu miałby niby nie być na tą linię? Bo na topie jest ch*jowy i większość topów go rozje*ie. Lulu gra się na topie i midzie, ale nie porównuj solo Q do LCS. Agresywniej gra się w Tetrisie niż na LCS. Gdybyśmy nie mieli tam polskiego teamu to przestałbym to oglądać (MYM się nie liczy bo byle jaki team złożony z brązów zagrałby lepiej od nich) dawno temu...

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

Dasha ma Ahri, Vi Graves, Lucian etc. To w grach MOBA nazywa się Blinkiem (Flash, E Talona, Ulti Kassadina etc.)

dla mnie jeden pies, wiadomo o co chodzi - o przemieszczenie sie z jednego miejsca do drugiego, prawda? nie jestesmy na uniwersytecie lola, zeby byc tak dokladnym. 

offtop jak ch*j, wiec cos napisze.

bierz talona, wg. mnie jest dobrym miderem jesli go ogarniesz.

co do kha mainowalem go do czasu reworku - ten rework wplynal na niego zle, nie jest to ten sam kha ktory robil penty 1vs5. jak dla mnie jesli bardzo chcesz to cos tam nim ugrasz, ale talona lepiej kupic. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...