Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z masa

TheVirQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł. Potrzebuje przytyć może jakieś 5kg problem w tym że cieżko mi bardzo przytyć,nawet jak siedze przed pc cały dzień to i tak to spalam... Po za tym musiałbym wpierdalać coś naprawde dobrego w smaku bo inaczej po prostu nie mam na to apetytu chyba że mam jakąś taką zachcianke. Może brać coś na zwiekszenie apetytu? Waże 65kg wzrost 184cm ćwicze 0.5roku mieśnia są ale brak masy. Dzięki nagradzam +

Opublikowano

Kfc mc donald jakby był w mieście...

U nas jakieś budki z kebabem ale jeszcze mnie nie pojebalo zeby codziennie dawac 12zl na kebaba. xDD

Opublikowano

No to Ci pisze przecież że bez odpowiednio zbilansowanej pod siebie diety masy NIE ZROBISZ!. 

Chyba że chodzi Ci o taką masę żeby zalać się tłuszczem i wyglądać jak pączek, to jedz co chcesz i jak najwięcej...

skpUo.png

Opublikowano

Widocznie masz zły plan ćwiczeniowy, skoro po pół roku nie tyjesz

Nie słyszalem jeszcze żeby ktoś od wykonywania ćwiczeń przytył.

top. Podaj swój wiek, bo np 65kg przy takim wzroście w wieku załóżmy 14-15 lat to waga odpowiednia. Ważny jest również typ budowy twojego ciała.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie słyszalem jeszcze żeby ktoś od wykonywania ćwiczeń przytył.

top. Podaj swój wiek, bo np 65kg przy takim wzroście w wieku załóżmy 14-15 lat to waga odpowiednia. Ważny jest również typ budowy twojego ciała.

To najwidoczniej gówno wiesz, więc nie wypowiadaj się.

@topic

Przedstaw swój plan ćwiczeń na cały tydzień.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Lel.

Praktycznie to wygląda tak

codziennie

Do 100 pompek dziennie,do 50 podnoszen dziennie,jakieś 0.5h biegania. Nie nie potrzebujesz podnosic cieżarów żeby mieć bica.

Robie tylko pompki i podnoszenia (najtrudniejsze) i mam 32cm w bicu ale chce te 40cm i mase wieksza...

Pompki mam zamiar robić tzn teraz robie po 20 na raz i tak przez 5 razy w dniu ale mam ulozony plan zeby tygodniami tak coraz wiecej robic.

16 lat jak cuś.

Opublikowano

To najwidoczniej gówno wiesz, więc nie wypowiadaj się.

@topic

Przedstaw swój plan ćwiczeń na cały tydzień.

Jedyne co może zwiększyć twoją wagę poprzez wykonywanie regularnych ćwiczeń to rozrost mięśni. 

Top. Potrzebna jest Ci dobra dieta, aby przytyć. Oczywiście mowa tu o zdrowych pokarmach wysoko kalorycznych jak mięso, ryby, oliwa itd. Pamiętaj żeby nie opychać się fastfoodami. 

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Lel.

Praktycznie to wygląda tak

codziennie

Do 100 pompek dziennie,do 50 podnoszen dziennie,jakieś 0.5h biegania. Nie nie potrzebujesz podnosic cieżarów żeby mieć bica.

Robie tylko pompki i podnoszenia (najtrudniejsze) i mam 32cm w bicu ale chce te 40cm i mase wieksza...

Pompki mam zamiar robić tzn teraz robie po 20 na raz i tak przez 5 razy w dniu ale mam ulozony plan zeby tygodniami tak coraz wiecej robic.

16 lat jak cuś.

Moim zdaniem bieganie powinieneś sobie odpuścić, a co do jedzenia to przede wszystkim spożywać minimum 50g białka i 3000kcal.

Opublikowano

Moim zdaniem bieganie powinieneś sobie odpuścić, a co do jedzenia to przede wszystkim spożywać minimum 50g białka i 3000kcal.

z fusów wywróżyłeś ile ma spożywać białka i kalorii? ;d Choć z kaloriami trafiłeś ;p

Ułóż sobie dietę, tak żebyś dziennie spożywał minimum 120g białka i ok. 3000kcal i najlepiej tak żeby nie przekraczać 100g tłuszczu. Jeżeli chodzi o węglę to trzymaj tak do 500g na cały dzień. 

Dobrze by było jakbyś zapisał się na siłownię, samymi pompkami i podciągnięciami nie wyrobisz sb fajnej klaty i bicków. Mięśnie potrzebują różnorodności w ćwiczeniach, nie lubią jak codziennie robisz to samo. 

skpUo.png

Opublikowano

z fusów wywróżyłeś ile ma spożywać białka i kalorii? ;d Choć z kaloriami trafiłeś ;p

Ułóż sobie dietę, tak żebyś dziennie spożywał minimum 120g białka i ok. 3000kcal i najlepiej tak żeby nie przekraczać 100g tłuszczu. Jeżeli chodzi o węglę to trzymaj tak do 500g na cały dzień. 

Dobrze by było jakbyś zapisał się na siłownię, samymi pompkami i podciągnięciami nie wyrobisz sb fajnej klaty i bicków. Mięśnie potrzebują różnorodności w ćwiczeniach, nie lubią jak codziennie robisz to samo. 

120g białka? Człowieku... 2l, mleka mleka ma 60g białka czyli co miałby pić cztery litry dziennie?

0,8g białka na 1kg twojej masy czyli jeśli ważysz 65kg * 0,8g = 52g

Polecam również Ci Megabol Dibencozide, który spowalnia metabolizm:

http://www.sfd.pl/sklep/Megabol_Dibencozide_Magnum-opis935.html

Opublikowano

1. minimum 8 godz. snu

2. 2 g białka na kg masy ciała, w twoim przypadku 2x65kg = 130 g białka

3. i najważniejszy punkt :) licz kalorie i dokładaj co 200-500kcal co tydzień aż pójdzie waga do góry ^^

tutaj masz kalkulator kalorii

http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie

jeżeli masz problem zjeść tyle kcal dziennie to skup się na tych najbardziej kalorycznych rzeczach, czyli:

-olej

-masło

-pizza

-nutella

-czekolada

-nie zapomnij o białku 2g kg masy ciała !! ^^

pamiętaj złoty środek na mase to są kalorie! tutaj masz filmik

Opublikowano

1. minimum 8 godz. snu

2. 2 g białka na kg masy ciała, w twoim przypadku 2x65kg = 130 g białka

3. i najważniejszy punkt :) licz kalorie i dokładaj co 200-500kcal co tydzień aż pójdzie waga do góry ^^

tutaj masz kalkulator kalorii

http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie

jeżeli masz problem zjeść tyle kcal dziennie to skup się na tych najbardziej kalorycznych rzeczach, czyli:

-olej

-masło

-pizza

-nutella

-czekolada

-nie zapomnij o białku 2g kg masy ciała !! ^^

pamiętaj złoty środek na mase to są kalorie! tutaj masz filmik

2g kg masy ciała

Bo tak powiedział owca na cyklu? Prawdopodobnie taka ilość białka przy przyśpieszonej trzykrotnie albo i więcej regeneracji oraz anabolizmowi jak kłujesz dubcie będzie idealna.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1400008/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1474076/?i=3&from=/1400008/related

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

120g białka? Człowieku... 2l, mleka mleka ma 60g białka czyli co miałby pić cztery litry dziennie?

0,8g białka na 1kg twojej masy czyli jeśli ważysz 65kg * 0,8g = 52g

Polecam również Ci Megabol Dibencozide, który spowalnia metabolizm:

http://www.sfd.pl/sklep/Megabol_Dibencozide_Magnum-opis935.html

co Ty gadasz człowieku? ;oo

Masz pojęcie w ogóle o siłowni? 

Masę na mleku chcesz robić? Tylko mleko ma białko? Mięso człowieku, MIĘSO...!

skpUo.png

Opublikowano

co Ty gadasz człowieku? ;oo

Masz pojęcie w ogóle o siłowni? 

Masę na mleku chcesz robić? Tylko mleko ma białko? Mięso człowieku, MIĘSO...!

To co ma zjadać może codziennie trzy kurczaki?

Opublikowano

Widzę ekto i szybki metabolizm :) Polecam oglądać na YT program WarszawskiKoks, wiedzą o czym mówią :) Diety i przede wszystkim ćwiczenia mało powtórzeń, powolne wykonywanie :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

To co ma zjadać może codziennie trzy kurczaki?

brak mi słów...

Posiłków z wysoką zawartością białka jest muultum !!

Wiadomo, że rano na śniadanie nie będzie jadł kurczaka, może sobie zrobić omleta z różnymi dodatkami lub jakiegoś szejka. 

Proszę Cię nie udzielaj się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia... 

skpUo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...