Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna zepsuta czy nie?

maciejson

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż dzisiaj grałem w Saints Row 4 i w pewnym momencie grę wywaliło totalnie - czarny ekran a głos znajomego zaczął się "crashować". nie wiedizałem co robić więc zresestowałem kompa i otworzył się on w roździelczości 800x600, a pasek narzędzi (chyba tak to się nazywa) z przezroczystego zmienił się no na taki biały bardziej :)

Windows 7 Ultimate,

karta graficzna nVidia Geforce GT330M,

system 64-bitowy

Dodam, że w menadżerze zadań jest żółty wykrzyknik przy karcie graficznej.

Pozdrawiam i licze na odpowiedź.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielki komputerowiec a nie zauważył, że jest to karta laptopowa, więc ciężko będzie ją sprawdzić w innym komputerze, nie wiadomo też czy można ją wymienić.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zrobiłem reinstall sterowników - usunąłem wszystko tak jak pisali na poradnikach, w trybie awaryjnym również.

Dalej jest ten żółty wykrzyknik. Jest tutaj ponad 10k chyba osób aktywnych albo coś, na prawdę nikt nie pomoże? :/

Opublikowano

@maciejson Multipost :)// co do tematu Nie wyraznie to sprecyzowałeś czarny ekran TZN: czy występują jakieś dodatkowe linie podobne do artefaktów ? Najniższa rozdzielczość często jest gdy sterownik nie działa czy , sprawdzałeś wogle tą kartę na innym komputerze czy nie jest uszkodzona jest wszystko okej?  Z reszta nawet jeśli karta jest uszkodzona to i tak sporo nie stracisz, taką samą kupisz za ok małą kwotę teraz  ( oczywiście używaną ). ogóle ktoś by się podjął. Chociaż szkoda modelu bo jest dosyć wydajny Edit:Wielcy komputerowcy co do czego to nie umią pomóc dla @maciejson... 

Opublikowano

Wysypał Ci się sterownik, zainstaluj go i pomoże.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Dalej nic, może zły instaluje.

Dasz linka?

Po zainstalowaniu sterownika pisze pomyślnie, restartuje komputer, i dalej nic.

EDIT:

System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)

Następujący błąd znajduje się w karcie graficznej.

Pomocy! :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...