Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Sims 3 - Zawiesza się.

_Hubi_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam grę The Sims 3 ze wszystkimi dodatkami i gra działa, wszystko świetnie, ale występuje czasem pewien problem, a mianowicie, gdy

jestem w tworzeniu Sima i wchodzę w zakładkę z Ubraniami, kiedy po wejściu ubrania zwyczajnie wczytują się i po chwili wczytywania Simsy przestają działać i problem znany wielu "Program The Sims 3 przestał działać". Dzieje się to również w momencie, keidy jestem Simem na parceli publicznej i klikam na innego który jest w domu i w tym właśnie momencie kamera skierowuje się na tego wybranego sima i w tym momencie też wywala czy innych rzeczy związanych z wczytywaniem się, bo jak każdy wie takie naznaczenie sima i teleporatacja się kamery do niego zurzywa pewną ilość pamięci gdyż wczytuje się obszar.

Walczyłem z tym wiele czasu, aż  zauważyłem że właśnie po wyświetelniu tego błędu, przy wyrzuceniu do pulpitu, w Menadżeze zadań Pamięć (Prywatne zasoby robocze) przekraczają 1 450 000, a gdy gra jest odpalona przy normalnej grze stale jest 1 200 000 - 1 300 000.(Są to oczywiście przybliżone liczby)

Nie jest to wina gry( instalatora) bądź dodatków, ani ilości dodatków, próbowałem nawet z dwoma trzema DLC, a system i tak wywalał mi grę z tym oto błędem. Ściągałem różne paczki z simsami i na pewno nie jest to wina plików gry!

Pytanie moje jest takie; Jak zmneijszyć/zwolnić pamięć by nie przkraczała tyle, do skutku załamania się programu i jego wyłączeniu. Z góry dziękuję ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@_Hubi_

Ściągałem różne paczki z simsami

Piractwo na MPC jest tępione i zakazane.

Ale co to problemu sims-y od zawsze mają ten sam problem im więcej dodatków i śmieci z marketu tym więcej ram-u musisz mieć o płynnej grze na x86 w ogóle zapomnij ze wszystkimi dodatkami. 

jak kiedyś grałem to przy przy moim sprzęcie 16GB ram ddr3 1600Mhz ram-u miałem zużycie na sims-y 3-4GB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...