Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak prawidłowo strzelać z torped/rakiet?

Nyheq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo, mam do was pytanie.

Jak prawidłowo strzelać z torped/rakiet?

strzelam z 150 m i tak pudłuję, nawet jak strzele 6 rakiet/torped

Opublikowano

Co do torped - przejdź samouczek o torpedach. A rakiety są bardzo niecelne, powiedz w co celujesz?

Opublikowano

Nie wiem właśnie czym strzelam, czy torpedami czy rakietami, ale ogólnie to lecą one prosto, a nie spadają jak bomby ^^.

Celuję jak na razie w samoloty.

Mam jeszcze 2 pytania.

Gdzie znajdę samouczek o torpedach

Jak mogę wysunąć klapy, bo podczas misji na przejmowanie baz po prostu rozbijam samolot pomimo ustawionych klap na lądowanie i małej prędkości.

Opublikowano

Torpedy działają mniej więcej jak bomby, tylko że w wodzie płyną. Wobec tego strzelasz z rakiet.

Jak w samoloty, to rzadko będziesz trafiał. Wal z bardzo bliska i nie licz na trafienie. Główną bronią samolotu są działka, rakiety są przeznaczone na jednostki naziemne.

Samouczki znajdziesz klikając na górze "Menu" i tam "Samouczek". Najlepiej spróbuj przejść wszystkie.

Klapy na lądowanie = wysunięte klapy. Przećwicz lądowanie w samouczkach.

Opublikowano

ja rakiet używam jedynie jak lece na czołówke spróbuj tak, za każdym razem trafiam,

Na czołówkę? Co masz dokładnie na myśli?

@dasass

Opublikowano

Tzn. lecicie prosto na siebie. Zupełnie nieopłacalne, nie należy tego robić bo jedynym efektem jest zabicie siebie nawzajem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...