Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BBot

akwa1245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem sobie  bbota i mam pyt .

1.Dlaczego przy używaniu Dasha wylogowuje mnie z konta ? Da sie temu jakoś zaradzić?

Ma ktoś Skrypta do Bota na hive  rp ? Albo gdzie znajde jakis polski poradnik jak zrobic full afka ?

Opublikowano

Poradnik ja Ci mogę napisać, bo ogarniam tego skrypta ;d
gotowego nigdzie nie widziałem

nwm, czemu wywala Cię po użyciu dasha, ale nie polecam go używać bo jest to jedna z łatwiejszych funkcji bota do wykrycia ;P

Opublikowano

Ja gram na serwie shadowcores wiec nie musze sie o bana martwic ; ) Jak byś mógł mi napisać poradnnik to był bym w niebo wzięty 

Opublikowano

Skrypt Full AFK dzieli się na LABELE
Na początku gdy zaczynasz go robić, polecam być w Depo

Pierwszy krok to stworzenie LABELA np. o nazwie "depo"

następnie tworzysz DEPOSITER (stojąc w takim miejscu aby bot miał do wyboru wiele skrzynek w depo, bo musi do którejś podejść), zaraz po nim robisz "RESET BACKPACKS", teraz idziesz do banku (z włączoną opcją aby bot zapamiętywał drogę), z komend wybierasz hi > deposit all > yes.
Gdy to zrobisz tworzysz nowy dialog np. hi > withdraw xxx > yes (suma którą potrzebujesz na poty, polecam wziąć nieco większą)

Teraz robisz nowy label np. "SUPPILES" idziesz do odpowiedniego NPC i z opcji wybierasz co bot ma kupić, wpisujesz ilość i ID tego co ma kupić (ID łatwo można odszukać w googlach po wpisaniu "tibia id itemków").

Następnie wracasz do banku i dodajesz rozmowę hi > deposit all > yes.
jeśli potrzebujesz pieniędzy na dostanie się do miejsca z expem, tworzysz rozmowę hi > withdraw xxx > yes (kwota potrzebna na travell etc.)
teraz tworzysz labela o nazwie "DROGA NA"

idziesz dokładnie tak jak bot ma iść expić, pierwsze co robisz po dotarciu na expa tworzysz labela o nazwie "EXP" / "HUNT" czy coś w tym stylu, teraz chodzisz po całym respie, tam gdzie bot ma expić. 
Na koniec pełnego okrążenia po respie, dodajesz FULL CHECK LABEL
Tutaj wpisujesz warunek, od którego zależy czy bot wróci do depo czy będzie kontynuuował hunta 
Musisz tam wpisać po pierwsze co bot ma sprawdzać po każdym kółku, np. 268>50 (to oznacza "jeśli jest mniej niż 50 mana potionów to..."), w tym warunku może być ilość capa, ilość potionów, stammina etc.

dokładny opis powinien wyświetlić Ci się na stronie BBota gdy klikniesz na Full Check Label w bocie.

Teraz dodajesz co bot ma robić jeśli warunek jest spełniony a co jeśli nie. 

Więc np. jeśli 268<50 dopisujesz "GO DEPO" a jeśli nie wpisujesz "HUNT" (druga komenda musi mieć taką nazwę jakiego labela stworzyłeś zaraz po wejściu na expa, ta która pokazuje jak bot ma latać po respie), teraz tworzysz labela o nazwie "GO DEPO" i wracasz dokładnie tak jak bot ma wrócić do depo.

To chyba tyle bo myślę, że healing i looter umiesz zrobić sam.

Jeśli o czymś zapomniałem to dopiszę, wszystko robiłem sam.

Proszę nie publikować tego w innych tematach!
Jest to pierwszy taki mój "mini poradnik" mam nadzieję że komuś się przyda
+ oczywiście proszę o wyrozumiałość

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Dosyć ładnie rozspisałes ; ) Wielkie dzięki , dziś lub może jutro spróbuje zrobił tego ful afka , Jesteś Wielki :)

Opublikowano

Nawet jeśli nie podołasz to są skrypty na hive dla rp :) sam korzystałem z BBota i na forum jest wiele skryptów :D
I właśnie przeważają tam skrypty dla Ek'a i RP.

teraz dla mnie nr.1 jest Windbot 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...