Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc związana z Kha'Zixem

xMedzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Opłaca się poczekać na nowy skin do niego czy kupić Mecha kha?

2. Co się na niego aktualnie maxuje i ewoluuje pod Build DPS?

k

3. W jakich fazach gry jest dobry?

Od czasu nerfa grałem nim może 5 razy i zbytnio nie ogarniam.

Opublikowano

2.

W>E>Q

albo

W>Q>E

1. Ja bym kupił kha mecha dla mnie idealny. Fajnie wygląda, animacje zmienione.

3. Ogólnie we wszystkich można nim wysnoballować team. Mocny dla mnie we wszystkich fazach gry.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

polecam mecha

maxuj wqe, ewo weq/ewq bez sensu ewoluowac e jako ostatnie, jest bardzo potrzebne do wczesnych teamfightow

BEKA

Opublikowano

1. Kwestia twojego gustu. 

2.Maksujesz W, pod full dipsy ewolujuesz W>E>Q, jednak lepiej czasami spojrz na enemy team maja duzo stunow to e pierwsze ewoluuj( lol ).

3. Praktycznie wszedzie, imo dla mnie w late adc sciaga na  combo. 

4zzt3n.png

Opublikowano

1.Mecha kha owiele lepiej wyglada

2.To zalezy od sytuacji.

Ale pod dps to Q-E-W jesli pod ganki to E-Q-W

Jednak gdy ten skok do gankow ci nie jest tak bardzo potrzebny bierz Q-E-W

Nigdy nie bierz E na koncu.

To ze ludzie na LCS biorą pierwsze W to nie znaczy ze bedzie to sie sprawdzalo na rankedach.

W biorą dlatego ze tam bardzo sie liczy gra teamowa wiec dobry poke i spowolnienie 50% daje sporo.

Oczywiscie W nie jest złe na rankedy, szybko czyscisz jungle, spory heal, i spowolnienie nie 20% a 50%.

3.Dobry jest w early i mid game, w late juz slabszy jest.

Opublikowano

1.Mecha kha owiele lepiej wyglada

2.To zalezy od sytuacji.

Ale pod dps to Q-E-W jesli pod ganki to E-Q-W

Jednak gdy ten skok do gankow ci nie jest tak bardzo potrzebny bierz Q-E-W

Nigdy nie bierz E na koncu.

To ze ludzie na LCS biorą pierwsze W to nie znaczy ze bedzie to sie sprawdzalo na rankedach.

W biorą dlatego ze tam bardzo sie liczy gra teamowa wiec dobry poke i spowolnienie 50% daje sporo.

Oczywiscie W nie jest złe na rankedy, szybko czyscisz jungle, spory heal, i spowolnienie nie 20% a 50%.

3.Dobry jest w early i mid game, w late juz slabszy jest.

W bije dmg, wystarczy zagrać 2 gry, jedną pod Q wymaksowane z evolve i W z evolve. Od razu widać, że W to lepsza opcja (dodatkowo fajne się strzela ;D), zawsze się E ewoluuje drugie, jeśli nie pierwsze,

Opublikowano

Ehh, dużo już odpowiedzi, ale chcę pomóc.

Skin to sam nie wiem, ja bym na Twoim miejscu obejrzał nowego skina na PBE, albo (gdy wyjdzie) na MK Jogo i kupić ten który bardziej Ci się podoba.

Maxowanie W > Q > E

Ewolucja E (większy potencjał na gankach, resety i możliwość "playsów")

W (damage, AoE slow, poke)

Q (musisz odizolować, dużo damage

Ogólnie ja lecę różnie- najczęściej W > E > Q, ale pod DPS to Q > E >W, E na pierwszy sprawdza się rzadko.

Taka jakby zasada, jeśli nie idziesz w E pierwsze to na 11 musisz je wziąć, bo po prostu go potrzebujesz.

Kha w early gdy złapie 1 killa bądź 2 asysty to jest do przodu i kupuje Lizarda- wtedy jest silny.

Ale w typowych grach to raczej potrzebujesz Lizarda, Brutalizer, Hexdrinker i buty. Jesteś silny.

W late to raczej bijesz mniej, ale gdy masz już MoM, Banshee, GA, Randuina to potrafisz też stankować dużo, więc nigdy nie jesteś useless.

Opublikowano

1.Mecha lepszy

2.Maxujesz W>Q>E ew. Q>E>W

3.Najlepszy jest w wczesnych i końcowych fazach gry według mnie.Najlepiej nim babysitować linię.Złapiesz kilka killi i asyst,przy okazji drake i jesteś do przodu.To jest ważne u kha aktualnie.Polecam rozdać w masterkach 4/4 do CDR i kupić też buty na CDR :).Kha,który tylko farmi w jungle będzie to tyłu.

Aktualnie buduje się go: lizard>brutalizier>last whisper>buty na cdr>omen>banshee/hydra/Hexdrinker

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

W bije dmg, wystarczy zagrać 2 gry, jedną pod Q wymaksowane z evolve i W z evolve. Od razu widać, że W to lepsza opcja (dodatkowo fajne się strzela ;D), zawsze się E ewoluuje drugie, jeśli nie pierwsze,

Gosc sie pyta o kha'zixa pod dps wiec teraz sobie sprawdz cd W a cd Q i roznica dmg.

Dmg Q ma troche wieksze i cd prawie 3 razy szybsze .

Opublikowano

Gosc sie pyta o kha'zixa pod dps wiec teraz sobie sprawdz cd W a cd Q i roznica dmg.

Dmg Q ma troche wieksze i cd prawie 3 razy szybsze .

Tak czy siak, właśnie grałem Kha w jungli i maxowałem W, a ewoluowałem Q i w odizolowany cel biłem więcej z Q z jednym punktem niż z wymaksowanym W

Opublikowano

Zagrałem nim dziś 5 gier wypróbowałem chyba eszystkie opcje. Jak mówiłem chcę go budować pod dpsa z Max 1-2 defensywnymi itemami. Ogólnie pod maxowanie i ewoulowanie Q wyciąga się większy dmg ale sustain jest mniejszy, wydaje mi się że to co maxujemy powinno zależeć od teamu. Dzięki zawszystkie arady. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...