Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

SurfVox - jak usunąć?

WeyMontS

Pytanie

Opublikowano

W Chrome wbił mi się ten adware SurfVox. Zwykłe programy typu HitmanPro, Malwarebytes, AdwCleaner ani nawet mój antywirus Panda Internet Security nic nie wykrywają. Widziałem wcześniej że trzeba to załatwić jakimś specjalnym programem który tworzy logi a potem fix. Ja sam tych logów nie ogarnę, może ktoś pomóc? :)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro dam fixa. Edytuję ten post, żeby nie było spamu. Trochę mi się zapomniało, sorki.

//W trakcie tworzenia.

@ WeyMontS

Odinstaluj Mcafee, Hitman Pro, Iobit.

Pobierz:

http://speedy.sh/JpcMS/fixlist.txt

Wrzuć do folderu, gdzie masz FRST, odpal go i kliknij Wykonaj Fix. Napisz czy SurVox się usunął. Jak nie stwórz nowy log FRST.

Opublikowano

Wykonałem wszystko jak trzeba ale nic się nie zmieniło. Wrzucam nowy log FRST.

FRST.txt

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Nie bądź śmieszny , nawet strona microsoftu go reklamuje ;) odinstaluje tam ręcznie program,czyści system sam go posiadam już sporo czasu i dla mojego windowsa pomógł.... adware powiadasz>?? hahahhaha xD to mnie rozśmieszyles  chłopie  xD 

Poczytaj opinie a tym "antywirusie". Same problemy robi. Jeśli się nie znasz to nie pisz głupich postów, zaśmiecasz tylko dział taką tandetą.

@WeyMontS Wykonaj polecenia rafora, polecenie od CzłowiekLorda pomiń.

Opublikowano

Jeżeli masz to jako plugin to zaznacz Tryb Programisty i przy pluginie gdzieś szukaj opcji lokalizacja czy coś. Potem usuń to z lokalizacji.

Opublikowano

Masz tutaj rozwiązania jak odinstalować te ścierwo ręcznie a jak za pomocą programu:) masz tego pełno w necie minuta roboty ;) 

Jak usunąć surfvox.com szybko?
Krok 1 :Zainstalować Świat Najszybszy i najlżejszy Cleaner PC YAC.
index-dbtn.pngPobierz Yac darmo
Krok 2 :Raz zainstalowany, otwórz program i kliknij na przycisk "Zbadaj teraz"W Health Check poz.YAC będzie teraz zacząć szukać dla szkodliwych programów lub plików, które mogą być zainstalowane na komputerze.
virus-removal-tool-yac1.jpg
Krok 3 :Aby usunąć złośliwe programy lub pliki, które zostały wykryte w poprzednim kroku, należy kliknąć na Przymocować przycisk.Czy są wtyczki w komputerze, YAC teraz monit, że "trzeba zamknąć przeglądarkę, aby usunąć wtyczkę, zamknij się!". Proszę to zrobić, a następnie kliknij Przymocować przycisk. YAC będzie teraz usunąć wszystkie wykryte adware z komputera. 
virus-removal-tool-yac2.jpg
Porady :Jeśli Twoja strona przeglądarka i ustawienia wyszukiwania zostały modfied złośliwych pasków narzędzi, można usunąć programy z YAC i zresetować przeglądarkę w następujący sposób:
  • Wybierz Ochrona pozycja i ustawić domyślną przeglądarkęWybierz przeglądarkę, czego potrzebujesz.
  • Następnie ustawić stronę główną w przeglądarceKliknij przycisk, wybierz ten, który potrzebujesz.
  • Można również ustawić wyszukiwarkę w tej pozycji.Ustawienie blokady zacznie obowiązywać po ponownym uruchomieniu przeglądarki.

virus-removal-tool-yac3.jpg
Jak usunąć surfvox.com ręcznie?

W celu usunięcia surfvox.com ręcznie, trzeba mieć wiedzę techniczną pierwszy wtedy tylko można usunąć ręcznie, gdyż wymaga znajomości pliki systemowe i pliki rejestru, a jeśli nie mają pojęcia o tym, a następnie próbują ręczne metody mogą prowadzić Ci bardziej problematycznych sytuacjach i jednym złym usunięciu pliku można zrobić system całkowicie bezużyteczny.surfvox.com Kroki ręcznego usuwania są:

Usuń surfvox.com z Google Chrome

• Otwórz Chrome i kliknij menu Chrome na pasku narzędzi przeglądarki.
  • Wybierz Ustawienia.W sekcji "Szukaj", kliknij przycisk Zarządzaj wyszukiwarki.Sprawdź, czy (Domyślna) jest wyświetlany obok preferowanej wyszukiwarki.Jeśli nie, myszy na niego i kliknij przycisk Ustaw jako domyślny.Najedź innych wpisów podejrzanych wyszukiwarek, które nie są znane i kliknij przycisk X, aby je usunąć.
Opublikowano

Usuń program PC Tools

Wejdź na stronę virustotal.com i przeskanuj pliki:

C:\Windows\System32\Drivers\a9c9glad.sys

C:\Windows\System32\DRIVERS\ikbevent.sys

Pobierz:

http://speedy.sh/AgHH7/fixlist.txt

Wrzuć do folderu gdzie znajduje się FRST, odpal go i naciśnij Wykonaj fix.

Po wykonanym fixie zrestartuj ustawienia googlechrome według tego linku:

https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl

Myślę, że to by było na tyle.

Opublikowano

Usunąłem program, przeskanowałem pierwszy plik - nic nie wykryło. Drugiego nie mogła znaleźć nawet wyszukiwarka na całym dysku C. Fix zrobiony, Chrome zresetowany a SurfVox jak był tak jest. 

Opublikowano

Poczytaj opinie a tym "antywirusie". Same problemy robi. Jeśli się nie znasz to nie pisz głupich postów, zaśmiecasz tylko dział taką tandetą.

@WeyMontS Wykonaj polecenia rafora, polecenie od CzłowiekLorda pomiń.

Chciałem napisać obraźliwy post ale nie chce dostać pkt.... po pierwsze ten program nawet poleca strona microsoftu.. człowieku pisze wszędzie na stronach że ten program pomaga i osobiście go posiadam i dla mojego systemu jest bardzo przydatny czyści , wszystko...co do autora pytania niech pierw wykona tak jak napisalem mu .... i się sam przekona PS:Proszę cię id.... nie odpisuj już na to bo się zrobi spam;]

Opublikowano

Nie instaluj programu YAC. Jest to pseudo antywirus prawdopodobnie z adaware.

Nie bądź śmieszny , nawet strona microsoftu go reklamuje ;) odinstaluje tam ręcznie program,czyści system sam go posiadam już sporo czasu i dla mojego windowsa pomógł.... adware powiadasz>?? hahahhaha xD to mnie rozśmieszyles  chłopie  xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...