Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zepsuty wiatrak w zasilaczu NeoTec Magnus 500w.

TheWojtek5020

Pytanie

Opublikowano

Witam od wczoraj w zasilaczu przestał mi działać wiatrak przez co zasilacz się grzeje. Mam się czego obawiać i czy mogę tak pociągnąć przez 2-3 dni ? I co mam zrobić kupić nowy zasilacz czy naprawić ten ? Jeśli mam kupić nowy to co sądzicie o SilentumPC Vero L1 500W. Czy mogę przez to spalić coś innego w kompie czy tylko ten marny zasilacz bo nie wiem czy się bać czy nie. Proszę o szybką odp bo to bardzo ważne. Z góry dzięki za pomoc.

f3d88a5d0_ahpaann.png

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Dargu ale wistrak jest wielki i odrazu w zasilaczy to nie jest taki zębie mogę go chyba wymienić. Mogę odpalić kompa bez wiatraka w zasilaczu i pograć w coś spokojnie i czy istnieje ryzyko ze spalenia czegoś prócz zasilacza ? Bo rozważam nad kupnem silentum pc vero l1 co o nim sądzicie ? Jutro jadę do serwisu

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

@TheWojtek5020 Bo ja kupuje ten i o nim mówię :P Jakie polecisz ciche i wydajne wiatraki do obudowy 120mm ? Najlepiej tanie

Podaje sie całą nazwę a nie urywek;p co do wiatraki do obudowy ciche 120mm to Polecam NoiseBlocker Multiframe MF12-S1 (750 RPM, MTBF 130000 h.) Dostępne rozmiary: 120 mm

PS:Minusy -Cena kosztuje 100zl :( ale poszukać ci moge tańszego jak chcesz 

Plusy:

-wydajność

-łożysko

-praca w poziomie

Minusy:

-cena

Można się też zainteresować bliźniaczymi S2 (1250 RPM) i S3 (1800 RPM) oraz serią Multiframe MF12-P posiadającą PWM

Opublikowano

Tak, przy tym zasilaczu możesz spalić sobie inne podzespoły i z komputera nie skorzystasz. SPC Vero jest ok, możesz go kupić. Nie jedź do serwisu z tym zasilaczem, co z tego, że Ci wymienią ten wentylator, jak i tak zasilacz będzie zagrożeniem dla komputera.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@TheWojtek5020 Potrzebuję 2 jeden wciąga drugi wyciąga i ten SPC vero l1 dobry zakup ?

;) przecież ci kolego pisze że dobry zakup opinię ma dobra zresztą możesz zobaczyc ;) kup i się przekonasz ja osobiście uważam że dobry zakup.Byle jakiego gówna nie kupujesz.

Opublikowano

Troszku prądożerny, to warto jednak wymienić.

Kup np. Chieftec 500W/Thermaltake se smart 530W. ew Deus G1/M1 o takiej mocy.

graphic.png

Opublikowano

Nie próbowałbym. W cenach zasilaczy się nie orientuję zbytnio, ale jakaś konstrukcja od Chiefteca, Ocz-a, Spc, Be Quiet będzie dobra, bierz co tańsze.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

@up Poleć coś bo ja wgl nie znam się i nwm co brać a chce pożądny wydajny i cichy zasilacz skoro ten to gowno poleć tez jakieś ciche wydajne i tanie wentylatory do obudowy 120mm co sądzisz o spc zephyr ?

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

@up Czyli nie odpalać go ? A jest jakiś inny zasilacz 500w nie z czarnej listy ale tańszy i tez 500w ? A do serwisu pojadę bo jestem zielony i nie dam rady podłączyć nowego

f3d88a5d0_ahpaann.png

Opublikowano

@up wolę tańsze co sądzisz o SPC Zephyr ?

Sam mam 6 zephyrów w obudowie, są wydajne, ale tylko na wyższych obrotach, jeśli nie przeszkadza Ci hałaś, który znowu taki straszny nie jest to bierz je.

KLIK!

Opublikowano

@Dargu

Ten zasilacz nie jest z czarnej listy, chociaż świetny nie jest.

Kup sobie wentyl 120mm gdzieś i podłącz. Wymiana jest prosta. Jak nie umiesz, to można oddać do jakiegoś sklepu komputerowego.

Ale najpierw podaj jaki masz sprzęt.

graphic.png

Opublikowano

Wymiana wiatraka w zasilaczu jest banalna.. kup wymień ale nie radzę włączać komputera bez chłodzenia zasilacza..

Ja jechałem dzień bez chłodzenia zasilacza i nic się nie stało, ale był to zasilacz markowy, jak z tym to nie wiem.

+ Zasilacz z czarnej listy, polecam kupno nowego, na tym strach komputer uruchomić.

KLIK!

Opublikowano

@To kup ten SPC VERO acz kolwiek polecam , Zasilacz SilentiumPC Vero L1 500W 80Plus - VL1-500 podobny zbytnio do twojego , kosztuje 155 zł a opinie masz dobre

http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l1-500w-80plus-vl1-500-622218/#div4 PS:Doczytasz się? przybliż się do monitora bo tak się napisało:P guwno widac trochę ale  takim kolorem sie napisalo;p zresztą sam zobacz ten zasilacz dalem ci linka;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...