Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Którego wybrać?

Kamek363

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę nad Yasuo, Talon, Zed. Możecie napisać mi coś o nich? Tylko te 3 postacie mnie interesują. Chciałbym taką, którą wycarruje Silver.

Opublikowano

Yasuo jest banowany i wymaga teamcompu. Talonem możesz zrobić więcej niż takim Zedem który zabije 1 osobę i potem za bardzo nic nie może zrobić, a do tego grasz na silverkach. Możliwe by były takie sytuacje że zabijasz adc lub apc, sam padasz, a twój team i tak nie jest w stanie skończyć team fightu.

Opublikowano

Yasuo

+dash

+shield

+ściana, która blokuje AA i niektóre umiejętności: Ulti fizza, Caitlyn, Ezreala etc.

+harras

+manaless

+doskok

+podrzucenie

+świetny w tf

4961814087238241191981.png

Opublikowano

Zed jest dobry w c**j, gram nim ostatnio dużo :) Ale prawda jest brutalna - nawet jeśli jest nafeedowany jak świnia, to może zajebać z combo tylko 1 gościa na raz, resztę musi wyeliminować team. W skrócie sam nic nie zrobi (bez spacji....).

Talon ? Hmm.... Silence + dash + snare + ignite i masz trupa, a jak wygrasz linię to trochę roamingu i jesteś nafeedowany a potem z górki. Dodatkowo nie jest praktycznie w ogóle banowany. Na mida polecam.

Ale ogarnięty Yasuo może być o wiele groźniejszy. Jeśli na midzie nie spotka się z Akali to może zniszczyć każdą grę. Polecam, jednak bardziej jako plan B w sytuacji, kiedy nie zostanie zbanowany (a jest w 1/2 gier).

Dodatkowo polecam ogarnąć i kupić Katarinę.

Podsumowując :

+ Talon zniszczy każdego Castera. Pickujesz na takowego - wygrana linia.

+ Yasuo ma większy potencjał do carrowania dzięki większej wytrzymałości. Nadaje się też na topa, więc jeśli nie zbanują - rozkurwiator na maxa

+ Jeśli zbanują Yasuo a na midzie ziomuś, który kontruje talona (o ile taki istnieje) - bierzesz kate i go rozkurwiasz, bo mało kto kontruje obydwu.

Jeśli pojedziesz zaproponowaną przeze mnie taktyką, możesz wycarrować wszystko, ale pamiętaj że poza tymi kontrami liczy się przede wszystkim skill ^^

Zeda polecam do platynki +, bo bez ogarniętego teamu masz przejebane, nawet jeśli się nafeedujesz (czytaj wyżej).

Pozdrawiam, myślę że pomogłem.

PS Zamiennie dobra jeszcze Syndra ;) Ewentualnie zamiast katy możesz ją ogarnąć.

Pozdro

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

My main mid is talon.

Talon jest bardzo dobry

jest bardzo dużo plusów.

+ Doskok

+ Trucie 

+ Slow

+ Speed

+ Dobra passywka. "Bardzo dobre gdy support ma slowa lub gdy na topie jest nasusek"

+ Prawie nigdy go nie banują na rankedach.

Minusy są uporczywe

- Początkowo słaby damage ze skilli

- Brzydki classic skin

- Ma stop damage przy braku skilli

Opublikowano

Katarine mam, czasem ją banują, lecz dużo osób w silverze potrafi na nią grać przynajmniej u mnie. Na mida Fizza, Diane, Katarine i Akali i pewnie będę miał jeszcze Talona albo Zeda muszę pomyśleć.

Opublikowano

Ogólnie tak jak koledzy wyżej już wspomnieli Yasuo praktycznie w każdym meczu jest banowany natomiast Zed

nie należy do łatwych postaci. Dlatego mogę Ci polecić Talona postać, która do 13Lv robi miazgę z każdego przeciwnika lecz po 13Lv Talon niestety troszkę zaczyna slabnac. Wybór należy do Ciebie my Cię możemy tylko trochę pokierować w wyborze postaci nic więcej ;)

Opublikowano

Nawet nie myśl o Zedzie. Talon miazga w mid game, w late game słabnie. Silence, dash, ignite z Q, slow, niewidzialność i dodatkowy movement speed z ulta. Po prostu miazga. Kocham Talona, mój ulubiony champion, bierz go bez zastanowienia :D 

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

Yasuo

+duze dipsy

+escape z e jezeli sa miniony, championy itd

+jak zlapie 5 w ulta to gg

+swietna sciana ktora blokuje skille,hity wszystko

+manaless

-wymaga dobrego teamcompu, jezeli nie masz kogos kto podrzuca, podbija itd to bedzie ciezko

-ogolnie trudny

-czesto banowany

O zedzie Ci nie polecam za bardzo myslec i leciec nim odrazu na rankedy, bardzo trudna postac

Talon:

+silence/doskok

+dosyc dobry escape z ulti czy z e do miniona/championa

+krotki cd ulta

+do 13/14 niszczy kazdego

+trucie

-slaby w late

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...