Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Skrypty od akacjowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do 1 skryptu, to kompletnie bez sensowny, brak większego zastosowania, inaczej mówiąc - bezużyteczny. Drugi fajny, pomysł, pozdrawiam. Wymyśl skrypty, które nadadzą rozgrywce ciekawych możliwości.  Like za chęci.

Opublikowano

@login989

dzięki za wypowiedź, nie mogę się zgodzić co do pierwszej części twojego posta, skrypt ma sens tylko być może nie zrozumiałeś

do końca jego funkcjonalności. Nie bez powodu podałem przykład freebuild, skrypt ma na celu nagradzanie graczy przez innych graczy,

lub np. robisz event na święta na najładniejszy świąteczny wystrój działki, obok działek które biorą w nim udział stawiasz tabliczki i

gracze decydują który wystój jest najlepszy i zasługuje na wygraną. Podsumowując jest mnóstwo zastosowań tylko musisz 

ruszyć swoją wyobraźnię.

@topic

dodany skrypt na życia

poprawione spadanie liści, podczas spadania w otchłań konsola już nie wywala błędów

Opublikowano

@UP Tak, tylko jeśli np. 100 graczy polubi 1000 rzeczy, to plik variables będzie tak ciężki, że serwer będzie mieć lagi.

Opublikowano

@login989

idąc tym tokiem myślenia każdy skrypt wykorzystujący zmienne przypisane do gracza będzie wywoływał ten skutek uboczny.

Ja jednak nie sądzę aby wielkość pliku z zmiennymi wpływała na płynność serwera (podczas działania), wydaje mi się że

wszystkie potrzebne dane dotyczące "rzeczy" wczytywane są podczas startu skryptu więc może to oddziaływać tylko na 

opóźnienie startu serwera, a dane dotyczące graczy wczytywane są podczas wykonywania eventu. Jeśli plik jest duży, to

oczywiście przeszukiwanie go może trochę zwolnić, ale przyznajmy się ile graczy może jednocześnie wykonywać tak błahą czynność

pyzatym na pewno czynności które się powtarzają przypisują się do jakiegoś skriptowego bufora :)

Proszę pamiętać że napisałem "wydaje mi się", nie jestem pewien jak dokładnie działa wczytywanie zmiennych. Najlepiej jak

odezwie się w tej sprawie jakiś spec od skripta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...