Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam problem z cs go ponieważ co jakiś czas (nie zależnie od niczego ) FPS'y ze 100 spadają do 8 . Zauważyłem, że FPS spadają najbardziej na mapach nuke , mirage  , dust a na mapach dust2 , surf ski 2 spadków prawie w ogóle nie ma a jeżeli są to raz na 15 minut. 

Co prawda gram na laptopie , ale chłodzenie jest odpowiednie wiec to raczej nie od przegrzewania się , poza tym gdy ścina mi gre zacina prawdopodobnie wszystkie programy bo gdy rozmawiam na TS3 to słychać wyraźne zacinki głosu. Laptop nie ma problemu z innymi grami i takie spadki raczej nigdy nie występowały , wyjątkiem był upalny Lipiec/Sierpien gdy we wszystkich grach tak miałem, lecz teraz gdy od kilku tygodni temperatura nie przekracza 24 stopni w innych grach spadków FPS nie mam , lecz w cs go pozostały . Wspomnę także że laptop był czyszczony CCleanerem, w grze sprawdzałem ustawienia na minimalne i także rozdzielczość, lecz to i tak nic nie dawało bo czy gram na max graficie czy na minimum i tak FPS spadają jak i kiedy chcą .

Specyfikacje laptopa :

Procesor Intel i3-2350m 2.30GHz
Ram: 4G

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce GT520m

Wspomnę także że laptop to nie moja własność (Muszę korzystać z niego jeszcze co najmniej 2 miesiące) więc nie mogę za bardzo grzebać przy systemie, chyba że innego wyjścia nie będzie

Za pomoc limit like ;)

Opublikowano

Miałem podobny problem z inna grą, były takie spadki fps przy większości gier, pomogło wtedy wyczyszczenie laptopa z kurzu i wymiana pasty termoprzewodzącej na procesorze, oraz reinstal systemu, po tym chodził jak nowy :), ew. jeszcze możesz zrobić reinstal csa lub zainstalować go na innym dysku.

Opublikowano

Miałem podobny problem z inna grą, były takie spadki fps przy większości gier, pomogło wtedy wyczyszczenie laptopa z kurzu i wymiana pasty termoprzewodzącej na procesorze, oraz reinstal systemu, po tym chodził jak nowy :), ew. jeszcze możesz zrobić reinstal csa lub zainstalować go na innym dysku.

Miałem podobny problem i reinstal pomógł 

Opublikowano

Coś oprócz tego ? Na razie nic z tych rzeczy nie mg zrobić :/

Opublikowano

Coś oprócz tego ? Na razie nic z tych rzeczy nie mg zrobić :/

Najprostszy z tego co podałem sposób to tylko reinstalacja jeżeli nic innego nie dasz rady zrobić

Opublikowano

Najprostszy z tego co podałem sposób to tylko reinstalacja jeżeli nic innego nie dasz rady zrobić

A zmienianie jakiś ustawień, cokolwiek ? Na razie nie zapowiada sie na reinstala

Opublikowano

W 24C Ci nie uwierzę, u mnie na stacjonarnym w grach ~75C na gpu i 55C na CPU. Spadki masz bo się przegrzewa a to normalne. Ściągnij program Hwmonitor i się dowiesz jakie maszz temperatury realne.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...