Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Kod startu do własnego launchera 1.6.2 forge

mich100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Szukam kodu startu do launchera który ma odpalać 1.6.2-Forge9.10.1.871

Chodzi o to że robie własną paczkę modów i chce żeby mi mój launcher odpalał ją ale coś nie chce.

@Edit

mój kod:

Dim launch As String
        launch = "start javaw -Xmx" & TextBox2.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%/Pack/bin/natives -cp %APPDATA%/Pack/bin/minecraft.jar;%APPDATA%/Pack/bin/jinput.jar;%APPDATA%/Pack/bin/lwjgl.jar;%APPDATA%/Pack/bin/lwjgl_util.jar net.minecraft.client.Minecraft "
        Shell("cmd.exe /c" & launch & TextBox1.Text)

Me.Close() 

Opublikowano

Nie chce mi się odpalać Eclipse, ale powiem Ci co musisz zrobić.

musisz otworzyć klasę net.minecraft.launchwrapper.Launch, do jej konstruktora dodać odpowiednie dla wersji parametry(dostępne powszechnie online, z każdą wersją inne) + dodatkowy dla forge:

"--tweakClass", "cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker"

i tyle, gra się zacznie uruchamiać, nie zapomnij załadować wymaganych bibliotek.

jeśli korzystasz z własnego katalogu, dodaj ustaw dla forge fml.ignorePatchDiscrepancies na true

Opublikowano

a  mógłbyś mi to zrobić? :) bo że tak powiem jestem zielony w tym temacie i tylko troche kapuje o co chodzi

@Edit

korzystam z własnego katalogu jak coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...