Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile mogę maxymalnie postawić slotow na 3040 mb ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80slotow = 38mb/slot

100mb/slot minimalnie? Do bukkita to juz zazwyczaj za duzo :P

Mysle ze ok. 40-45slotow maksymalnie

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

żartujecie sobie? ja na zmodowanym serwerze i 40+ pluginami miałem 250 osób i starczyło 6GB (mniej zużywał serwer, dynamicznie się pamięć alokowała).. nie wiem co to za stereotyp, że ram świadczy o tym ile graczy udźwigniesz. na pierwszym miejscu powinien być procesor

Opublikowano

40 maks + pluginy, lepiej nie za dużo bo tylko będzie lagować potem, lepiej oszczędzać ram na render mapy i graczy :)

Opublikowano

Maksymalnie polecam ustawić 50 slotów. Wszystko zależy od ilości pluginów i ich wielkości.

Jeśli będzie plugin, który robi mało inwazyjne rzeczy, to możesz mieć ich więcej.

Jeśli będzie on wykonywał poważne czynności - coś tam odnawiał co x czasu - to dodasz ich mniej.

Rozplanuj sobie wszystko jak chcesz.

Opublikowano

60 slotów pociągnie - bukkit

20 slotów - mcpc albo vanilia z modami

Zależy czy dobrze wszystko skonfigurujesz i jakie pluginy będziesz miał na tym serwerze .

rmoiyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...