Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bocik Do Gry Seafight Do Zbieranie Blyskotek

HujWamIHujJejWD

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zycze powodzenia z takimi danymi... ogolny zamysl dobry ale jest kilka utrudnien. Pisze bota w delphi jestem przy koncowce. Pozdrawiam

logo.jpg
Opublikowano

Zycze powodzenia z takimi danymi... ogolny zamysl dobry ale jest kilka utrudnien. Pisze bota w delphi jestem przy koncowce. Pozdrawiam

Jest kilka utrudnień, a mianowicie:

-błyskotka może być pod potworkiem

-błyskotka nie jest jednolita, cały czas migocze i zmienia się;p

-są jeszcze tarcze

(czekam aż go zrobisz:))

eh...

Opublikowano

-są jeszcze tarcze

To czekaj może się doczekasz a może nie

Sie zapalili na to a on sobie zrobi i będzie sie nim cieszył sam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

-są jeszcze tarcze

Nie tylko te utrudnienia;D

Postęp prac:

-wykrywa błyska na minimapce

-pokazuje ja na mapie morza

-ustawia kurs

Do dopracowania:

-wyszukanie błyska na mapie morza (niestety kolor błyskotki nie jest stały, przechodzi wiele kolorów w cyklu migotania ale znalazłem sposób ale musze go dopracowac)

Reszta to pikuś;D

logo.jpg
Opublikowano

Nom daleko to ty nie zaszedłeś;p

Od razu informuje że niewidka i ogień mają prawie takie same pixele jak błyskotka;p

Musisz użyć jakiejś funkcji która wyszukuje pare pixeli naraz lub imagesearch;p

Jak zrobisz bota który będzie idealny to wielkie gratulacje otrzymasz:)

U mnie w programie występuje takie błędy:

-gdy błyskotka jest pod potworkiem odpływa od tego miejsca i szuka dalej;p nie wiedziełm jak to rozwiązać...

-i w sumie tyle reszta śmiga i na jedną armatke przez noc nazbiera:)

eh...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nom daleko to ty nie zaszedłeś;p

Od razu informuje że niewidka i ogień mają prawie takie same pixele jak błyskotka;p

Musisz użyć jakiejś funkcji która wyszukuje pare pixeli naraz lub imagesearch;p

Jak zrobisz bota który będzie idealny to wielkie gratulacje otrzymasz:)

U mnie w programie występuje takie błędy:

-gdy błyskotka jest pod potworkiem odpływa od tego miejsca i szuka dalej;p nie wiedziełm jak to rozwiązać...

-i w sumie tyle reszta śmiga i na jedną armatke przez noc nazbiera:)

co do blyskotki pod potworkiem, wiem jak to rozwiazac ale nie wiem czy operujesz na scanline i czy piszesz to w delphi.

Co do mojego bota działa juz bez zarzutu;D

logo.jpg
Opublikowano

hmm nie będe cię prosił abyś dał tego bota:D Gram w tą gierke od dwóch lat i troche nudno;p(brawa dla twórców gry tylko kae trzepią ze szwedów i innych tego typu krajów)

scanline z tego co przeczytałem to zamienianie pixeli?? w jaki sposób to wykorzystałeś "usunąłeś" potworki czy może jakoś zamieniłeś kolejność wyświetlania:D

jestem ciekaw jak to wykonałeś??

eh...

Opublikowano

hmm nie będe cię prosił abyś dał tego bota:D Gram w tą gierke od dwóch lat i troche nudno;p(brawa dla twórców gry tylko kae trzepią ze szwedów i innych tego typu krajów)

scanline z tego co przeczytałem to zamienianie pixeli?? w jaki sposób to wykorzystałeś "usunąłeś" potworki czy może jakoś zamieniłeś kolejność wyświetlania:D

jestem ciekaw jak to wykonałeś??

no pewnie ze nie bedziesz prosil o tego bota bo przeciez napisales dzialajacego swojego;D

scanline mniejwiecej do tego sluzy lecz mozna wykozystac ta ''funkcje'' w inny sposob;D

a co do kolejnosci wyswietlania jest to mozliwe lecz trzeba by ingerowac w kod zrodlowy SF a o to chodzi zeby tego nie robic i by bot nie byl wykrywalny przez BP. Prace dlugo trwaly nad nim bo pod tym katem pisalem program

jesli by ktos wpadl z moim botem i zbanowano mu konto to znaczy ze ktos go wsypal bo jest on niewykrywalny przez BP.

poza tym wprowadzilem male zabezpieczenia odnosnie kopiowania programu. nie zabronie go kopiowac ale bedzie dzialac tylko na komputerach autoryzowanych przezemnie;D

logo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...