Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kod PIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wchodzę sobie w opcje, i tak se myślę żeby ustawić PIN na kartę sim. Wchodzę w to, a on mi każe wpisać aktualny kod PIN do telefonu. No to wpisuję, a on twierdzi że zły. Sprawdzam na kartce bo tam mam zapisany, wpisuje go - nadal nic. Mam już ostatnią próbę i jestem w kropce. Nie planuje przywracać ustawień fabrycznych ani robić roota bo tego akurat nie umiem mimo że od 3 miesięcy staram się to ogarnąć, ale to nie ten temat. 

Edit

Teraz każe mi wpisać jakiś PUK, tym bardziej nie wiem co to. 

Opublikowano

PIN masz na karcie razem z PUK.

Kod PUK (z ang. Personal Unblocking Key) to stały, niezmienny ciąg ośmiu cyfr przypisany do Twojej karty SIM. Kod PUK służy do odblokowania karty SIM po 3-krotnym wprowadzeniu błędnego kodu PIN. Jeśli 10 razy wpiszesz niepoprawnie kod PUK, Twoja karta SIM zostanie zablokowana, a wszystkie zapisane na niej informacje przepadną. Zablokowaną kartę SIM wymienisz w salonie Orange - jest to usługa płatna zgodnie z cennikiem.

Zadzwoń na infolinie operatora i ci tam zmienią ;).

53a4498fed5cd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...