Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amumu w silverze ?

Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O nic nie chodzi tylko dla silverków czy brązów są to bardzo op picki insta ban blitz amumu i malphite.

moim zdaniem jeżeli ktoś potrafi grać amumu to można coś zagrać a tak to ma mid clear jungli i słaby early żeby był grany na high elo.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Chyba nie miał. Ale co Ty masz do Amumu? Został jakoś zapomniany ale jak ktoś go już bierze i ogarnia to jest OP, szczególnie na ganki i TF :) Bardzo dobry pick

916741414680034286162.png

Opublikowano

Nie robi jakiejkowiek presji do 6, bo tym badazem moze sie jedynie podetrzec i dlatego na wyzszym poziomie nie jest zbyt czesto wyciagany.

A w silverze to i tak wszystkim mozna grac.

Opublikowano

Nie robi jakiejkowiek presji do 6, bo tym badazem moze sie jedynie podetrzec i dlatego na wyzszym poziomie nie jest zbyt czesto wyciagany.

Co?!!!

Ten bandaz jest naprawde op, nie dosc ze amumu sie przyciaga to jeszcze stunuje a jego zasieg jest bardzo spory.

Opublikowano

Cały diament przebijałem się właśnie Amumu, postać mocno niedoceniana, byleby wytrwać jakoś early i nie zostać zgwałconym przez lee siny, elise czy inne kha'zixy we własnej jungli. Później jest tylko lepiej, ult robi teamfighty, robi masakrę w mid/late. Postacie tego typu są świetne do wybijania się na soloq, ale ludzie i tak będą pickować dps jungle zamiast tanka przydatnego dla teamu.

Opublikowano

http://scr.hu/2th1/6aovq

Okolica platyny.

Byle by nie dostać w early (najlepiej go pickować jak wiesz co przeciwnicy mają w jungli).

Op tf, op late w early trzeba trochę przesiedzieć c:

Ogólnie dobry jest a na silverze gdzie ludzie pewnie nie ogarniają counterjungli to bardzo dobry.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ten diam to ty chyba na 3v3 masz 

amumu to jeden z najwiekszych potworow na soloq

Opublikowano

W promo do platynki ugrałem tym przegrany mecz, dobry pick jeśli enemy ma jakiegoś Hyper Carry lub APC bez odskoków, walisz Q i R w jak najwiecej osób najlepiej w Adc i apc i TF wygrany.

Opublikowano

Cały diament przebijałem się właśnie Amumu, postać mocno niedoceniana, byleby wytrwać jakoś early i nie zostać zgwałconym przez lee siny, elise czy inne kha'zixy we własnej jungli. Później jest tylko lepiej, ult robi teamfighty, robi masakrę w mid/late. Postacie tego typu są świetne do wybijania się na soloq, ale ludzie i tak będą pickować dps jungle zamiast tanka przydatnego dla teamu.

To mam wlasnie na mysli, early game jest do dupy, a w aktualnej mecie wlasnie grani sa kha zix'y, lee, vi itd. z ktorymi on nie ma jakichkolwiek szans i jest podatny na niezly counterjungling.

A do 6 nie trudno jest zjukowac jego q. :P

ten diam to ty chyba na 3v3 masz 

amumu to jeden z najwiekszych potworow na soloq

Na 3v3 mam challa <3 :P

Ja jak widze amumu w enemy to sie ciesze, bo do 6 moge gwalcic mida taka syndra. ;)

Opublikowano

Jesli cie counter junglują to zawsze mozna zakręcić sie u enemy w jungli... wystarczy dobry ward

Tak samo wystarczy dobry ward enemy i co wtedy? :P

Jak jestes lekko w plecy to lepiej nie probowac krecic sie u enemy takim amumu. ^^

Opublikowano

w silverze gdzie ludzi z mechanikami to ze świecą szukać + to że inni dostali nerfy amumu wydaje się być dobry, ale wyżej niż gold zdaje mi się że trzeba troche w wardy poinwestować a mało kto to robi ;/

<>

Opublikowano

To mam wlasnie na mysli, early game jest do dupy, a w aktualnej mecie wlasnie grani sa kha zix'y, lee, vi itd. z ktorymi on nie ma jakichkolwiek szans i jest podatny na niezly counterjungling.

A do 6 nie trudno jest zjukowac jego q. :P

Na 3v3 mam challa <3 :P

Ja jak widze amumu w enemy to sie ciesze, bo do 6 moge gwalcic mida taka syndra. ;)

Nie wiem co wy macie do mojego Mumu, ze niby przed 6 ssie? Ja gankuje na drugim levelu i to wszystkie linie na raz i wychodzi mi to bardzo dobrze bo kazdy gank konczy sie killem/flashem. Mam 90 gier mumu z czego 65%+ w/l i moje deady w ciagu gry wynosza 0, bardzo mocny pick, jest to champ ktorym mam jak na razie najlepsze KDA chyba i to w Diamencie. + 100% hit ratio Q = gg ez.

Nie wiem, czy bedzie dobry na silver, bo watpie, ze ludzie trafiaja tam czym kolwiek, ale jesli ogarniesz to nawet nie beda unikac wiec ez pz win.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@albicoolvod jak wy gracie w silverze czy brązie gdzie jak smurfuje to wygrywam adc soraką 15/2 w late game no to powodzenia ta postać jest słaba i dopiero coś robi jak ma ulta albo zbuduje się na full build'a ale też trzeba

mieć skilla do Q no i oczywiście R jak dobry timing to może kerować ale na high elo jest useless pickiem i z tym się zgodzę bo nie ma dpsów no chyba że full ap ale ginie na dwa hity.

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

@albicoolvod jak wy gracie w silverze czy brązie gdzie jak smurfuje to wygrywam adc soraką 15/2 w late game no to powodzenia ta postać jest słaba i dopiero coś robi jak ma ulta albo zbuduje się na full build'a ale też trzeba

mieć skilla do Q no i oczywiście R jak dobry timing to może kerować ale na high elo jest useless pickiem i z tym się zgodzę bo nie ma dpsów no chyba że full ap ale ginie na dwa hity.

na soloQ wszystkim można grać i wszystko może wygrać to tylko od gracza zależy jak mu pójdzie, a nie od postaci jaką gra

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...