Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno dayz mod

squ6d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zwracam się z prośbą o instrukcje a konkretniej linki do tego jak kupić ten mod dayz po kolei . I czy kupić tą arme na g2a steamie czy np allegro :D

Opublikowano

Jeżeli chodzi ci o kupno DayZ Standalone to po prostu wejdź na steam i wyszukaj w wyszukiwarce na stronie internetowej "DayZ Standalone" i ci wyskoczy.

Jeżeli chodzi ci o DayZ Mod to jest on darmowy lecz potrzebujesz do niego bodajże Arma II i Arma OA którą możesz zakupić także na steam. 

Opublikowano

I właśnie jestem ciekaw co wybrać bo wszyscy mówią że dayzmod jest lepsze i jestem ciekaw czy grafika się jakoś strasznie różni między tymi dwoma grami.

Opublikowano

I właśnie jestem ciekaw co wybrać bo wszyscy mówią że dayzmod jest lepsze i jestem ciekaw czy grafika się jakoś strasznie różni między tymi dwoma grami.

Mi osobiście się DayZ Standalone podoba bardziej. DayZ SA ma lepsze animacje i grafikę. Jakoś lepiej mi się czuje klimat bez dziwnych rzeczy w DayZ Modzie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To zależy, aktualnie DayZ Standalone jest w fazie alpha/beta i jest dużo bugów jeżeli nie lubisz nieukończonych do końca gier to proponował bym ci zainwestować w DayZ Mod ponieważ wydasz jedynie 15/30zł na Arma OA a Arma II Free i Mod DayZ możesz pobrać za darmo, co do grafika moim zdaniem lekko się różni ale decyzja zależy od ciebie.

Opublikowano

@RADTOR Chyba to nie jest zbytnio koniecznie, sam może także grać normalnie albo sobie sam znajdzie w swoim zakresie :D

@squ6d Jest także darmowa arma wpisz w google "ARMA II Free" i nie będziesz musiał kupować na darmo tylko jedna jest wada chyba jest słabsza grafika coś tak słyszałem.

Opublikowano

@RADTOR Chyba to nie jest zbytnio koniecznie, sam może także grać normalnie albo sobie sam znajdzie w swoim zakresie :D

Chyba nie grałeś w DayZ Moda kolego. W DayZ Moda nie da się grać samemu, a w DayZ Standalone da się choć to bardzo trudne.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chyba nie grałeś w DayZ Moda kolego. W DayZ Moda nie da się grać samemu, a w DayZ Standalone da się choć to bardzo trudne.

Przesadzasz, ja grałem normalnie sam w DayZ Moda przez tydzień i zginąłem może 1-2 razy potem zacząłem grać z innymi dlatego, jeżeli umiesz dobrze grać to koledzy ci nie są potrzebni, minusem jest także że szybko się gra nudzi jak grasz sam. 

Opublikowano

Jeszcze jedna ważna rzecz: masz przynajmniej 4-5 osób do gry?

Ja się sam świetnie bawiłem przy DayZ modzie. Przynajmniej w nim można spotkać od czasu do czasu przyjaznych graczy. ;) I w ten sposób nieraz grałem z miłą ekipą. W standalone spotkałem mnóstwo graczy. I od razu dostałem siekierą w plecy. :D

Opublikowano

Ja się sam świetnie bawiłem przy DayZ modzie. Przynajmniej w nim można spotkać od czasu do czasu przyjaznych graczy. ;) I w ten sposób nieraz grałem z miłą ekipą. W standalone spotkałem mnóstwo graczy. I od razu dostałem siekierą w plecy. :D

Przyjaźni gracze w DayZ Modzie? Mylisz gry.

W DayZ Modzie nie było mowy o przyjaźni. A mechanika Standalone zmniejszyła agresywność. Chociaż nadal jest to gra w większości PvP.

Dam ostatni przykład chociaż. Mam full gear. Zabijam zombie w jakiejś wsi. Siekierą. I nagle wyskakuje gracz w full gearze. Był przyjazny. Nawet się okazało później, że Polak.

Albo jak broniliśmy z kumplem komisariatu w Berezino, wybiliśmy tam nazistów (bez żartów, serio), którzy wcześniej go kontrolowali i podszedł jakiś Czech. Po paru minutach postanowiłem mu zaufać, a nawet dałem broń w łapę i mnie nie ubił.

Albo walczyłem z zombie w Soborze. Miałem Mosina na plecach, a tu wyskakuje gracz z Mosinem i oferuje mi pomoc.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

@RADTOR
Ja niestety nie mam szczescia do takich graczy, zwykle jak mam full gear i spotykam na przeciwko takiego samego goscia, strzela do mnie, jak nie mam nic, to jest 20% szans ze przed zastrzeleniem mnie porozmawia ze mna, chcialem byc po stronie tych dobrych no ale za duzo ginalem.

Opublikowano

@RADTOR

Ja niestety nie mam szczescia do takich graczy, zwykle jak mam full gear i spotykam na przeciwko takiego samego goscia, strzela do mnie, jak nie mam nic, to jest 20% szans ze przed zastrzeleniem mnie porozmawia ze mna, chcialem byc po stronie tych dobrych no ale za duzo ginalem.

Niestety tak jest. Ja posiadając full gear w 90% sytuacji strzelam jeśli przeciwnik ma broń, bo wiem, że jeśli ja go nie ujebię to on mnie.

Niestety na tym opiera się na razie DayZ, jednak w DayZ Modzie jest to jeszcze gorsze.

No i trzeba dodać, że w DayZ Modzie ubywa graczy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Przyjaźni gracze w DayZ Modzie? Mylisz gry.

W DayZ Modzie nie było mowy o przyjaźni. A mechanika Standalone zmniejszyła agresywność. Chociaż nadal jest to gra w większości PvP.

Dam ostatni przykład chociaż. Mam full gear. Zabijam zombie w jakiejś wsi. Siekierą. I nagle wyskakuje gracz w full gearze. Był przyjazny. Nawet się okazało później, że Polak.

Albo jak broniliśmy z kumplem komisariatu w Berezino, wybiliśmy tam nazistów (bez żartów, serio), którzy wcześniej go kontrolowali i podszedł jakiś Czech. Po paru minutach postanowiłem mu zaufać, a nawet dałem broń w łapę i mnie nie ubił.

Albo walczyłem z zombie w Soborze. Miałem Mosina na plecach, a tu wyskakuje gracz z Mosinem i oferuje mi pomoc.

Od zawsze jesteś wrogo nastawiony na DayZ moda. Bez którego "marne" Standalone nie ujrzało by światła dziennego. Nie będę obijał w bawełnę... po prostu zbyt przesadnie doceniasz tę grę. Nie jestem żadnym zapalonym graczem. W modyfikacje przegrałem zaledwie 30 godzin w ciągu roku. W Standalone mam natomiast 50 godzin od premiery. Jednam mimo wszystko mogę stwierdzić, że przyjaźni w Standalone nie ma. Można łatwo uargumentować to stwierdzenie tym, że gra nie ma żadnego celu. Jest to jedynie okrojona wersja modyfikacji. W modzie mieliśmy mnóstwo ciekawych broni poczynając od TT a kończąc na zabójczej rakietnicy lub Armaty M107 której tak szybko nie zobaczymy. Krótko mówiąc twórcy zepsuli całe DayZ. Wystarczyło przenieść całego moda do osobnej gry dodając te elementy których nie posiadał. 

Opublikowano

Od zawsze jesteś wrogo nastawiony na DayZ moda. Bez którego "marne" Standalone nie ujrzało by światła dziennego. Nie będę obijał w bawełnę... po prostu zbyt przesadnie doceniasz tę grę. Nie jestem żadnym zapalonym graczem. W modyfikacje przegrałem zaledwie 30 godzin w ciągu roku. W Standalone mam natomiast 50 godzin od premiery. Jednam mimo wszystko mogę stwierdzić, że przyjaźni w Standalone nie ma. Można łatwo uargumentować to stwierdzenie tym, że gra nie ma żadnego celu. Jest to jedynie okrojona wersja modyfikacji. W modzie mieliśmy mnóstwo ciekawych broni poczynając od TT a kończąc na zabójczej rakietnicy lub Armaty M107 której tak szybko nie zobaczymy. Krótko mówiąc twórcy zepsuli całe DayZ. Wystarczyło przenieść całego moda do osobnej gry dodając te elementy których nie posiadał. 

Jak to sobie wyobrażasz. Armaty są tylko od psucia klimatu. Graj se w Battlefielda jak tak bardzo potrzebujesz armat. Zjebane animacje, grafikę i zombie też należało przenieść?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak to sobie wyobrażasz. Armaty są tylko od psucia klimatu. Graj se w Battlefielda jak tak bardzo potrzebujesz armat. Zjebane animacje, grafikę i zombie też należało przenieść?

Może grzeczniej? Battlefield to jeszcze większy syf od Standalone. Nie rozumiem twojego porównania. :D Marudzisz na zombie w modzie? Masz prawo, bo nie są idealne, ale przynajmniej są jak to na grę o zombie przystało. :)

Opublikowano

Może grzeczniej? Battlefield to jeszcze większy syf od Standalone. Nie rozumiem twojego porównania. :D Marudzisz na zombie w modzie? Masz prawo, bo nie są idealne, ale przynajmniej są jak to na grę o zombie przystało. :)

Zombie w SA jest mało, a w Modzie są do dupy. Taka to gra o zombie gdzie zombie są słabych punktem gry xD .

Battlefield to zupełnie inny rodzaj gry. Nie gadaj, że syf.

Po prostu chodzi o to, że kosmiczne bronie z super celownikami termowizyjnymi, czołgi itd. są niewskazane do gry survival osadzonej w klimatycznej Chernorusi.

Dam lepsze porównanie: chcesz armaty, wyrąbanie współcześnie bronie, pojazdy bojowe ? Graj w Armę.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zombie w SA jest mało, a w Modzie są do dupy. Taka to gra o zombie gdzie zombie są słabych punktem gry xD .

Battlefield to zupełnie inny rodzaj gry. Nie gadaj, że syf.

Po prostu chodzi o to, że kosmiczne bronie z super celownikami termowizyjnymi, czołgi itd. są niewskazane do gry survival osadzonej w klimatycznej Chernorusi.

Dam lepsze porównanie: chcesz armaty, wyrąbanie współcześnie bronie, pojazdy bojowe ? Graj w Armę.

Ale przecież kosmiczne bronie z super celownikami są jak najbardziej realne w takiej grze. Wojsko miałoby nagle wyparować ze świata? W modyfikacji DayZ masz mnóstwo broni, a te najlepsze są bardzo rzadkie. Czołgi? Nie gadam tutaj o marnym przynajmniej dla mnie epochu, ale o standardowym DayZ modzie. Battlefield jest komercyjnym produktem i taka jest prawda. Nie robiąc off-topu. Autorowi tematu polecam zainteresowanie się breaking pointem. ;) Bardzo ciekawa modyfikacja do Army III. Graczy jest sporo, a map jeszcze więcej. Najbardziej polecam mapę thirsk. Nigdy nie widziałem tak ładnie dopracowanej mapy. Szczególnie, że jest odwzorowaniem północnej części Finlandii. ;) Arma 2 co prawda jest dobra, ale tak jak koledzy wyżej wspomnieli zaczyna powoli umierać. ;d

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Według mnie DayZ Standalone jest warte kupna w późniejszym czasie. Zanim ta gra zostanie doprowadzona do jako takiego ładu to zdążysz się dobrze pobawić w DayZ Mod ;).

2ynl345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...