Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na Minecraft Beta 1.7.3

SivQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ostatnio wpadłem na pomysł zagrania na wersji minecraft beta 1.7.3 a dokładnie założenia serwera Bukkit na tę wersję :).

I zastanawiam się jakie by były wasze, chęci do zagrania na takim serwerze. :)

Piszcie co o tym sądzicie :)

Opublikowano

Duża część osób pewnie napiszę "chciałbym wrócić do starych czasów, zagrałbym", ale co do czego nikt się nie pojawi. Wiem, ponieważ próbowałem grać na paru takich serwerach i na każdym brakowało graczy. 

Obecny minecraft jest po prostu lepszy (zwłaszcza nadchodzący update 1.8) niż stare wersję beta i nie ma się co oszukiwać.

Opublikowano

Każdy ma swoje zdanie i zagra tam, gdzie będzie mu lepiej, nie zależy to głównie od wersji.

Na chwilę obecną nie ma jeszcze wszystkich pluginów pod nowsze wersje, lecz z biegiem czasu będą się pojawiały.

Zrób lepiej serwer na nowszych wersjach, ponieważ jest więcej ciekawych rzeczy - rozgrywka się nie znudzi.

Opublikowano

Dobrze panowie małe sprostowanie :)

Na dzień dzisiejszy mam już: Specjalnie Spreparowany Launcher i klient które nie korzystają z autoryzacji Mojangu czyli mamy własny system użytkowników, Pliki serwerowe na Bukkit'cie 0.0.1 1.73 wykonane przezmnie.

Ogółem całość będzie bardzo prosta ponieważ będzie wystarczyło się zarejestrować na stronie i wpisać dane w launcherze reszta sama się zrobii oprócz tego będzie można mieć skina za darmo i nawet pelerynkę :)

Czemu inicjatywa takiego serwera?

ponieważ dzisiejsze wersje mają coś takiego że gra stała się o wiele łatwiejsza niż wcześniej.

Jest też system jedzenia i sprintu, enchanty,exp, itd/itp, a cała inicjatywa serwera sprowadza się poprostu do zrobienia serwera na wersji minecraft beta 1.7.3 odpowiednio spreparowanego :).

Opublikowano

Ja mam świat w wersji 1.7.3, od czasu do czasu wejdę, pochodzę sobie po jaskiniach, pokopie i tak mi mijają 3h :p Taki serwer byłby całkiem ciekawy, tylko nie wiem jak zareaguje na to "ogół". Bo ludzie wolą się klepać w setach 4/3, kopać kilofem eff5 + najlepiej beacon... Starych wersji już się nie docenia :s

tenor.gif

Opublikowano

Ja tam chętnie bym pograł, ten nowy popsuty Minecraft mnie nudzi :v

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Duża część osób pewnie napiszę "chciałbym wrócić do starych czasów, zagrałbym", ale co do czego nikt się nie pojawi. Wiem, ponieważ próbowałem grać na paru takich serwerach i na każdym brakowało graczy. 

Obecny minecraft jest po prostu lepszy (zwłaszcza nadchodzący update 1.8) niż stare wersję beta i nie ma się co oszukiwać.

Niekoniecznie, poniżej bety był jakiś klimat, gra nie była przeładowana. Mały jest tłok bo większość graczy w życiu na oczy nie widziało starszych wersji, i wbijali max na chwile, nie podobało im się bo nie było tego itemka, tamtego bloczku etc i wychodzili.

Opublikowano

"Nawet najlepszy pomysł zostaje zdeptany" - Ja, 20.09.2014

Ja mam problem ze znalezieniem graczy nawet na przerobiony serwer 1.5.2

Więc z moich obliczeń wynika,że tamten serwer będzie stał pusty

Teraz w MC gra mniej osób co kiedyś - Jak grałem na Beta 1.7.3 to wystarczyło napisać na FB i na YT i serwer był full non-stop. Bywało że czekałem chwile żeby wejść na serwer 200 slotowy.

Teraz jest 50/200 lub mniej na takich serwach. Chyba, że jest to najnowsza wersja... wtedy jeszcze jest cień szansy. Ci co pamiętają czasy Bety już nie grają w MC. A jak grają to jest to mały procent graczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...