Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki VPS pod serwer do testów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, piszę z pytaniem do was chciałbym postawić sobie malutki serwer metina pod testy będzie na nim max 5-10 osób!

Moje 3 pytania:

1. Polecacie jakąś serwerownię, dość tanią z freebsd?
2. Jakie minimum parametry pod taki serwer potrzeba? Tak jak pisałem wyżej max 10 osób oraz nie chcę wgrywać w ciul dużo nowości chcę typowego metina zrobić czyli bez zbędnych dodatków.
3. Czy jest możliwość postawienia metina na VPS Debian/ubuntu?? Pytam ponieważ mam 2 VPS opłacone na rok z dość dobrymi parametrami :)

Ps. jeżeli zły dział to przepraszam.

Opublikowano

mintshost według mnie bedzie odpowiednia oferta dla Ciebie

mintshost to gówno.

polecam exone.pl

co to parametrów na 5-10 osób to procek minimum 1,5GHz + 756/1GB RAM. chociaż ja mam 1GHz i 512 RAM i 6 osób wbiło bez lagów, tylko jak jedna sobie zrzuciła 20 metków i zaczęła być wszystkie na raz to serwa zawiesiło i wszystkich wywaliło. :D

Opublikowano

mintshost to gówno.

polecam exone.pl

co to parametrów na 5-10 osób to procek minimum 1,5GHz + 756/1GB RAM. chociaż ja mam 1GHz i 512 RAM i 6 osób wbiło bez lagów, tylko jak jedna sobie zrzuciła 20 metków i zaczęła być wszystkie na raz to serwa zawiesiło i wszystkich wywaliło. :D

Ok czyli wybrać exone te 756/1gb ramu starczy? Nikt nie będzie respił niczego chodzi tu aby postawić serwer i np. expić ^^

Opublikowano

Ok czyli wybrać exone te 756/1gb ramu starczy? Nikt nie będzie respił niczego chodzi tu aby postawić serwer i np. expić ^^

756 RAM'u i procek 1,5GHz powinno w zupełności wystarczyć. nawet z 756MB RAM i prockiem 1GHz nie powinieneś mieć problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...