Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze spadkiem FPS.

tazzworld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko witam ! A więc przejde od razu do rzeczny. Problem polega na tym, że gdy przykładowo chcę wycelować w kogoś jakimś skillem to pojawia się oczywiście strzałka zasięgu skilla. Chodzi mi np. o "Q" Vi lub "Q" Xeratha. I problem polega na tym, że jak to zrobię to spadają mi fps. Gdy mam włączoną "synchronizacje" mam 60fps. Mimo że liczba ta jest stała i obojętnie co by się nie działo w Team Fightach spadków nie ma. Ale gdy już chcę w kogoś wycelować umiejętnością to ten spadek jest odczuwalny. Pojawia się wtedy lekkie klatkowanie przy 60FPS. . Więc głównie chcę się dowiedzieć czy każdy tak ma i co powoduje, że tak mi się dzieje : )

Mój sprzęt to Laptop Gamingowy Lenovo Y510P.
Proc: Intel Core I5-4200M 2.50 GHz
Ram: 8GB
System: Windows 8.1 64bit
Karty graficzne: 2x Nvidia GeForce GT 750M

PS. Jeśli coś miałbym jeszcze podać to śmiało pisać :) Zależ mi na tym by grało mi się jak najlepiej, a irytuje mnie spadek FPS przy takim sprzęcie : )

Opublikowano

Posiadam Lenovo Z510 i u mnie te problemy są głównie przez ładowarkę. Masz ją podłączoną?

Trochę to śmieszne, że na tym laptopie mogę grać w nowsze gry bez spadków fps a w lolu na najniższych spada mi do 40 przez co gra czasem staje się niegrywalna.

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć synchronizację, będziesz miał więcej fps i dropy nie będą odczuwalne.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Gram normalnie na zasilaczu : ) Bez baterii. Z baterią czy bez jest tak samo : )

albo masz wlaczony tryb oszczednosc energii, albo grasz na zintegrowanej karcie graficznej.

Age is just a number :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...