Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kolory i pluginy pod Survival

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, proszę o pomoc. Niech mi ktoś napisze gdzie znajdę kody na kolory by pisać na kolorowo przy opisie serwa na dole, w MC (w wybieralce serwerów) mam nadzieję że rozumiecie, i jeżeli ktoś zna jakieś fajne pluginy pod Survival + FB też proszę podsyłać linki, mam serwer w 1.7.2 :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiem dokładnie czy o to chodzi ale chyba o to. Zamiast & dajesz:

\u00A7 lub § 

i cyfrę, przykład:

§6 Przykładowy tekst

Efekt:

Przykładowy tekst

Przykład 2:

\u00A76 Przykład numer 2

Przykład numer 2

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Ok, dzięki bardzo już wiem i się cieszę za taką szybką odpowiedź, 

Prośba, by nie zamykać na razie tematu, bo mam więcej pytań i potrzebuje jeszcze pomocy ;)

Dawno już nie robiłem serwera bo jakiś rok temu a nie pamiętam nawet już jak się robiło dokładnie cuboidy, chodzi o komendy jeżeli ktoś tu wytłumaczy będę wdzięczny :)

i pytanie jeszcze mam jak wstawić np obrazek z skrótem nazwy swojego serwera tak jak inni robią?

(rok minął i takie zmiany są i po prostu nie wiem, za pomoc z góry dzięki)

Pozdrawiam. 

Opublikowano

CUBOIDY robisz:

1.   //wand (daje ci siekierkę)

2.   Następnie zaznaczasz tą siekierką rogi cuba

3.   //expand 100 100 up

4.   /rg d nazwa

Obrazek wstawiasz normalnie wrzucając obrazek o wymiarach 64x64 i nazwie server-icon.png

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Ok, dzięki bardzo już wiem i się cieszę za taką szybką odpowiedź, 

Prośba, by nie zamykać na razie tematu, bo mam więcej pytań i potrzebuje jeszcze pomocy ;)

Dawno już nie robiłem serwera bo jakiś rok temu a nie pamiętam nawet już jak się robiło dokładnie cuboidy, chodzi o komendy jeżeli ktoś tu wytłumaczy będę wdzięczny :)

i pytanie jeszcze mam jak wstawić np obrazek z skrótem nazwy swojego serwera tak jak inni robią?

(rok minął i takie zmiany są i po prostu nie wiem, za pomoc z góry dzięki)

Pozdrawiam. 

http://www.mpcforum.pl/topic/684308-jak-zrobic-cuboid-na-cala-mape/

http://www.mpcforum.pl/topic/937114-tutjak-stworzyc-okragly-cuboid/

http://www.mpcforum.pl/topic/868657-tut-worldedit-i-worldguard/

Opublikowano

Obrazek wstawiasz normalnie wrzucając obrazek o wymiarach 64x64 i nazwie server-icon.png

A to po prostu mam stworzyć plik o tej nazwie, tam gdzie się znajdują główne pliki takie jak mapa, plugins itp? i tam wkleić link do zdj czy jak? 

P.S Ok powinienem rozumieć już xD

Opublikowano

Witam ponownie, przepraszam że post pod postem ale mam ważną sprawę,

Czy mógłby ktoś dać już gotową liste by tylko wkleić do PermisionsEX (chodzi by byly juz gotowe rangi bo ja nie ogarniam jak to zrobić :( )

Rangi by takie się znajdowaly

Head Admin

Vice Head Admin

Admin Serwera

Moderator Serwera

Super VIP

VIP

Gracz

Prosiłbym aby też miały takie same kolory jak tu na serwie. I proszę mi też napisać jak dodać komendy czyli permisje do danej rangi.

Pozdrawiam.

P.S Pomoże ktoś?! Proszę, sam se nie dam rady, wynagrodzę to "lubię to" xD

Opublikowano

Skąd mamy wiedzieć jakie uprawnienia są Ci potrzebne do danej rangi?

Masz tu przykładową grupe, opisałem wszystkie opcje, na niej się wzoruj:

groups:
  Gracz:
    prefix: '&7'
    default: true
    permissions:
    - essentials.kits.enderchest
    - essentials.warp
    - essentials.warps
    - essentials.tpaccept
    - essentials.list
    - essentials.money
# prefix '&7' to kolor rangi, wystarczy ze zmienisz cyfre
# default - czy gracz ma otrzymywac range przy pierwszym wejsciu na serwer
# permissions - wypisujesz uprawnienia od myslnikow

Jeżeli nadal nie wiesz jak to zrobić to polecam odstawić serwer, nauczyć się prowadzenia go (np. przez bycie administratorem u kogoś innego czy też oglądając poradniki) i wrócić do niego za pół roku ;)

Opublikowano

Cześć ponownie, dzięki za pomoc, jeszcze mam małe problemy z permEX ale sobie już poradzę, mam jeszcze pytanie, jak zrobić panel prawej strony boku ekranu bo nie wiem tego i jak zrobić np. ze by nazwa serwera wyśrodkowana na gorze ekranu, bo ludzie nie którzy tak mają że nazwa na gorze i taki pasek jakby byl jakiś smok na mapie, chyba wiecie o co chodzi. Za wszelką pomoc dziękuję ;)

Pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...