Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Placementy duo czy solo?

Raflicki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Otóż chciałbym rozegrać placementy no i dla porównania chciałem was zapytać gdzie będę wyżej jeśli:

a ) wygram 8/9 gier solo

b )wygram 8/9 gier z kolegą który ma smurfa w sII?

Czy lepiej by było grać duo z goldem?

Opublikowano

Wedlug mnie a), bo gdy wygrasz tam z 5 pierwszych gier to dobiera ci juz goldy przez co po 8/9 wygranych spokojnie powinienes byc w goldzie.

Co do b ) to jezeli wygrasz z nim te 8/9 gier, szacuje ze trafisz do s2/s1 max, ale to tez zalezy od mmr kolegi, wiec nic nie gwarantuje. :)

Opublikowano

To chyba nie ma nic do rzeczy, to zależy od twojego Elo a nie od tego z kim grasz (przynajmniej jest takie moje zdanie) Ale na pewno nie graj solo bo większa szansa na derpa

916741414680034286162.png

Uczeń
Opublikowano

Nie jestem zbyt doświadczony, a po placementach w tym i poprzednim sezonie trafiłem do G5.. ;/ Ale moim zdaniem lepiej zagrać ze znajomym, większa szansa na wygranie meczu. :)

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

To chyba nie ma nic do rzeczy, to zależy od twojego Elo a nie od tego z kim grasz (przynajmniej jest takie moje zdanie) Ale na pewno nie graj solo bo większa szansa na derpa

Ale w placementach nie masz elo i dlatego wlasnie liczy sie to z kim grasz. :P

Najlepiej wygrywac samemu, ale jezeli wiesz, ze sam nie dasz rady no to w takim przypadku graj duo. ^^

Opublikowano

Jeśli chcesz grać duo to najlepiej z goldy. Wyższy skill = więcej wygranych = lepsza dywizja. Jesli wygrasz z nim 8/9 gierek to powinieneś mieć co najmniej golda ;).

Solo to jak najbardziej gold powinien być, a w 2 przypadku może Ci lekko zaniżyć, bo będziesz grać ze słabszymi i może być silver 1

f1a327ea2f.png

Opublikowano

To żeby nie tworzyć nowego tematu: A Challenger może grać duo z unrankedem/brązem?

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Ja zacząłem grać rankedy będąc słabszym niż jestem teraz i bardzo załuję miałem 3/10 i brąz 1, ale według mnie bardzo dużo sie tam nauczyłem a teraz promo do s2 pierwsza wygrana xD

Jeszcze dodam że na rankedzie się więcej nauczysz niż na normalach.

@misiek2025

nie. mozna np

brąz -> gold

srebro -> platyna itp

Przynajmniej tak było kiedyś.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

To żeby nie tworzyć nowego tematu: A Challenger może grać duo z unrankedem/brązem?

nie, unranked może grać z unrankedem silverem i goldem.

polecam grać duo z goldem + i wygrać 5 pierwszych meczy to trafisz wyżej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...