Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seria Valvrave the Liberator

Eftar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hejo. Niedawno trafiłem na ten oto obrazek:

tumblr_mw1k4roUmd1sccldfo1_500.gif

Mówię sobie, kurna, ten robot jest świetny. Poszperałem i znalazłem pełne info:

Valvrave the Liberator

86164140939114569662.jpg

Typ widowni Seinen
Rok produkcji 2013
Wiek widowni 16+
Alternatywny tytuł:  Kakumeiki Valvrave
Rodzaj:  TV
Gatunek:  Akcja, Sci-Fi
Tematyka:  Daleka przyszłość, Mecha, Przemoc
Status:  Zakończone

Historia ma miejsce w czasach kiedy 70% rasy ludzkiej żyje w kosmosie z powodu rozwoju technologicznego kosmicznych miast. Pomiędzy dwoma potęgami — Federacją Wojskowego Paktu Dorushia oraz Atlantyckim Pierścieniem Stanów Zjednoczonych — jest małe, neutralne, dobrze rozwijające się gospodarczo państewko zwane Jiōru. Nasz protagonista Haruto, licealista mieszkający w Jiōru, napotyka na tajemniczą, “zakazaną” broń humanoidalną Valvrave, kiedy siły Dorushii rozpoczynają swoją inwazję.

Do obejrzenia wraz z drugim sezonem po PTUTAJ. - Opis tez jest z tej strony.

Samo animu ma też 2 sezon. Więc, Ci, kótrzy chcą obejrzeć lub widzieli je to zapraszam do podzielenia się swoim zdaniem. Moje znajdziecie poniżej w spolerze.

Całe animu nie jest jakieś wybitne, ale da się oglądać. Ja zdecydowałem się ze względu na roboty. Kurna, daliby mi takie w dzieciństwie. :P Do rzeczy, moim zdaniem jest to wielka sinusoida. Walki też stają się trochę schematyczne. Zarówno w pierwszym, jak i drugim sezonie. Mamy dzieci bawiące się w wojne, które de facto wynika z połączenia kilku animu. Efekt co prawda dobry, ale nie rewelacyjny. Zakończenie? Kwestia dyskusyjna. Nie ma klasycznego hepi endu, ale też jakieś z dupy. No i przede wszystkim nie podoba mi się pairing? Tak to się nazywa w angielskim? Tak czy inaczej, nie podoba mi się to do kogo główny heros kieruje swoje uczucia. Poraz kolejny taki schemat? Oo To już nudne.

Pozdrawiam, hejter z anime, @januszq. <3
Opublikowano

@TheMadMan9512

Takie coś zawarłem w spojlerze. :P Zero info o fabule etc., więc czytać możesz.- Pewnie nie powinienem opinii tak zamieszczać, ale mniejsza o to. Na przyszłość będę wiedział, żeby tak nie robić. Tak, czy inaczej:

Animu nie jest wybitne i historią nie powala. Dla mnie to taki LOGH tylko z innej perspektywy(nie uwłaszczając LOGH :P). Nie skłamałbym, jeżeli nazwę tę produkcję średniakiem, czyli ruszyłbym, jeżeli zobaczyłbym moje "must watch" lub jeżeli posiadałbym sporo wolnego czasu. Występuje tutaj sinusoida, są lepsze, jak i gorsze momenty.

Opublikowano

Anime zostało przeze mnie porzucone przed zakończeniem pierwszego sezonu . Mecha mi nie przeszkadzają lubię je ale tu mi coś nie pasuje .

Obecnie na oku mam kilka starszych serii Mecha .

Ja ocenię je 4/10 ( ocena obejmuje tylko pierwszy sezon )

rmoiyq.png

Pomocnik
Opublikowano

Obejrzałam obie serie. Ogólnie anime mi się podoba, ma jakiś swój urok, kreska jest miła dla oka.

Jednak na Mechach głównie opiera się akcja i jest ich dosyć sporo.

Jest kilka pobocznych ciekawych wątków jak przekleństwo rzucone na ludzi przez mechy. Ogólnie polecam obejrzeć.

nWHug0o.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...